Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ti támogatnátok a férjeteket...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti támogatnátok a férjeteket ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Van egy 3 éves gyerekünk, mind a ketten dolgozunk. A férjem jó a szakmájában, én átlagos vagyok.

A cége felajánlotta, hogy elmehet Amerikába egy 4 hónapos továbbképzésre. Mindent fizetnek, viszont 4 hónapig nem kap fizetést és nem jöhet haza.

Az én fizetésem 160, az övé 480. Amíg ott lesz, túlórázni nem tudok a gyerek miatt, így az én jövedelmem nem nagyon lehet növelni. Hozzá kéne nyúlnunk a megtakarításunkhoz.

Mi a véleményetek?

2014. ápr. 29. 12:50
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 A kérdező kommentje:

Hivatalosan fizetés nélküli szabadságon lesz.

Lehet erről vitatkozni, de nem érdemes. Ez a cég ajánlata, vagy elfogadja vagy küldenek mást.

Épp most jöttünk ki egy hullámvölgyből, nagyon vártuk már a nyarat. Félek, ez újra meggyengíti a kapcsolatunkat.

2014. ápr. 29. 13:22
 22/65 Simon Say válasza:
91%

"Én főleg a nem anyagi dolgok miatt aggódok."

Most olvassuk el együtt a feltett kérdést. :-) Számomra nem jött le, hogy téged nem az anyagiak érdekelnek, de akkor a feltett kérdés nem releváns.

Szerintem a férjed elég intelligens és felnőtt, hogy meghozza a döntést (összegezve mit nyer és mit veszít nem csak ő, hanem a család). Ha előtted lenne egy lehetőség, akkor gondolom azt tartanád természetesnek, hogy meghallgasson, tanácsot adjon, támogasson, de ne ő döntse el helyetted. Tehát hallgasd meg, mond el az észrevételed, hagyd dönteni és támogasd!

2014. ápr. 29. 13:23
 23/65 anonim ***** válasza:
50%

"Mindent fizetnek, viszont 4 hónapig nem kap fizetést és nem jöhet haza."

Ez elég furcsa, ez nem így szokott működni. Akkor változnia kell a munkaszerződésének, vagy valami fizetés nélküli szabadság. Én nem munkavállaló vagyok, hanem inkább munkáltató, de nem értem, hogy komoly cég ilyet, hogy csinálhat. A másik dolog, hogy óvatosan az USA tréningekkel, mert meghülyítik az embert, gyanítom nem szakmai, hanem személyiségtréning, ami egy gyomorforgató gusztustalan dolog náluk. Én is töltöttem pár hónapot USA-ban és kellett még néhány, hogy visszatérjen a gondolkodásom.

2014. ápr. 29. 13:24
 24/65 anonim ***** válasza:
27%

Nem olvastam a korábbi hszeket el, de én ezt a kérdést nem is igazán értem. Nekem úgy jön le, mintha téged csak az zavarna, hogy a férjed jól keres, te meg nem keresel annyit. Mintha irigy lennél a sikereire, és azt akarnád, hogy ne legyen még inkább sikeres.

Nem tudom, hogy mennyi a kiadásotok, és milyen körülmények közt éltek, deha te jelenleg 160eFtot keresel abból azért ki lehet egy gyerek mellett is jönni. Nem értem azt se, hogy miért kellene a megtakarításhoz hozzá nyúlni? Kicsit kevés az infó.

Egyébként meg igen, támogatnám a férjemet. És büszke lennék rá. Sőt, kb. kiugranék a bőrömből, hogy ilyen eredményeket ér el.

2014. ápr. 29. 13:26
 25/65 A kérdező kommentje:
Informatikus, egy ottani céghez megy ki. Azt mondta, hogy nagy részt előadásokra fog járni, kis részben pedig mintha gyakornok lenne vagy hasonló.
2014. ápr. 29. 13:27
 26/65 anonim ***** válasza:
6%
Kérjetek fizetéselőleget a cégtől (mondjuk 2 havi fizetését).
2014. ápr. 29. 13:29
 27/65 Simon Say válasza:
43%
Csináljunk problémát oda, ahol nincs. Szerintem kár ezen tovább károgni.
2014. ápr. 29. 13:29
 28/65 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Elnézést mindenkitől, de igazából már el van döntve a dolog: megy a férjem. Azért tettem fel a kérdést, mert a legtöbb barátunk és főleg a családunk teljesen ki van akadva, szerintük nagyon önző a férjem és ők bizony ezt nem engednék, inkább válnának.

Kíváncsi voltam, vajon ismeretlenek mit gondolnak.

2014. ápr. 29. 13:33
 29/65 anonim ***** válasza:
37%
24es vagyok: így már értem, a megtakarításhoz való nyúlás indokát. De akkor is támogatnám a férjemet. Ez egy nagy lehetőség, ha kihagyja a férjed alaptalan félelmek miatt, könnyen rámehet a kapcsolatotok is. Inkább örülj, hogy ez adatott meg, és ne parázz. Igen jó informatikus lehet a férjed, ha kapott ilyen lehetőséget, pár hónapot meg ki lehet bírni kevesebb bevétellel.
2014. ápr. 29. 13:33
 30/65 A kérdező kommentje:

Anyagi részhez: vannak olyan megtakarításaink, amiket nem érdemes szüneteltetni, így azokat most is kell majd fizetni: 3*20 lakáskassza, nyugdíjpénztár.

Emellett férjem anyukáját és támogatjuk mert egész életében htb volt és most lényegében nincs nyugdíja.

2014. ápr. 29. 13:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!