Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Menjek, vagy maradjak? Totál...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menjek, vagy maradjak? Totál mélyponton vagyunk.

Figyelt kérdés

Próbálom röviden. Én vagyok az Apa/Férfi, 35 éves. Nejem 32. 10 éves házasság, három gyerek, 8, 4.5, és nyolc hónap. Nem gazdag családok, gyakorlatilag a munkámból van autónk, a feleségemé a lakás, én újítottam fel. Stresszes munkahely, feleségem itthon volt mindegyik gyerekkel két évet. Nappa, éjjel is van munkám. Hitelünk nincs. Iszonyatosan féltékeny a feleségem, de a kapcsolatunk legeleje óta. Nagyon bezárkózó is, baráti köre szinte nincs, aki van, külföldön, minimális kapcsolattartás. Próbáltunk más házaspárok felé nyitni, de aki itt volt, sem kereste őket nagyon. Én dolgozhatok bármennyit, vasalom a ruháim, kaját készítek magamnak, s szigorú időbeosztású családból származom. Egy gyerek, kettő, vagy három, a mosott ruha mindig halomban állt, ha elraktam, nem volt jó, nem hajtogatom neki megfelelően. Ok nélkül eleinte, feltörte az emailjeimet, ha egy nővel beszéltem, magyarázkodnom kellett, osztálytalálkozóra el se mehetek, ha mégis megtettem, kétszer kaptam vissza, sétálhattam a gyerekekkel. Ha piszkos volt a wc, rossz voltam. Akár 48 órákat is dolgoztam. Két éve kiderült, hogy megcsal egy 6 hónapja tartó kapcsolatban. Mert odafigyeltek rá. Reggel viszem a gyerekeket, hozom őket, nem olvas, mai napig kedvenc a Dallas és a Colombo, arról beszélgetni nem tudtam tényleg. Ha egy visszautasítást kapott, például ne ülj az ölembe most légyszi, vagy ne szexeljünk (na ez nem sok volt, bár abban nagyon egyet is értettünk), hónapokig tartotta a besértődést. Extrém makacs. Két éve, mikor megcsalt, nem tudtam feldolgozni belőle sokat, aznap éjjel kiborultam, három napra elköltöztem, a lányom akkor kijelentette, hogy velem jön. A feleségem szerint csak meg volt zavarodva. Karácsony otthon egy üveg pálinkával, nem iszok, visszaköltöztem, hogy visszaadjam a lányát. Voltak szép időszakaink, úgy éreztem, hogy nem figyel rá, baromságokat csináltam, nőkkel csetelgettem, megfutamodva a valódi dolgok elől állandóan, nem történt velük semmi. Harmadik gyerkőc becsúszott. Kikészült benne, Úr Isten, mi lesz a szexxel, nekem fontos, mert állandóan be is buktam a csetelésekkel, igazából szartam a biztonságra is. Hozzáteszem, feltörte a mailjeimet már régen, beszélgetett az exemmel, otthagyott facebookon pedig én is olvastam osztálytárs felé főiskola levelezőn, melynek első évét a család termelte ki, hogy "Bevallom már nagyon hiányzol, Szombaton már remélem találkozunk, puszi!" Ezek állítólag szerencsétlenül megszerkeszett mondatok. Nekem rövid póráz a csetelések után, veszekedések során azt is megkaptam, hogy ne verjem arra, hogy három apás szülésen bent voltam, más is bemegy. Pedig azt hittem... Majd besértődött mert nem kívántam minden nap ugyanazt, szinte ugyanakkor, gépiesen, ugyanúgy a harmadik terhességben a szexben, vagyis a "megoldásában", s egy nap valóban kicsit ingerülten visszautasítottam. Ezután szülés utánig talán két alkalom, a harmadik hónapjától. Egyszer csak szembejött velem egy régi ismerős, fiatalabb, rühellte is az első pillanattól. Fotózok, eljött hozzám. Oda vittem még az asszonyt is aznap. Utána kiakadás, a másik egyre többet ír, keres, hirtelen kaját hoz, apróságokat ad, ami minimális egy barátnői viszonyban is, szeretővé válik, én állandóan elküldöm, de ügyes női trükkökkel a horizonton tartja magát, gyerekek nem akadály mondja, stb. Nem bírom tovább a saját hazudozásomat, balek módjára, könnyek közt elmondom, ő másnap a legkisebb gyerekkel felrohan hozzá, viszony vége, azt hisszük lezárva... Lány tovább próbálkozik, még így is, mondván szeret, a feleségem attól omlik össze, hogy a szemébe is mondja, válópert adok be, szinte egy szerelmes regény. Ekkor meghülyülök, én kérem, vonjuk vissza, felperesként. Visszavonjuk. Jeges viszony, öt nap után szép nap, kirándulás, gyerekek, shopping, puszi, nagy ölelés. Utoljára öleltem, bejött a munkahelyemre éjszakásba, s közölte velem a kollégáim előtt, hogy mocskos szar vagyok, mert beengedtem egy nőt az életembe, piszkosnak tart. Azóta külön alvás, sok balhé, gyakorlatilag minden amit tíz év alatt tettem, semmit nem ér szerinte, sosem illettünk össze. Ő csak és kizárólag a gyerekeinek akar élni.

