Mennyit kötelező a gyerekre, rokonokra hagyni? Szívem szerint valami minimálisat hagynék rájuk arányaiban.
Nem mintha haldokolnék, de most nézegetem újra a végrendeletem, ami ugye mindig meg van írva, ha történne valami.
Hatalmas vagyont halmoztam fel az évtizedek során, tényleg nagyon sokszor tízmillió forintról van szó. A három gyerekem mostanra szakmájában mind befutott, sikeres ember, anyagi gondjaik nincsenek.
Mindig szerettem adományozni, most is évente több milliót adok különböző általam hasznosnak tartott célokra. Úgy gondolom, hogy a gyerekeimnek a pénzemre egyáltalán nincs szüksége és hogy fejenként néhány millió forintot leszámítva a vagyonomat inkább eladományoznám teljesen a halálom után. A feleségemmel házassági szerződésünk van és ilyen szempontból egyedül rendelkezhetek a vagyonunk több, mint 90%-a felett (ő sem halna éhen, ha én mennék el előbb és a házat is megkapná).
Olvastam például Bill Gatesről is, aki az 50 milliárd dolláros vagyonából mindössze néhány milliót, néhány tízmilliót hagy majd a gyerekeire és a többit eladományozza majd, mert úgy van vele, hogy abból úgy is meg tudnak élni és ha olyan gazdagok akarnak lenni, mint ő, akkor keressék meg.
Unokák vannak?
Egyébként ha így van akkor ahogy gondolod, szép tőled hogy adakozol.
Ezt a kamu kérdést. :)
Nagyon sokszor tízmilliót írtál. Ez még egyáltalán nem gazdag. Ebből még nem tudsz évente több milliót adakozni.
Látszik, hogy iskolaszünet van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!