Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon összevesztünk a férjemmel, kinek van igaza, dolgozzak vagy maradjak?
Hát most írhatnám, hogy az elején kellett volna a pénzügyi dolgokat máshogy csinálni, de nem írom, mert nem segít:) Amit én tennék a helyedben: elmennék dolgozni, de azzal a kikötéssel, hogy köös bankszámlát nyiunk, amihez mindkettőnknek lenne kártyája. Mi ezt úgy csináljuk, hogy van egy közös számla, erre utaljuk a fizetésünk 90%-át, ebből megy minden közös dologra, pl. rezsi, utazás, közösen elköltött pénz, és ebből is teszünk félre.
Ezen kívűl van mindkettőnknek a saját számlánk, amire a munkáltató utalja a pénzünk ezen marad a fizetésünk 10%-a, ez a "zsebpénzünk", ennél nincs beleszólása a másiknak, hogy mire költjük, illetve így az, ki többet keres legalább érzi egy kicsit, hogy meg van becsülve a munkája, és többet költhet magára, hiszen nyilván az ő 10%-a jóval több, nálunk legalábbis, mivel én keresem a kevesebbet.
Én leülnék a helyedben beszélni a férjeddel, szembesíteném a tényekkel (szó szerint kimondva, hogy te úgy érzed, hogy azt akarja, hogy te tőle teljesen függj, és ez neked így nem jó, rosszul érzed ettől magad), mondd el neki, hogy szeretnél te is beszállni a kasszába, és nagyra értékeled, hogy eddig ő hozta haza a pénzt, és hogy helyetted mindent elintézett, de szeretnéd mostantól te is kivenni ebből a részed, és közösen dönteni. lehet, hogy nem lesz egyszerű, és ki fog akadni, hiszen megborítod az eddigi "rendet", de úgy tűnik, hogy te változtál ebben, és ezt meg kel valahogy oldanotok.
Nem olvastam el a válaszokat. Alapvető probléma, hogy a férjeddel nem értetek egyet.
Ápolónőként sem fogsz sokat keresni, arra készülj fel, de ha az az álmod, akkor azt kell tenned. Mindenesetre jó lenne valami gyerekbarátabb munkát találni, mert amit leírtál, az nem tűnik annak. Ha pedig úgy érzed, hogy anyósodnál nem lennének jó helyen, akkor ne bízd őket rá.
Miért nem keresel munkát az egészségügyben? Nem fizetnek jól, de legalább lenne némi gyakorlatod és a sulihoz is hasznos lenne (segédápolókat mindig vesznek fel). Ha már mindenáron munkát kell keresned a férjed szerint, akkor keress olyat amihez van kedved.
Akkor a sulit még el sem kezdted?
Ha jövőre mész dolgozni (akárhova) akkor elég nehéz lesz két gyerek mellett, munka mellett még a suli is. Főleg ilyen férjjel.
Egyébként lehet, hogy x napon néhány órával kevesebbet dolgozik egy ápolónő, mint egy felszolgáló, de az én ápolónő ismerőseim 3 műszakban dolgoznak. Az sem túl ideális két pici gyerek mellett.
Én se a vendéglátóipart, se az egészségügyet nem ajánlom neked.
Kedves Kérdező!
Úgy látom megvannak a terveid, nem csak úszol az árral. Szerintem a házasság arról is szól, hogy a felek segítik egymást a céljaik elérésében, és ez nem csak a pénzkeresetre vonatkozik. Szerintem ne add fel az álmod, mert a gyerekeknek sem mindegy, hogy egy mosolygós anyuka van mellettük, vagy egy besavanyodott nő, aki nem szereti amit csinál.
A pénz kérdést meg tisztázzátok. Ez így nagyon nem fair, hogy ennyire a férjedtől függsz. Nem értem, hogy ha 250-et keres, ilyen keveset költesz kajára, és a rezsitek is megvan 60-70 ezerből, akkor mire megy el a többi pénz, hogy neked egy normális ruhád, cipőd sincsen. Félreteszitek, vagy a férjed költi el?
Állj a sarkadra és próbáljatok meg kompromisszumot kötni, mert ilyen dolgokra rámehet egy házasság is simán.
Normális családban még a gyerekek is kapnak zsebpénzt, amivel aztán maguk gazdálkodnak.Meg is tanulják, hogy ha elszórják az egészet az elején, meg hülyeségekre, várnak a következő hónapig.
Ne legyen már, hogy ha dolgozol, nem rendelkezhetsz egy összeg fölött, ill. pitizz mindig.
Fodrász, illatszer,tisztálkodási dolog, egy-egy új ruhadarab, a gyerekek ajándékozása...Jól néznénk ki, ha mindent az uradtól kellene kunyerálni. Az egyezség kérdése, mennyi legyen a szabadon felhasználható összeged.A végén még a férjed névnapi ajándékozását is a tőle kikönyörgött pénzzel oldhatod meg. Tekintsen már felnőtt, önálló embernek, a FELEségének!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!