Ha kell várok. Ha kell egy évet is, mert bármit tettem, szeretem, a gyerekeimet meg mindíg is szerettem, rengeteget foglalkozok velük. Pár hét alatt fogytam 12 kilót, a Balatonra is lementünk nyaralni, de külön alszunk, napközben apuci vagyok a szomszédok előtt, este meg megmondja, hogy soha többé nem fog férfinak tartani, mert elképzeli, ahogy a másikat kefélem. Az ő két éves dolga elfelejtve, ne is hozzam elő, nem is úgy volt, nem is volt. Most tűnjek el, vagy maradjak, menjek az egyik gyerekszobába, vagy éljek külön, le van szarva. Ha megkérdezem, miért játszunk akkor egy kissé nappal-éjjel bipoláris játékot, akkor a gyerekeim miatt, éljek én is nekik. Hülye kérdés. Menjek, törjek szarrá a gyerekeim miatt, vagy maradjak, gyászoljon, várjon, játszak totál nyílt lapokkal, lássam el továbbra is magam, de élhessek velük. Na most mi legyen, mert a vonatoknak ronda az eleje.

2014. júl. 20. 18:12
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Igaz!
2014. júl. 20. 19:35
 12/24 anonim ***** válasza:
Zavaros a magánéleted,a lelkivilágod is.Ami érthető valahol jelen helyzetben,viszont ha így folytatod,totál bekattansz.Amit tehetsz,hogy összepakolsz,és belekezdesz egy külön,önálló életbe,mert ennek így értelme nincs.Ettől még lehetsz jó apja a gyerekeidnek.
2014. júl. 20. 19:40
 13/24 anonim ***** válasza:

Ez a kapcsolat csak úgy működhet tovább rendesen, ha mindketten akarjátok, ha mindketten eldöntitek és mindent megtesztek érte, hogy megbocsájtsatok a másiknak, és soha, még csak véletlenül se dobáljátok fel a múltat. Ha képesek vagytok megbeszélni, lezárni, beismerni a saját hibáitokat (mert mindketten hibásak vagytok!) és tiszta lappal indulni úgy, hogy új alapra helyezitek a házasságotokat. Új bizalmat kellene előlegezni mindkettőtöknek... és ez pokoli nehéz. Ha ez nem megy, akkor menj, mert boldogtalanok lesztek mindketten.

Az is fontos dolog, hogy ha így is döntesz, ne ugorj bele egy új kapcsolatba, mert sebeid vannak, és amíg nem állsz fel magadtól, mással sem lesz jobb. De ez egy másik téma :)

