Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyit kötelező a gyerekre,...

Mennyit kötelező a gyerekre, rokonokra hagyni? Szívem szerint valami minimálisat hagynék rájuk arányaiban.

Figyelt kérdés

Nem mintha haldokolnék, de most nézegetem újra a végrendeletem, ami ugye mindig meg van írva, ha történne valami.

Hatalmas vagyont halmoztam fel az évtizedek során, tényleg nagyon sokszor tízmillió forintról van szó. A három gyerekem mostanra szakmájában mind befutott, sikeres ember, anyagi gondjaik nincsenek.

Mindig szerettem adományozni, most is évente több milliót adok különböző általam hasznosnak tartott célokra. Úgy gondolom, hogy a gyerekeimnek a pénzemre egyáltalán nincs szüksége és hogy fejenként néhány millió forintot leszámítva a vagyonomat inkább eladományoznám teljesen a halálom után. A feleségemmel házassági szerződésünk van és ilyen szempontból egyedül rendelkezhetek a vagyonunk több, mint 90%-a felett (ő sem halna éhen, ha én mennék el előbb és a házat is megkapná).

Olvastam például Bill Gatesről is, aki az 50 milliárd dolláros vagyonából mindössze néhány milliót, néhány tízmilliót hagy majd a gyerekeire és a többit eladományozza majd, mert úgy van vele, hogy abból úgy is meg tudnak élni és ha olyan gazdagok akarnak lenni, mint ő, akkor keressék meg.

2013. júl. 7. 23:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%
Elvileg a kotelesreszt ki kell adnod, ha a gyermekeid nem tagadtad ki, akkor ok oroklik a vagyonod, ill, a felesegeddel alairt szerzodes is szerepet jatszik. Eloirhatsz a vegrendeletedben olyat, hogy ennyit es annyit adakozasra v. masra szeretnel forditani.
2013. júl. 7. 23:27
 2/14 anonim ***** válasza:
74%
A nagyon sokszor tízmillió forint messze van a hatalmas vagyontól:))Bár nekem akár egyszer tízmillió is hatalmasnak számítana.
2013. júl. 7. 23:29
 3/14 anonim ***** válasza:
20%

Unokák vannak?

Egyébként ha így van akkor ahogy gondolod, szép tőled hogy adakozol.

2013. júl. 7. 23:30
 4/14 intrepid ***** válasza:
68%
Ha jótékonykodni akarsz, még életedben azt csinálsz a pénzeddel, amit akarsz. Ha már a hagyatékot osztják, úgy, hogy te a felhő széléről nézed, akkor megtámadhatják utólag a végrendeletet.
2013. júl. 7. 23:37
 5/14 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem is még az életed során oszd szét a vagyonodat, így legalább tudni fogod, hogy jó helyre kerül.
2013. júl. 7. 23:42
 6/14 anonim ***** válasza:
11%
Semennyit nem kötelező.
2013. júl. 7. 23:44
 7/14 anonim ***** válasza:
26%
Én egy újabb ötletet mondok. Ez is részben adakozásnak mondható, mert másoknak sokat segít. Egyetemisták, akik tankötelesek, de a családi háttér miatt kénytelenek hitelt felvenni, hogy ezt ki tudják fizetni. Akár nekik is adhatná, mert jó helyre menne a pénz. Nem kell az ország összes ilyen sorsú diákját felkarolnia, 1-2 is nagyra értékelné ezt, és még mindig maradna pénze más módon adakozni (beteg gyerekek, állatok, stb). Ez csak egy ötlet, volt már erre példa, innen jutott eszembe.
2013. júl. 7. 23:49
 8/14 anonim ***** válasza:
10%
7-es vagyok. Tanköteles helyett önköltséget akartam írni.
2013. júl. 7. 23:50
 9/14 anonim ***** válasza:
66%
Ja persze màr,dus gazdag ember a GyK-ra jön tanàcsèrt!Mikor ott lehetne az ügyvèd is!Gondolkodjatok màr egy kicsit!Fake kèrdès emberek
2013. júl. 8. 00:12
 10/14 anonim ***** válasza:
47%

Ezt a kamu kérdést. :)

Nagyon sokszor tízmilliót írtál. Ez még egyáltalán nem gazdag. Ebből még nem tudsz évente több milliót adakozni.

Látszik, hogy iskolaszünet van. :)

2013. júl. 8. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!