Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Házasság, gyerekvállalás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasság, gyerekvállalás saját egzisztencia nélkül (csak az egyik fél rendelkezik vele)?

Figyelt kérdés

Két éve vagyunk együtt, ő 29f én 28n, együtt is élünk, jó a kapcsolatunk, közös jövőt tervezünk.

Párom minél hamarabb ekövőt és gyermeket szeretne. Nekem is ez minden vágyam, de engem aggasztanak az anyagiak.

Az ő lakásában élünk, amit még azelőtt vett, hogy megismerkedtünk volna. Ehhez a lakáshoz nekem jogilag soha nem lesz közöm, tehát egy esetleges válásnál nekem mennem kell. Ez így is van rendjén. Ezért szeretnék saját lakást venni, esetleg ezt eladni, és közösen házat épiteni. Egyfajta biztosítékként, mert ugyan nem a válásból indulok ki, csak szeretnék abban a tudatban élni, hogy nélküle is életképes vagyok.

Jól keresek, de így is minimum 3-4 évre lenne szükségem ahhoz, hogy sajátot tudjak venni. Ha viszont gyereket szülök, nem tudok már félre tenni. ő viszont ezt nem akarja megérteni, nem akar ennyit várni a családalapítással, mert ugye szerinte mindenünk megvan.

Mi ilyenkor a megoldás? Már arra is gondoltam, hogy felajánlom neki, hogy megveszem a lakása felét, kifizetem. Egyelőre külön kasszán vagyunk, ez meg is felel, de megbeszéltük, hogy házasság után közös kasszán leszünk. Mindketten jól keresünk egyébként.

A lényeg, hogy ő most szeretne családot, én pedig akkor, ha már én is "letettem valamit az asztalra". Mert bár mindenünk megvan, de ez csak addig igaz,amíg együtt vagyunk, ha valami balul sül el, akkor nekem mindent előről kell kezdenem egyedülálló anyaként. Nem jobb, ha ad nekem egy kis idöt, hogy én is biztos alapokon álljak?

Rosszul gondolkozom? Neki lenne igaza, és bele kellene vágni a dologba?

2014. jún. 13. 15:14
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Ott utolsó, hogy a lakásért kapna mondjuk 8 milliót, a kérdező azt írta a felét sem tudná kifizetni akkor beszállna 2 millióval.

Kérdező vinné az 10 milliós lakásból 5 milliót amikor 2 fizet a férj meg 8 millió helyett 5 milliót kapna.

2014. jún. 15. 11:17
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

1. egyelőre nem házasok, tehát ha házat építenének, belerakott arányban oszlana a pénz.

2. házassági szerződést írnak ilyenkor az értelmes emberek.

2014. jún. 15. 11:19
 23/26 anonim ***** válasza:
Na de akkor ugyan ott vannak mint most.Leírják, hogy nem fele fele pont mint most. Akkor nincs is miről beszélni.
2014. jún. 15. 11:20
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem egyszeru a helyzet, azt mar latom.

Sok itteni olvasgatas utan korvonalazodik, hogy abban az esetben is az apanak kell mennie a sajat hazabol (nagyobbreszt az ove) valas eseten, mert a birosag a gyerekeket az anyanal helyezi el, a haz kisebb resze az ove, onalloan nem tud lakast venni, alberlethet, ezert apa balra el.

A kirohanasom abbol fakad, hogy a tarsadalom el is fogadja mindezt, zokszo nelkul.

Hogy jon ide a kerdezo?

"Ezért szeretnék saját lakást venni, esetleg ezt eladni, és közösen házat épiteni. Egyfajta biztosítékként, mert ugyan nem a válásból indulok ki, csak szeretnék abban a tudatban élni, hogy nélküle is életképes vagyok. "

Ha nem var meg es kuporgat sajat lakasra (kerhet segitseget a parjatol hozza, mert kesobb penzt termelhet az ingatlan ami mindenkinek jo, legfokepp a gyerekeknek) akkor a legroszabb forgatokonyvet figyelembeveve az apa igen-igen rosszul jarhat.

A kerdezonek:

Ha egyelore nincs annyi penzed, hogy sajat lakast tudj venni akkor gyujtogess meg egy kicsit, nem kell elkapkodni mindent. Erdemes a hitelben is gondolkoznod, ha ugy erzed nem tudsz annyit varni a gyerekvalalassal. Erdemes annyit ossszegyujteni, hogy a maradekra felvett hitel torlestoreszlete (minel rovidebb ideju) kevesebb, vagy csak kicsival leegyen tobb, mint az ingatlanbol befolyo osszeg. Lakas kipipalva, gyerek johet!!! :-)

2014. jún. 15. 11:47
 25/26 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem jól gondolkodol.

Inkább az aggasztó, hogy ő nem AKARJA érteni ezt.

Kiszolgáltatottá akar tenni?.... Mert ez hímsovén tett...

2014. aug. 14. 23:51
 26/26 anonim ***** válasza:
én is megvettem a férjem lakásának a felét.bár nekünk úgy volt,hogy a férjemnek a Tesójával volt fele-fele arányban közös lakása,hitel nem volt,nekem meg volt egy sajátom 100 százalékban,amin volt hitel.eladtam az enyémet,és a hitel kifizetése után maradt annyi,hogy megvettem a lakás másik felét.így mi teljesen egyformán adtunk a közös életbe
2014. aug. 15. 08:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!