Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Elvárhatom e azt a páromtól,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvárhatom e azt a páromtól, hogyha nem talál bejelentett munkát, de olyant igen ahol nem jelentik be és lebukhat akkor elvállalja a munkát ha én 38 hetes várandós vagyok?

Figyelt kérdés
Hónapok óta nem talál bejelentett munkát.
2014. máj. 17. 14:53
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:
És csak súgok, hogy a szakmai vizsgákon se arra utaznak munkaügyin, hogy ne kelljen kifizetned a tandíjat! Jól jön az nekik, ha megbuktathatnak és behajthatják a tandíjat!
2014. máj. 18. 12:57
 52/53 anonim ***** válasza:
88%

Alapvetően nem biztatnék senkit fekete munkára, de a szükség nagy úr. Azt írtad 38. hetes kismama vagy, ráadásul 4. lombikra jött össze a baba. Én a helyedben már most otthon pihennék, és nem is gondolkodnék azon, hogy 6 hét után visszamenjek dolgozni. Most őszintén, ha két rossz közül kell választanod, melyik fáj kevésbé. Otthon hagynod a hat hetes picidet, vagy vállalni a kockázatot a férjednek, hogy feketén dolgozik? Inkább az utóbbi, mert remélhetőleg csak átmeneti állapot.

Azt egyik hozzászólásodban sem írtad le, mi a foglalkozásotok. Nem mindegy, hogy a férjed hol dolgozna feketemunkásként. Ha pl. egy nagy építkezésen, akkor jóval nagyobb a lebukás veszélye, mert ilyen helyre gyakrabban jár ki ellenőrizni a NAV operatív meg a munkaügyi felügyelet is. De pl. egy kis kft. raktárában nem hiszem, hogy olyan sűrűn megfordulnának.

Azt írtad, fél éves korában vissza kell menned dolgozni, akkor csak addig kellene kihúznotok valahogy, aztán párod otthon maradhatna vele gyes-en.

Ha munkanélküli, akkor max 90

2014. máj. 18. 14:44
 53/53 anonim ***** válasza:
88%

Ha munkanélküli, akkor max. 90 napig kaphat ellátást, utána jelentkezhetne a munkaügyi központban valamilyen tanfolyamra. Ha bekerül ingyen vagy, és mellette a képzés idejére kap pénzt is. Nem sokat, kb. havi 40 ezret, de több mint a semmi.

Ha feketén dolgozik, akkor csak az egészségügyi szolgáltatási járadékot kell magának fizetnie. Nem tudom most mennyi, kb. 6-7 ezer havonta.

Attól, hogy nincs valakinek biztosítása, vagy a fenti összeget sem tudja befizetni, (akkor "piros lámpás" lesz, ezt az orvos mondani is fogja), de attól még minden orvos köteles ellátni. Ha ki kellene venni a vakbelét, akkor is megoperálnák, és nem az operáció árát hajtaná be rajta a tb. hanem a NAV hajtaná végre azt a hiányzó havi 6-7 ezer forintos tartozást. Ezt nagyon sokan rosszul tudják.

A fekete munkát tényleg büntetik. A munkaadónál elég súlyos mulasztási bírság jár érte, a munkavállalónál pedig vélelmezik a kéthavi munkaviszonyt (ha nem így lenne, mindenki azt hazudná, hogy csak tegnap óta dolgozik), és erre az időszakra fizettetik meg vele az összes járulékot. Szóval ez tényleg nem kevés.

Mérlegeld, hogy mennyire kockázatos helyen tudna dolgozni a férjed. Kismamaként én biztos, hogy inkább ez utóbbi kockázatot vállalnám, minthogy én menjek vissza a gyerekem mellől dolgozni.

2014. máj. 18. 14:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!