Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon összevesztünk a férjemmel, kinek van igaza, dolgozzak vagy maradjak?
Nem olvastam el, mit írtak az előzőek, csak a saját véleményemet mondom: nálunk először volt a közös, de örökké azt hallottam, hova ment el a pénz. Még egy gyufáról is blokkot kellett kérnem. Ez meguntam. Odaadtam a fizetésemet, ossza be a férjem. De legyen minden, azt főzök, amit beszerez. Mondanom sem kell, hogy tejen és kenyéren kívül semmi nem volt itthon. Ha felírtam a spenótot, de nem volt, akkor nem hozott semmit.A gyerekek is könyörögtek, hogy vegye vissza anya a vásárlást = pénzzel való gazdálkodást.Aztán lassan beosztottuk, mit állunk közösen, ki mit fog rendezni, de mindenkinél marad egy összeg, amiből gazdálkodhat. Én is a gyerekekre költöttem, a férjem meg lerakta, mert ő szerette számolgatni. De időnként ebből nagyvonalú volt, időnként csak akkor vettünk valami nagyobb dolgot, ha a felét álltam.
Arra egyébként számít a férjed, hogy egy kifacsart asszonya lesz, tanulsz, éjjel jársz haza, végzed a házi munkát. Lehet, az anyós sem örül egy rendszeres lekötöttségnek. Valljuk be, kell idegzet két kisgyerekhez.
Szóval nem minden a pénz. Meg kell beszélni, mi lesz az ára ennek a lépésnek.
Egyik félnek sincs igaza.
Szerintem ha van lehetőség, igenis dolgozzál. Ha jól értem már 5 éve otthon vagy. Ráadásul 4 főnek 250 ezer forint egyáltalán nem sok.
Viszont nekem úgy természetes, hogy a pénzt közösen osztjuk be, nem az egyik fél rendelkezik csak felette.
nekem másfél éves a kisfiam,jövő szeptemberben kezdi az ovit,és nem szeretném,hogy addig anya nélkül legyen,szerencsére megtehetem,h itthon maradok,de sztem 250ből hitel nélkül Mo-n marha frankón meg lehet élni,főleg,ha ruhára nem költötök.Sztem Ti nem vagytok közös kasszán.Eléggé e vagy nyomva.De beszéljetek erről,ne bunkó stílusban,de már elég nagy vagy,h legyenek saját döntéseid,véleményed
a nyaralásból én nem engednék, a gyerekeknek is nektek is nagyon jót fog tenni
Állj ki magadért! Tegyél meg mindent azért, hogy ez a helyzet megszűnjön! Nézz szét a feminfón vagy a nokjoga oldalon, és kérj segítséget, ha egyedül nem megy! Jelenleg ugyanis családi erőszak áldozata vagy! Ezt úgy nevezik, hogy családon belüli gazdasági erőszak:
GAZDASÁGI (ANYAGI) ERŐSZAK: A bántalmazó nem engedi, hogy az áldozat dolgozni járjon, saját pénze legyen, illetve ha saját keresettel rendelkezik, azt elveszi, és saját belátása szerint ad csak belőle, a közös néven levő céggel (bt., kft.) zsarolja, minden kiadást, amire az áldozat pénzt kér, megkérdőjelez, miközben ő szabadon rendelkezik az anyagi erőforrásokkal, ezzel az áldozatot (és a gyerekeket) „relatív szegénységben” tartva.
Menj és csináld. És ne felejtsd el, hogy a házasság VAGYONKÖZÖSSÉGET is jelent, A férjed nem gazdálkodik a te pénzeddel a maga feje szerint, hanem közösen megbeszéltek mindent.
"De ő azt várja el hogy ha megjön a fizum odaadom neki és majd ő eldönti hogy mire is kellene költeni. "
Kedvesem, ez az ember nem a férjed, hanem a rabszolgatartód, aki úgy kezel téged, mintha a harmadik keze volnál vagy az énje meghosszabbítása. Kicsit a sarkadra kéne állni és a magad akaratát kiharcolni!
Nekem a történetben az tűnt fel, hogy először azt írod, hoyg jól éltek, nincs hitel, semmi.
Majd azt írod, hogy nincs ruházatod, rongyos a cipőd stb.
Akkor azért az nagyon messze van a jó élettől.
Nos, ha ez a helyzet, akkor meg valahol jobb is, hogy nem nyaralni mentek, hanem inkább a mindennapi életminőségen igyekeztek javítani azzal, hogy te is elkezdesz dolgozni.
Alapvetően nekem is nagyon kevés az a pénz, amennyiből meg kell élnetek, de ezt ti tudjátok.
Emellett nagyon sajnálatraméltó, hogy milyen színvonalú és milyen egyenlőtlen a kapcsolatotok- de ebben valahol te is hibás vagy, hogy a hosszú otthon töltött évek alatt teljesen alárendelődtél, kiszolgáltatottá váltál egy embernek.
Egyedülálló anyaként azt tanácsolom, hogy igyekezz mihamarabb visszaszerezni ebben a családban a méltóságodat, becsületedet, a férjeddel szemben ne légy megalázkodó, hiszen a házasság egy kapcsolat egyenrangú felekkel!
(egyébként pedig nagyon sokan dolgoznak bölcsis, ovis gyerekek mellett és vezetik a háztartást, tehát csak ez ne tartson vissza a munkától :))
Ne haragudj, de egyrésztől a férjed zsarnoksága, másrészről a te lustaságod és tehetetlenséged az, ami ezt az egész helyzetet létrehozta.
Időszerű lenne kiállnod magadért, valamint kezdeményezni egy normális hangvételű beszélgetést is a családi munkamegosztásról, pénzkezelésről, közös döntésekről.
Minden jót.
Ha ápolónőnek készülsz kereshetnél szakmába vágó állást, ott gondolom szívesebben dolgoznál.
Segédápolónak már most elmehetsz, nálunk is vannak olyanok akiknek még nincs meg a papírjuk, viszont iskola mellett dolgoznak és szakképzettséget nem igénylő feladatokat megcsinálnak - ebédosztás, ágyneműcsere, laborokkal-papírokkal futkosás stb.
A tanulásban is segítség, meg úgyis kell majd gyakorlat.
Érdeklődj utána a környékbeli kórházakban, idősotthonokban...
Esetleg érettségis egészségügyi helyekre is próbálkozhatsz-irodai munkák, betegfelvétel, mondjuk ezekre többen szoktak pályázni, nehezebb bejutni.
Viszont azt gondolom tudod, hogy a nővérek 12 órás forgó műszakban dolgoznak (1 nappal, 1 éjszaka, azután alvónap majd pihenőnap - alapesetben), ami - szerintem - kellemtelenebb, mint a 2 nap meló 1 nap szabad. Ráadásul sokkal több pénzt se fogsz keresni mint a vendéglátásban, kezdőként még a 100-at se fogod elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!