2014. júl. 20. 20:53
 14/24 A kérdező kommentje:
Elég friss a dolog. Én nem akarok erőltetni semmit. Tudom, hogy pontosan ez nem meghatározható, de mikortól várhatom, hogy talán, picit enyhülni kezd? Mitől óvakodjak, s hogy lehet egy ennyire kihűlt szerelmet újraéleszteni? Szerintetek milyen viselkedési szabályokat kell feltétlenül betartanom? Múlt felhánytorgatása nuku, rendben.Mindketten bőven tehetünk róla, de mikor feleségül vettem, okom volt rá. Szívből tettem.
2014. júl. 20. 21:18
 15/24 anonim ***** válasza:
Próbáljátok ki a párterápiát, ott segíthetnek, ha egyáltalán lehet.
2014. júl. 20. 21:20
 16/24 anonim ***** válasza:
49%
Én is a párterápiát javaslom, ez annál jóval összetettebb probléma lehet, mint amit itt feldúlt lelkiállapotban idevázoltál. Kétlem, hogy ebben online hatékony segítséget kapnál. Ha szerinted van még ebben a kapcsolatban spiritusz, tényleg párterapeutát javaslok.
2014. júl. 20. 21:41
 17/24 anonim ***** válasza:

Az 1-essel értek egyet.

Fiatalon jöttetek össze, gondolom, a lakhatása sincs mindőtöknek megoldva külön.

Nem baj. Nem kell mindent egyszerre. Először rendezzétek, hogy ez nem szerelmi kapcsolat többé, a válással ezt fejezitek ki. Aztán szépen sorban megoldjátok a többi élethelyzetet.

2014. júl. 21. 00:28
 18/24 anonim ***** válasza:
Elég érdekes, amiket leírsz. Folyamatosan fikázod az asszonyt, hogy ezt nem csinál jól, meg azt, meg milyen rendetlen és lusta, de most mégis vissza akarod kapni. Ezt úgy hívják, hogy megszokás, mert ha szeretnéd, nem csaltad volna meg, és pláne nem indítványoztad volna a válást. Ha szerelmes voltál a szeretődbe, akkor nem szereted a feleségedet, ez tiszta sor. Ezen kívül érthetetlen, hogy miért most akarod helyrehozni a dolgokat, amikor már minden végeg tönkrement. A gyerekeidnek akkor is lehetsz, és legyél is jó apjuk, ha elváltok. A kettő nem függ össze egy kicsit sem. Egyébként meg tényleg bárgyú vagy, ahogy valaki korábban fogalmazott, ráadásul mindenkire hárítod a felelősséget, csak magadra nem. Hibás a feleség mindenért, hibás a szerető, mert szeretett. Te miben vagy hibás, kérdező? Ebből már soha nem lesz normális házasság, sőt, már régóta nem is volt az, fogalmam sincs, miért erőlködsz ennyire. Tedd a szívedre a kezed!Most tényleg ennyire szereted az asszonyt? Vagy csak teljesen normális módon ragaszkodsz a korábbi életedhez, még akkor is ha pocsék, unalmas és boldogtalan? A megszokott lakóhelyedhez, a gyerekeidhez, és hogy van körülötted valaki?
2014. júl. 21. 09:50
 19/24 anonim ***** válasza:
Azt írod hogy "a problémákkal elvoltatok eddig is". Szerinted ez normális dolog? Hogy problémából, féltékenységből, megcsalásból meg egymás nem tiszteléséből/nem szeretéséből áll az életetek? Ezt akarod egy életen át és ezt a légkört akarod a gyermekeidnek is?
2014. júl. 21. 11:05
 20/24 anonim ***** válasza:

Ebből bizony nehéz lesz kikecmeregni...bármilyen irányban mész is...

Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagytok, és látom, hogy a legtöbben azt tanácsolják, hogy kifele menj ebből a házasságból...Én mégis azt tanácsolom, hogy adjatok esélyt magatoknak, egymásnak, ha még láttok egy szikrányi lehetőséget erre. Persze ezt mindkettőtöknek akarni kell...

Én ismerek olyan párokat, akik helyre tudták hozni a hasonlóan zűrös kapcsolatukat. Most pedig nagyon szépen élnek. A gyerekeket lenne kire bízni , hogy töltsetek időt kettesben is - lehetőleg rendszeresen?

Addig is próbálj naponta legalább 3 dolgot felírni magadnak, amit a feleséged érted tett és amiért hálás lehetsz neki. (Legyen ez akár egy tekintet is)..Írom ezt azért mert nagyon negatívan látod őt annak ellenére, hogy szívből vetted el anno.

És párterápia sok sok idővel, türelemmel. Remélem menni fog...

2014. júl. 21. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!