Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
2 ember manapság csak a szaporodásért házasodhat? Egymásért nem?
Lassan 3 éves házasok leszünk, de folyton azt kérdezi kb mindenki, hogy mikor lesz gyerek, és marhára unom...még a legújabb legismeretlenebb új munkatárs is...mikor megtudta hogy házas vagyok, de gyerek nincs, rögtön támadott a kérdéseivel.
Ahogy a barátok, rokonok, 10 éve nem látott volt osztálytársak 3 gyerekkel stb...
Egyrészt semmi közük hozzá, másrészt meg nem értem ezt a mentalitást. Mikor elmondom hogy nem tervezünk gyereket (a miértekhez még inkább nincs közük), akkor teljesen le vannak döbbenve, és kérdezgetik hogy miért miért...
Nem mindegy más embereknek? Ennyire unalmas az életük, hogy másokéval vannak elfoglalva?
Nyilván alapvetően nem érdekel más emberek véleménye a saját életemmel kapcsolatban, de egy idő után mikor már lerágják az ember fülét is, nagyon fárasztó tud lenni ez.
Ti találkoztatok már ilyenekkel?
Egyáltalán....akivel nem beszélem meg a magánügyeimet, azzal nem olyan a kapcsolatom, és ezt észre lehet venni, tehát NE kérdezze meg, hogy mikor jön a gyerek, mert nem tartozik rá. Az is zavart amikor azt kérdezgették mikor házasodunk. Ez sem tartozik a családon, és a baráti körön kívül másra.
Azt, hogy magánélet, miért nem lehet megérteni? És ha azt mondom hogy magánügy, akkor bunkónak tartanak....
mert az az általános hozzáállás,h a házasság azért lett kitalálva h sokasodjon a pár. régen csak azok házasodtak akik családot akartak. ha nem akartak,csak járogattak ideig-óráig.
ne foglalkozz velük! nekem 3 van de sosem ítéltem el azt aki nem akar,sőt,amióta megvannak a gyerekeim maximálisan megértem azokat akik nem akarnak meg örökös aggódás,félelem,rengeteg munka stb.
szóval élj úgy ahogy nektek a legjobb,mással ne törődj!
23.
Ha olyan emberekkel beszél, akik csak erről tudnak beszélni és őt zavarja, akkor nem kell velük beszélni. Egyébként elmondja egyszer, hogy nem lehet, akkor elhiheted, hogy többet nem kérdeznek rá.Az meg az ő ismeretségi, rokoni körének a színvonala, hogyha egyszer már elmondja, hogy nem, akkor tovább kérdezgetik.
Mert akkor felel meg valaki a társadalmi elvárásnak, ha valaki dolgozik ÉS szaporodik. Amint valamelyik, vagy mindkettő hiányzik, az embereken keresztül Kultúra Anya nyomást gyakorol azokra, akik renitensek.
Olvasd el Daniel Quinn könyveit.
Írja, hogy barátok, rokonok, nekik ellehetne mondani és akkor nem zaklatják. Idegeneket pedig bármilyen szöveggel lerázhat.
Az pedig, hogy nem egyenlő, hát én még pofátlanabbnak tartom mikor megkérdezik, hogy ez és ez mennyibe került, mert ott tényleg a pénztárcámba turkál. Ha idegen kérdezi, nem fog erőszakoskodni a válaszra, mert maximum érdeklődési szinten kérdezi, ha egy barát vagy rokon, akkor meg nem értem, hogy egyszer miért nem lehet elmondani, hogy miért nem.
Egyébként pedig kérdező elég vicces, hogy te vagy kiakadva, hogy valaki nem fogadja el más döntését, álláspontját bármiért is van, miközben te se vagy különb.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__hazassag_..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!