Ki hogy vészelt át ilyen helyzetet? Ma nagyon
összevesztünk férjemmel az anyagiak miatt. Nagyon szarul
állunk, nincs munkája. Szinte csak a gyedből és a
családiból vagyunk.18 hós a kisfiunk. Megfordult a
fejembe hogy hazamegyek a kicsivel.
Nem voltunk még ilyen helyzetben..
de ha:
nem tudsz elmenni akár négy - hat órában dolgozni?
vagy otthoni munka?
ha hazamész akkor azzal nem érsz el semmit csak azt hogy még jobban tönkremegy az önbecsülése.
amikor összeházasodtatok megigérted neki hogy jóban rosszban és most elhagyod?
a gyermeknek nem az számit hogy kap-e új ruhát játékot... a védőnő is segithet a ruha kérdésben
az étel: egyetek tésztát krumplit és ilyesmi egyszerü ételeket. a gyerek kapjon almát dinnyét az se drága.
keressen melót legalább a nem bejelentettek között válogasson amig tud és amig nincs bejelentett...
nem irom hogy kérjetek segélyt de meg lehet próbálni.
SZERINTEM TARTS KI MELLETTE!!!
2010. aug. 16. 11:48
Ha különben más probléma nincs köztetek akkor ne menj haza, biztos talál majd valami munkát. Elhiszem, hogy ez nagyon rossz most és idegesek vagytok, de ebben a szar helyzetben csak az segít ha türelemmel és szeretettel vagytok egymás iránt. Ez lehet átmeneti mélypont, ha ezt átvészelitek lehet jó a kapcsolatotok, ne rúgd fel az első akadálynál!
2010. aug. 16. 11:50
Mi sem állunk valami szuperul a megnövekedett hitel miatt....sokszor mi is összekapunk, de nem fordulna meg ilyen a fejemben, hogy elmennék anyámékhoz...mondjuk neki van munkahelye, de a mai helyzetben nagyon nehéz találni jó pénzért munkahelyeket....
tarts ki mellette, de igazából te tudod, hogy milyen a munkához való hozzáállása...
2010. aug. 16. 11:51
4/14 A kérdező kommentje:
Nem akarok én hazamenni, csak az embernek elkeseredésében sok minden megfordul a fejében.Egyébként a gyerkőcnek alapjába véve is használt ruhájai vannak, amire szüksége van mindene megvan. Köszi lányok, már lehiggadtunk,és gondolkodunk a megoldáson.
5/14 A kérdező kommentje:
elsőnek.gyed alatt nem lehet dolgozni, csak gyes alatt.
Ha Neked van hova vissza menni,akkor Ő elmehetne gyesre,te meg vissza mehetnl,addig ami rendbe nem jöttök. Legalábbis az egyik ismerősünk így csinálja.
2010. aug. 16. 12:06
vágom csak az a fél év ami hátravan a gyed végéig még elég lehet ahhoz hogy keress munkát Te is a kicsi meg mehet bölcsibe.
igy értettem ... -tudom hogy még nem lehet.-
2010. aug. 16. 12:07
Nálunk is voltak nehézségek, az elmúlt 2 évben most van a párom 3. munkahelye. Nagyon sokat volt itthon. Én meg terhesen munka nélkül. Nekünk anyagi problémáink nem voltak (amúgy nem tudom mi lett volna) Kemény helyzet, biztos vagyok benne hogy neki se rózsás a tehetetlenség. Valamilyen anyagi segítséget az átmeneti időre mindenféleképp kérjetek, lakástámogatásit pl. Ezt regisztrált munkanélküli kérheti az önkormányzatnál kb 25000 Ft. Ha a család valamilyen segítséget tud adni erre az időszakra gondolkodás nélkül el kell fogadni. Ilyen kevés pénzből számlát fizetni és enni nem igazán lehet. Ha esetleg albiban vagytok akkor lehet érdemes haza költözni, de inkább együtt. Amúgy olyan mintha magára hagynád a párodat. (bár a folyamatos stressz a legrosszabb ami egy kisbabát érheti:(. Remélem minél előbb egyenesbe jöttök. Nálunk végül ismerős segített tartós állást találni, szóval elő a barátokkal.
2010. aug. 16. 12:07
Huu azt viszont nem tudom hogy gyedre mehetne-e az apa... :(
2010. aug. 16. 12:09
Mehet gyedre az apa (ld. Erős Antónia férje).
2010. aug. 16. 12:12
Kapcsolódó kérdések: