Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit lehet ilyen helyzetben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet ilyen helyzetben tenni? Családi probléma.

Figyelt kérdés

Első feleségem sajnos 10éve meghalt egy balasetben, 8évig egyedül neveltem a kisfiamat. Két éve megismerkedtem a mostani párommal. A probléma az, hogy nehezményezi, hogy tartom a kapcsolatot a volt anyosomékkal.

Mig csak ketten voltunk a fiammal sokat segitettek, sokat vigyáztak a fiamra 2-éves kora óta az anyósomék. Jelenleg is viszem hozzájuk, kb. havonta egyszer, es ha olyan munka van akkor segítek nekik. Ez sem tetszik a páromnak, szerinte meg kellene szakítani velük a kapcsolatot, mert már mi vagyunk egy család. Már a szakítást fontolgatom, mert minden beszélgetésnek csak veszekedés a vége. Nekem a fiam a legfontossabb, és ezt nem érti meg. Mit tanácsoltok?

2014. ápr. 30. 10:41
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
A kommenteket olvasva, megerősítetettek, hogy kiállok az anyósék mellett. Ha rövid időn bellül nem változik a dolog akkor szakítas lesz, inkább leszek újra egyedül a fiammal.
2014. ápr. 30. 11:00
 12/37 anonim ***** válasza:
92%

Legkozelebb mondd meg neki, hogy te pedig elvarod, hogy szakitsa meg a kapcsolatot a szuleivel, testvereivel, hisz mar ti vagytok egy csalad. Nagyot fog nezni!

Viccet felreteve: melegszivu kedves no ilyet nem kerhet.

Mert ha minden hetvegen ott lennel az anyosodeknal, es nem lenne kozos program, akkor jogosan teszi szova, hogy sok idot toltesz veluk. De hogy a nyolceves gyerektol el akarja tiltani a szereto nagyszuleit, elkepeszto.

2014. ápr. 30. 11:02
 13/37 anonim ***** válasza:
36%
neked milyen a kapcsolatod a nővel? Ő az örök második az életedben (az ex-nejed után és nem a gyerek után) vagy az első? Feleségül kérted-e már, illetve tervezel-e vele családot?
2014. ápr. 30. 11:03
 14/37 A kérdező kommentje:
Szerintem amúgy jó a kapcsolatunk, mint nő ő az egyetlen az életemben. Nem tervezek házasságot, és gyereket,
2014. ápr. 30. 11:06
 15/37 anonim ***** válasza:
100%
És ő tervez?
2014. ápr. 30. 11:08
 16/37 anonim ***** válasza:
50%
Agyilag 15 évesnél választhattál volna érettebbet is.
2014. ápr. 30. 11:18
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet vele megbeszélni, hogy mi a baja?

Én nem igazán értem. Neked oké, hogy nem vér szerint rokonaid, de a gyerekednek igen, és teljesen természetes, hogy a nagyszülőkkel normális kapcsolatban van.

A barátnőd meg kire lehet féltékeny?

Mert ha elváltatok volna és úgy jársz anyósékhoz, akkor értem, hogy fél valamitől.

De mivel meghalt a feleséged, nincs is volt feleség, akire féltékeny lehetne :S

Nem lehet, hogy esetleg fél az anyóséktól, fél, hogy őt nem fogadnák be a családba?

2014. ápr. 30. 11:19
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a probléma gyökere az iszonyatos féltékenység, ami önmagába is egy hihetetlen ostobaság ebben a helyzetben.

Nem az a baja a párodnak, hogy a nagyik unokáznak, vagy hogy tartod velük a kapcsolatot, hanem az érzelmi kötődésed a baja, amit teljesen érthető módon táplálsz irántuk, és valahol belül a gyermekeid anyja iránt.

Faramuci helyzet ez, hiszen egy tragédia nem szakítás. Te érzelmileg sose távolodtál el a feleségedtől, pusztán az események kényszerítettek rá.

Lehet, hogy azt a marhaságot vette a párod a fejébe, hogy teljesen el tudnál szakadni a régi életedtől, ha volt anyósék nem lennének képbe.

Érzelmileg zűrös ügy ez, ahol a párodnak a küzdelmét látom, a vívódását. Nincs igaza nyilván, de valahol megértem, mert ő teljes szívéből szeret titeket, viszont a te szívedben mindig ott marad a volt feleséged. Joggal érezheti, hogy nem ő a nagy ő, hiszen a nagy őt már elvesztetted. Kicsit olyan kényszermegoldásnak gondolhatja magát a te életedbe.

No ennyi okoskodás elég is volt, lehet hogy köze sincs a valósághoz, de hasonló helyzetbe engem ilyen kérdések foglalkoztatnának.

Szerintem hasznos lenne leülnöd vele beszélni, és valahogy eloszlatni a félelmeit.

2014. ápr. 30. 11:28
 19/37 anonim ***** válasza:
82%
Szerencsétlen anyósék elvesztették a gyermeküket,és a nőd még az unokájukat is elvenné tőlük.Úgy dobnám ki az életemből,hogy csak úgy nyekkenne!Hogy lehet valaki ilyen érzéketlen???
2014. ápr. 30. 12:11
 20/37 anonim ***** válasza:
80%

" Már a szakítást fontolgatom, mert minden beszélgetésnek csak veszekedés a vége. Nekem a fiam a legfontossabb, és ezt nem érti meg."

Jogosan. Ez egy nagyon primitív, önző, érzelemszegény nő, aki egy halottra féltékeny.

Férfi vagy, nem számít, hogy hány éves korodban, mikor, de biztos, hogy rátalálsz majd egy normális, intelligens nőre, akinek mi sem természetesebb, mint hogy a gyermeked nagyszüleivel tartod a kapcsolatot.

A barátnőd elgondolkodhatna azon, hogy fordítva is lehetne: az elhunyt feleséged szülei, ha olyanok lennének, akkor nehezményezhetnék, hogy a lányuk helyébe lépett, és egy idegen nő neveli az unokájukat a saját lányuk helyett.

Az elhunyt feleséged szülei normálisak, intelligensek, elfogadták, hogy az élet megy tovább, jobb, ha teljes családban nő fel az unokájuk.

Ha igazán szeretne, akkor veletek együtt menne ki a sírhoz és egy szál virágot tenne a feleséged sírjára. Meg akarna ismerkedni a fiad nagyszüleivel.

Erre, úgy tűnik, semmi esély.

Én bizony szakítanék vele.

2014. ápr. 30. 12:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!