Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti támogatnátok a férjeteket ebben a helyzetben?
Van egy 3 éves gyerekünk, mind a ketten dolgozunk. A férjem jó a szakmájában, én átlagos vagyok.
A cége felajánlotta, hogy elmehet Amerikába egy 4 hónapos továbbképzésre. Mindent fizetnek, viszont 4 hónapig nem kap fizetést és nem jöhet haza.
Az én fizetésem 160, az övé 480. Amíg ott lesz, túlórázni nem tudok a gyerek miatt, így az én jövedelmem nem nagyon lehet növelni. Hozzá kéne nyúlnunk a megtakarításunkhoz.
Mi a véleményetek?
Nem olvastam el minden hozzászólást, szóval már lehet hogy írták.
Minden este beszélgethettek sype-on, bár nem olyan intim, de sok házaspár, akinek külföldön dolgozik a férje ) és nemcsak 4 hónapig, hanem éveken át ) így oldják meg.
Ez még erősítheti is a kapcsolatotokat, hiszen ha ezt az próbát is legyőzitek együtt, még jobb lehet a házasságotok.
A férjed jól döntött, hogy megy, mert ez egy olyan lehetőség, ami igen keveseknek adatik meg, és ha kihagyná, bizony nagyon megbánná, ráadásul a vezetők sem szeretik, ha valaki nem él ilyen lehetőségekkel. Rugalmatlanságot feltételez, és hogy nem akar fejlődni.
Akik meg önzőnek tartják a férjedet, csak irigykednek, mert nekik nem adatik meg ez a nagyszerű lehetőség.
Fejlődhet szakmailag, világot láthat ...stb.
és 4 hónap hamar elrepül, a nyarat te használd ki a gyerekkel foglalkozz sokat, rokonokhoz elmehetsz...stb. Találd fel magad.
Én még legalább 2 munkajogásszal nézetném meg a papírokat, és az alapján döntenék a férjed helyében.
Azzal a hozzászólással meg nem értek egyet, aki írta, hogy a kérdező és a másik hozzászóló kapcsolatát ne hasonlítsa össze, ... aki nem ma kezdett itt válaszolgatni, az találkozott már olyan kérdésekkel és válaszokkal, ami egyértelműen alátámasztja azt, hogy az ilyen esetekben sajnos nem nyom a latba (vagyis nyilván többet picivel) a család, a házasság, a gyerek, mert nem egy olyan volt már, akik csak együtt jártak hónapokig vagy évekig és szétmentek, de volt olyan is, hogy apa kiment, hogy jobb legyen a családnak, és vagy nem jött haza, vagy csak a cuccaiért ment el. Az családok jó 50%-a bírja ki a távolságot. A viszonylagos közelmúltban is volt egy kérdés, hogy a férj 1 évre tervezett kimenni, de már a 3.hónapnál a felesége azt mondta, hogy elég, nem megy neki, váljanak. Nyilván nem egyformák a kapcsolatok, de valamilyen szinten mégis azonosak az ismérvek: kapcsolat-társ-távolság-kitartás.
49: épp csak jogász is átvizsgálta a szerződést, és nem látott problémát, plusz ahogy írtam nagyobb IT-s cégek is járnak hasonlóan el, ahogy pl. a Google is.
Azért annyira nem kéne paráztatni az embereket, a világ végére egy cég, - ahol gondolom a férj nem most kezdett el dolgozni - csak úgy nem fog felelőtlenül, kizárólag csak, azért kiküldeni vkit, hogy utána alaposan megszívja.
Valószínűsítem, hogy az itthoni cég se egy kis semmit mondó kft lehet.
Azért elég komoly költség ez a cégnek, nem beszélve a vízum-ügyintézésről.
Igen, megnézethettük volna még 5 jogásszal, hátha mind az 5 mást mond, ahogy az lenni szokott :-)
Még ha "csapda" is, úgy gondoljuk, hogy ha hazaérkezés után kirúgják, fog találni újra munkát.
Azért nem elég az én fizum, mert vannak állandó kiadások, amit fent is írtam.
A férjem csak 1,5 éve keres ilyen jól, eddig a hiteleit törlesztette főleg (diákhitel, az anyja korábbi hitele, kocsihitel amit még házasság előtt vett fel).
Nem olvastam el a hozzászólásokat.
Mindenképp támogatnám a férjemet. Ekkora lehetőség nem adódik csak úgy. Egész életét befolyásoló lehetőség lehetne.
160 000 ezet forint pedig nem olyan kis összeg. Vannak családok, ahol ez az egész havi bevétel rendszeresen. Szóval egy kis beosztással nem kellene nagyon a tartalékaitokhoz nyúlni.
Érzelmileg persze biztos nehéz időszak lenne. De már ez sem megoldhatatlan a mai világban. Persze az összebújást nem tudja más pótolni, de azért 4 hónapot ki lehet bírni.
Szerintem egész életeteket befolyásolhatja, negatív irányba, ha a férjedben benne marad a tüske.
Ő mindig, mindenben támogatott téged?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!