Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért kell az asszonyoknak mindenbe beleszolniuk?
Gyerekkoromban azt gondoltam, hogy ha majd megnövök, "bármit" megtehetek (estig tv, későn fekvés, csokievés...gyermekkori álmodozások).
40 múltam, de rosszabb a helyzet, mint valaha gondoltam. Dolgozom, másodállás, aztán itthoni teendők, kölkök, mellé az asszony mindenhez hozzáértő tanácsai, de a legrosszabb a nevelés!
-Most miért is kell inni egy sört?, (néha hétvégén előfordul)
-Már a második cigidet szívod,
-nincs semmi dolgod? (ha véletlenül leülök bent)
-csináljuk meg, hozzuk be, rakjuk át...a kivitelezés természetesen már 1. szám 1. személyben nekem szól
Alig várom, hogy este lefeküdjön a család és egy kicsit olvasgathassak, internetezgethessek úgy, hogy nem szól senki semmiért, csak aztán halkan kell mellé bújnom az ágyba, mert ha felkel és meglátja, hogy elmúlt éjfél, már kapom is a fejmosást.
Vannak itt olyan nők, akik magukra ismernek? Mert elég sok ismerősömnél hasonló állapotok uralkodnak! Őszintén, ez miért jó? Nejemtől már kérdeztem, de mindig megsértődik!
Inkább azt mondom, rosszul választottál. Erről meg te tehetsz.
Én nem szoktam a férjem utasítgatni, normálisan megbeszéljük a dolgokat és segítünk egymásnak.
Viszont nem tudom nálatok mi a helyzet, de ha alapból olyan vagy, hogy el tudnád nézni, ahogy az asszony látástól-vakulásig dolgozik (otthon, munkahelyen, gyereket nevel stb.), te meg magadtól nem segítenél, akkor elhiszem, hogy egy idő után kiborul nála a bili. Szóval nem tudom mi a helyzet nálatok, mi váltotta ki ezt az asszonyból vagy alapból ilyen-e. Ezt neked kell tudnod.
Megcsaltad???
Akkor szoktak így viselkedni utána,így vezetik le magukban az egészet...
Egy kicsit más szempontból...
Értem én, hogy jó lenne azt csinálni ami jól esik. Nekem is jól esne. Biztosan a feleségednek is.
De
Amikor már család van, mitöbb gyerekek - nő a munkarész, a felelősség - ebbe beletartozik az is, hogy milyen példát mutatsz a gyerekeidnek. Ha családot vállaltál az kellene legyen az első, nem a saját vágyaid...
Írom ezt úgy, hogy 35 éves nő vagyok, 8 órában dolgozom, délután ott van a háztartás és a gyerekek. Éjjel 12-ig robotolok, hogy minden rendben legyen, reggel 5-kor kelek, hogy kiszolgáljam a családot...és hallgatok. Mert az én férjemnek sem tetszik, ha megjegyzem, hogy sok az ami rám hárul... Szóval hallgatok, de titokban szenvedek a helyzettől és eltávolodtam érzelmileg a férjemtől. Addig örülj míg a feleséged "megengedi magának" hogy rád szóljon, mert addig van még köztetek kötelék...
Egyrészt szerintem ha két munkahelyen dolgozik valaki,nem várható el,hogy otthon is szorgoskodjon ha az "asszony" otthon van a gyerekekkel ,csinálja meg a házimunkát. Ezt nőként írom,ne haragudjatok de lesülne a pofámról a bőr ha este 10 kor hazaér a férjem,és elvárnám tőle,hogy mosogasson,főzzön,mosson stb. Aki kevesebbet dolgozik,az végezze a teendők zömét . Arányosan kell megosztani . Annyit el lehet várni,hogy rakja be a mosogatóba a szennyesét,illetve a ruháit ne hagyja szét,de többet nem hinném,hogyha én meg itthon vagyok és nincsen más dolgom csak gyereket nevelni és a háztartást vezetni.Nem nézem le ezeket a teendőket,tudom hogy ez is munka,én is ezt csinálom,de azért na.
Amíg nem vagy alkoholista semmi joga a feleségednek számonkérni rajtad,miért iszol egy sört hétvégén! Gyereknek néz,lealacsonyít. A cigaretta ugyanez,annyit megtehet egy felnőtt ember,hogy nem szívja egy légtérben a gyerekekkel/feleséggel ,de szintén az ő döntése ha dohányzik.
Ugráltatni,parancsolgatni meg főleg nem hagynám ,miért nem mondod meg neki ? Ne kérdezd,hanem mondd meg ,nyíltan egyenesen /nem baj ha megsértődik/ : Édesem,felnőtt,nagykorú,önálló döntésekre képes ember vagyok,szeretek hétvégén sörözni,dohányzok x éve légyszives ne kérd számon rajtam ha így elfogadtál,és hozzámjöttél .Az egyéb teendőket /rakjuk át ide oda,csináljuk meg stb/ szeretném hétvégére halasztani,miután pihentem egy kicsit mert 2 munkahelyen dolgozom egyszerre,hogy nektek mindenetek meglegyen,és fáradt vagyok estére. El tudom dönteni,este mikor fekszem le ,szeretnék kicsit magamban lenni ,és internetezni,tv-zni,akármit csinálni,hogy kicsit kikapcsoljon az agyam munka után.
Kedvesen,de határozottan add elő neki. Lehetséges,hogy megsértődik,de több mint valószinű ,hogy át fogja gondolni. Ha nem méregből,szemtelenül szólsz vissza,hanem kerek perec kijelented neki,higgadtan,az nem fogja további b@.sztatásra ingerelni :D Bocsánat a kifejezésért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!