Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon összevesztünk a férjemmel, kinek van igaza, dolgozzak vagy maradjak?
Nehez kivulrol barmilyen tanacsot is adni, de en a helyedben szemelyesen szoktatnam be a kisebbiket az oviba.
Utana mar lehet menni dolgozni.
Az hogy melyik csalad hogyan osztja be a penzt, megint valtozo. Szemelyes velemenyem az hogy a kulon kassza nagyon nehezen kivitelezheto, de ismerek olyan csaladot ahol ugy mukodik.
Nalunk ugy van, hogy mindkettonk fizetese ugyanarra a bankszamlara megy, es mindkettonknek van hozza bankkartyaja es mindketten azzal fizetunk. Nincs nevesitett sajat penzunk (ahogy jogilag sincs egyebkent) a nagyobb kiadasokrol viszont kozosen dontunk. A szerencse az hogy nagyon hasonloan gondolkodunk a penzugyekrol, tudjuk a masikrol hogy nem herdalja a penzt hulyesegekre, igaz jol is keresunk ma mar, igy nem kulonosebben szamit. De amikor kezdtuk az eletet akkor is igy volt, es akkor azert meg jobban meg kellett nezni mire adjuk ki a penzt.
Ha az egyik fel totalisan kontrollalja a masikat az soha nem vezet jora, abbol mindig lesz valami gond. Mondjuk azt nem ertem hogyan manoverezted bele magad ebbe a szituacioba.
Anelkul nem fog menni hogy meg ne beszeljetek kozosen a dolgokat.
38F
Eléggé hihetetlennek tűnik a kérdés. De am legyen, van olyan 4 tagú család, akik szépen elnek havi 250-ből. A féleség keresetére egyáltalán nincs szükség a megélhetéshez, ergo ha el is menne xaupan a férje parancsára dolgozni, akkor is megtartana maganak (ez logikus is, ha a megélhetéshez nincs ra szukseg ugyi, meg hat a gyerekeket a ferj csinálta, tartsa is el egyedül őket, ha már nem fogadta el, hogy a féleség a háztartásban végzett munkájával járul hozzá a családi kasszához). Nagyi rossz, na az első pont, amit el tudok hinni, mert a nagyik feladata általában a kényeztetés, a nagyi a legtöbb esetben nem tud következetes es szukseg szerint szigorú maradni, lassú, nem fut a gyerek után, nem maszokazik vele, vagy csak kepes mondjuk rovid nadrághoz terdzoknit adni arra a szerencsétlen gyerekre 2014-ben mert ok is ugy jártak annak idején, tisztelet a kivételnek.
Ha a parod keresete min. kétszeres lenne, nem is ereznem kamunak a kérdést, nyilván ki lehet jönni. Persze ha egy kis faluban éltek, nem kell zöldség, gyümölcs, mert megterem, tejet is a Riska ad, a kenyeret naponta megsutod, tojas van a tyukok alol, akkor igen, felesleges dolgoznod, mert a pénzből is ki kell jonnotok, meg hat a ház es az állatok gondozása is teljes embert kíván, jobb, ha végzed el, mintha egy napszámos menne oda.
Utolsó, éppen erről van szó, hogy a kérdezőnek nincs csinos ruhája se (fekete nadrág, -szoknya, ing)
Egyrezst azt mondom, hogy igen jő lenne ha elmennél dolgozni, sok okból is..
De nem egy ilyen állásba.
Az ilyen beosztású vendeglátósállások kapcsolat, és csaádgyilkosok. Nagyon kevesen bírjk, nem beszelve arról, hgy fizikailag mennyire megerőltető. H nincs rendesen jatt, akkor a fizu is borzalmasn kevés.
Én dogoztam ennél "jobb" helyen felszolgálőként, éretles beosztással.
Nem egy egyszerű dolog.
Prsze mi a könnyű?
De itt azon az 1 napon sem fogod magad kipihenni.
Aztán rátérva a férjed jelleme.. Azon az egy napoon amikor egész nap pihennél annyi sem lenne elég, a férjed hozzáállását tekintva az olna, hogy főzöl egész hétre, mosol takarítasz..stb
Ezt a reszt mindenképpen tisztázzátok, hogy ha elmész dolgozni, akkor ebből nekireszt kell vallalnia.
A kassza..
Enyhén hagytad magad leminősítené nevelőnő és cselédde.
Mi az, hgy a közös pénzből neked könyörögnöd kell, hgy kivehess?
A jogilag is a tiéd, ha nincs hazassági vagyonjoi szerződésetek.
Nyaralás:
Most vettek fel, azt felejtse el a ferjed, hgy valahva mentek, hiszen 3 hőnapig nem jár szabadnap, ha az ember munkába áll( próbaidő aatt nagyon ritkán adnak, nyaralgatásra pedigtuti nem)
Én tuti nem nyelnék, hanem a sarkamra állnék.
Bár én nem jutottam volna el ide... É sem vagyok költekezős, én is szólok, ha vennék valamit, aztán ennyi..nem vagyok plázázós..
Én sem keresek most egy ideje, és még gyerek sincs, mégis ugyanúgy vehetek akármit( az más kerdés, hogy meghúzom a nadrágszijjat, mert tudom, hogy meg kell) de nem merült fel sosem, hogy nekem kuncsorogni klljen pénzért..
Persze van olyan h nála van a tárcájában.. Akkor kérek..de általában csak viszem a tárcat..aztán ennyi..
Nem azt mondom, hogy csak az a helyes, ahogy mi csináljuk, de én csak így tudom elképzelni. Nekünk ez működik, vagy talan kialakítottuk, hogy működjön.
Szerintem érdemes lenne vele elbeszélgetni, hogy te is felnőtt vagy..
Hogy-hogy sosem volt kereseted?
Viszont azért remélem érzed a visszáját a dolgoknak: amit a férjed keresett, még ha könyörgés kaptál is belőle,azt költhetted, abból ellátta a családot, fizette a megélhetést, de a te pénzed az csak a tied, és senkinek semmi köze hozzá?
Ez így sem működik.
Ilyen szinten a ferjednek sem szabadna korlátoznia téged. Benned ezért vált ki ekkora ellenállást, hogy a megdolgozott péntt odaadd neki, közben a jellemet félretéve gondolj bele, az ő nehezen megkeresett penze mire ment el eddig, neki milyen lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!