Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
2 ember manapság csak a szaporodásért házasodhat? Egymásért nem?
Lassan 3 éves házasok leszünk, de folyton azt kérdezi kb mindenki, hogy mikor lesz gyerek, és marhára unom...még a legújabb legismeretlenebb új munkatárs is...mikor megtudta hogy házas vagyok, de gyerek nincs, rögtön támadott a kérdéseivel.
Ahogy a barátok, rokonok, 10 éve nem látott volt osztálytársak 3 gyerekkel stb...
Egyrészt semmi közük hozzá, másrészt meg nem értem ezt a mentalitást. Mikor elmondom hogy nem tervezünk gyereket (a miértekhez még inkább nincs közük), akkor teljesen le vannak döbbenve, és kérdezgetik hogy miért miért...
Nem mindegy más embereknek? Ennyire unalmas az életük, hogy másokéval vannak elfoglalva?
Nyilván alapvetően nem érdekel más emberek véleménye a saját életemmel kapcsolatban, de egy idő után mikor már lerágják az ember fülét is, nagyon fárasztó tud lenni ez.
Ti találkoztatok már ilyenekkel?
Hasonló cipőben járok annyi különbséggel, hogy mi még nem élünk együtt, tehát házasok sem vagyunk. 4 éve tart a kapcsolatunk és egyfolytában arról faggat mindenki, hogy miért nem költözünk össze, miért nem házasodunk össze és miért nincs még gyerek?
Amúgy is tapintatlannak érzem ezeket a kérdéseket, mert én úgy vélem, ez csak azokra tartozik, akik érintettek a kérdésben.
Egyszer egy kollégám azt mondta: Teljesen mindegy, hogyan élsz, mindig lesz kérdés, méghozzá a következő sorrendben:
- Mikor lesz már egy normális párod?
- Mikor fogtok már összeköltözni?
- Mikor lesz az esküvő?
- Mikor jön a gyerek?
- Aranyos a gyereketek, mikor jön a következő?
És milyen igaza volt, háromgyerekes családapa és folyton mindenki azt kérdezgeti tőle, hogy mikor jön a negyedik gyerek?
Szóval teljesen mindegy, hogy miként élsz, mindig lesznek kérdések.
Ezt én is tapasztalom, mi 4 éve vagyunk házasok és nem akarunk gyereket. Minket is sokat zaklatnak ezzel a kérdéssel. Azért mondom, hogy zaklatnak, mert az egy dolog, hogy valaki megkérdezi, de utána rendszerint jön a faggatózás, hogy miért nem, ha elmondod, miért nem (ami azért a legtöbbször már nagyon a magányügy kategória), a vitatkozás, hogy áh, ez hülyeség, ez nem ok, ez nem indok, márpedig gyerek kell, stb.
Volt nem egyszer, hogy egy-egy nő vagy fél óráig, ha nem tovább győzködött (még csak nem is rokon, csak egy ismerős), hogy márpedig szüljek, mert az KELL és mihamarabb, mert hogy néz az már ki, ha valaki 30 felett szül. Már majdnem úgy mondtam, hogy köszi a tanácsot, úgyis itt a férjem, máris hozzálátunk az előkészületekhez itt a kanapén.
Furcsa, de sokan tényleg ennyire erőszakosak. Nem nagyon értem, mert mit zavar valakit az, hogy a másiknak van, vagy nincs gyereke?
Jó, esetleg megkérdezi valaki, hogy terveztek-e a közeljövőben babát, azt mondod, nem. Oké, ez eddig rendben is van, de ennél tovább nem kellene senkinek menni, főleg szinte idegeneknek, mert a többi már a másik magánéletében való durva és udvariatlan vájkálás.
Volt 1 olyan ismerős is akinek 3 gyereke van, aki megkérdezte, faggatózott, hát elmondtam mi az ok. 1 hónappal később volt a 2. házassági évfordulónk, akkor megint megkérdezte ÉÉÉÉÉSSS gyeeeereeeek mikor lesz?
Mondtam hogy nem lesz. Erre jaaa nektek nem is lehet ugye? és mosolyog....na bmeg....
Na innentől már nem közlöm a magánéletem dolgait ismerősökkel, munkatársakkal, szomszéddal stb, csak barátokkal, családtagokkal. Maximum. Aki ennyire bunkó, érzéketlen stb, azzal nem közösködöm.
Mert nem hiszem, hogy ilyen stílusban kellett volna ezt, és hogy egy ilyen beszélgetést 1 hónap alatt el lehet felejteni....szóval nem erről volt szó. Csak az orrom alá akarta dörgölni hogy nekem nem lesz gyerekem.
Köszönöm mindenkinek a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!