Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
2 ember manapság csak a szaporodásért házasodhat? Egymásért nem?
Lassan 3 éves házasok leszünk, de folyton azt kérdezi kb mindenki, hogy mikor lesz gyerek, és marhára unom...még a legújabb legismeretlenebb új munkatárs is...mikor megtudta hogy házas vagyok, de gyerek nincs, rögtön támadott a kérdéseivel.
Ahogy a barátok, rokonok, 10 éve nem látott volt osztálytársak 3 gyerekkel stb...
Egyrészt semmi közük hozzá, másrészt meg nem értem ezt a mentalitást. Mikor elmondom hogy nem tervezünk gyereket (a miértekhez még inkább nincs közük), akkor teljesen le vannak döbbenve, és kérdezgetik hogy miért miért...
Nem mindegy más embereknek? Ennyire unalmas az életük, hogy másokéval vannak elfoglalva?
Nyilván alapvetően nem érdekel más emberek véleménye a saját életemmel kapcsolatban, de egy idő után mikor már lerágják az ember fülét is, nagyon fárasztó tud lenni ez.
Ti találkoztatok már ilyenekkel?
Én sem akarok gyereket, és halálra idegesít ez a kérdés! (Sőt, én házasodni sem akarok.)
29/N
Ugyanebben a ciőben járok. 4 éve vagyunk házasok, ráadásul közeledek a 35-höz, mégse akarok most gyereket. Lehet, hogy két hét múlva igen, vagy két év vúlva igen, de az is lehet hogy sohasem. Az biztos, hogy most nem akarok. (Nem vagyok karrierista, munkájának élő nő, nincsenek fel nem dolgozott traumáim, sem semmi, átlagos fiatal felnőtt vagyok, akinek nincs gyereke.) Tőlem is boldog-boldogtalan folyton ezt kérdezi. Szűk család, tág család, barátok, ismerősök, szomszédok, a férjem családja, a férjem haverjai, a boltos, a sarki fűszeres... de komolyan! Amikor azt felelem hogy "jelenleg nem szeretnék gyereket, mert boldog vagyok így is, szeretem a férjem és teljesnek érzem az életet vele", akkor meg mindenki pislog mint hal a szatyorban. Én meg csak nevetek rajtuk :)
Figyelj. Annyi az egész, hogy mi nem értjük mások élete hogy foroghat ennyire a gyerek körül, ők meg nem értik a mienk hogy-hogy nem akörül forog. Ennyi :)
12
Mi akartunk gyereket. Viszont Soha nem volt vágyam hogy mindenáron gyerekem legyen, csak a férjemtől, és még most is azt mondom, hogy nem kell görcsösen akarni. Egyszerűen csak jó lett volna... de nem lesz, már nem tervezgetjük, és az elején nehéz volt nagyon is...elfogadni.
De most már a jó oldalait szoktam nézni a dolognak.:) De amikor megint jön egy ilyen kérdéssel valaki, akkor az idegesítő...feltépi a sebeket.... semmi köze hozzá stb... ha érdeklődik, kérdezze azt, hogy milyen volt a munkám, vagy hogy vagyok, ne a gyerekkel jöjjön mindenki.
Ha a szerelem beteljesedése az utódnemzés, akkor vagy nem értem, miért van válás, vagy a beteljesedés után hanyatlik a szerelem, mint minden más.
Az meg tök gáz, hogy valaki úgy érzi, szülnie kell egy gyereket, hogy teljesen szeresse a párját.
2 ember szerelme betelkesedik amikor szeretkeznek, vagy pl amikor összeházasodnak, vagy véglegesen összeköltöznek (akik nem akarnak házasodni).
A gyerek teljesen más dolog. Ez független a szerelemtől. És ha olvastad volna a hozzászólásaimat, tudnád, hogy nem éppen megvonásról van szó.
Volt osztálytársam, meg a barátnője nemrég mentek szét, és a gyerekük még nincs 1 éves sem... marha nagy beteljesedés lehet a gyerek... És nem ez az egyetlen ilyen eset a környezetemben.
Mar bocs utolso, de nem megvonjak maguktol, hanem nem lehet gyerekuk. Ha elolvastad a kerdezo ujabb hozzaszolasat, akkor megertheted.
Sajnalom, es kitartast. Szintem hazas, szinten 35, szinten gyermeket szivesen vallalo no. Elso baba elment. Mar elore rettegek a kedves reg latott ismerosok kerdeseitol, ha hazalatogatunk, hogy: Mikor jon mar a baba? Nem feltek, hogy tul oregek lesztek? stb., stb.
Tipikus, visszataszito magyar mentalitas a masik ember maganeleteben vajkalni! Erdekes, mas nepek nem ilyenek, cs a magyar! Ugrok arra is, ami a mediaban megy manapsag. Hetrol hetre uj cikkek arrol, hogy fogy a magyar, nem szul a magyar no (nem a par nem vallal, neeeem, a magyar no), annak adjunk nyugdijat, aki eleget szul, ne vetesd el, add orokbe, stb. Mindenki meg akarja mondani, hogy eld az eleted. Na, en ezert nem elek otthon.
Nem tudok tanacsot adni, hogy lehet az ilyet jol kezelni, nekem is jol jonne egy tanacs...
Ez nem olyan kérdés, hogy hogy vagy. Akkor a válasz után másról beszélne, és nem azzal a tátott szájjal, kerek szemmel, kérdő hangsúllyal. Akkor így nézne ki:
- Mikor jön a baba?
- Nem szeretnénk.
- Értem. Láttad már ezt a filmet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!