Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azok a nők, akiknek a férje/párja minimálisat vagy egyáltalán semmit sem vállal a háztartási feladatok közül, hogy bírjátok?
A lakótársam egy fiú, én lány vagyok. Havi egyszer ő mosogat, és kb. istenként kell érte tisztelni. (amúgy tök cuki emiatt.:D) De sosem takarít, tényleg soha, mosni eszébe sem jut. Ki tud teregetni, ha megkérem, de baromi csúnyán. Nagyon félek, hogy ilyen párt fogok csak találni, aki majd néha "segít" (??) a házimunkában, ha szerencsés vagyok.
Ha azt akarom, hogy tiszta legyen a lakás, én veszem kezembe a dolgokat. Pl. szemetet csak akkor viszi le, ha előkészítem, amúgy én vinném le. Főzni csak hétvégén szoktunk, akkor közösen bohóckodunk valamit a konyhában.:)
És eszembe jutott az itt levő rengeteg kérdés, amiben ez és még ezernyi dolog a nők "feladata". Gondoltam, rákérdezek, hogy bírjátok? Pl. lelkileg: "miért nekem kell ezt csinálni?", "azért, mert nő vagyok?" és fizikailag is hogy bírjátok, pl. a kádsikálást, stb-t?
27 L, 25 F
A táblázat onnan jutott eszembe, hogy mi 4-en laktunk együtt lányok egyetemi évek alatt és csináltunk táblázatot. Aztán egy idő után már nem is kellett táblázat, mindenki automatikusan végezte a dolgát.
Megbeszélitek, hogy vagy minden munkában osztoztok vagy megbeszélitek, hogy ki milyen munkát csináljon. Mert valójában nem is kell mindenféle munkát ráerőltetni a másikra, hanem azt is esetleg meg lehet beszélni, hogy mit csinál szívesebben a másik. pl. az én házitündérré nevelt férjem továbbra sem mosogat, ha nem muszáj, mert utálja. De nem is kényszerítem rá, mert helyette pl. neki nincs baja a porszívózással meg a felmosással, így azt mindig ő csinálja.
Szerintem egyértelműen a nő butasága, ha belemegy egy olyan kapcsolatba, ahol neki teljes mértékben ki kell szolgálnia a férfit. Ha ebbe belement, aztán meg nem bírja, azért csak és kizárólag önmagát okolhatja.
Én egészen biztosan nem tudtam volna hozzámenni egy olyan férfihez, aki egy szalmaszálat sem tesz keresztbe otthon. De nem is ilyen a férjem.
Ha neked megfelel, hogy kiszolgálsz egy férfit, aki ráadásul még csak nem is a férjed, akkor valószínűleg ezt fogod tenni házasságban is, de ezzel csak magadnak okozol a kelleténél több problémát. Viszont mindenki azzal rontja el a saját életét, amivel akarja.
Éppen ez a lényeg..
Hyg nem kell kibírni.. Nem kell eltűrni..
Valoszínűleg, ha így lett volna, akkor nem jutunk el a házasságig, mert én nem tűröm, hogy ha ugyanannyit dolgozunk mindketten, akkor ne ugyanannyit végezzünk itthon is.
Akinek pedignjó úgy, annak jó úgy, és nem okoz nehézséget, vagy megalálzkodott az elején, és hagyta rosszul kialakulni a rendszert..
Utána már nehéz helyrehozni, de nem lehetetlen, de ráistud menni egy házasság is erre.
Nekemismlakőtársam volt egyébként, ahol hasonlő gondok voltak, igaz ő is nő volt..
2,5 hónapig bírtam..addig nemtudta,nhogy van felmosőszettünk, és azt hitte nem piszkolődik( télen) a padló, vagy nem is tudom..
Ő "megszökött" elköltözött, a másik helyen 2 hétig tűrték, és kirakták:) az hiszem énürelmes voltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!