Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti támogatnátok a férjeteket ebben a helyzetben?
Van egy 3 éves gyerekünk, mind a ketten dolgozunk. A férjem jó a szakmájában, én átlagos vagyok.
A cége felajánlotta, hogy elmehet Amerikába egy 4 hónapos továbbképzésre. Mindent fizetnek, viszont 4 hónapig nem kap fizetést és nem jöhet haza.
Az én fizetésem 160, az övé 480. Amíg ott lesz, túlórázni nem tudok a gyerek miatt, így az én jövedelmem nem nagyon lehet növelni. Hozzá kéne nyúlnunk a megtakarításunkhoz.
Mi a véleményetek?
Először írod, hogy a tiéd annyi, férjedé amannyi, kilőve a túlóra, a megtakarításhoz kell nyúlni, ami sajnos a te örökséged (?!?) aztán azt olvasom, hogy nem az anyagiak miatt aggódsz. Akkor tisztázzuk már végülis, hogy melyik miatt aggódsz... a 4 hónap fizetés nélküli továbbképzésért, vagy a kapcsolatotokért. Mert valahogy összefolyt a kettő, és végülis ezért is és azért is.
Üljetek le, és mondja el, hogy ő hogy látja, hogy gondolja, mi az ami miatt menne és miért maradna. Aztán eldöntöd, hogy támogatod, vagy sem.
Most olvasom, hogy eldőlt..
Igazából ez az a kérdés, ami rátok tartozik, tehát az, hogy ehhez ki mit szól, igazán századlagos. A lényeg, hogy kibirjátok.
Én támogatnám a férjemet, és fordított helyzetben elvárnám, hogy ő is támogasson engem.
Ebből az útból az egész család profitálni fog.
Nyaralni elmehettek utána, is hisz a szabija megmarad, mert fizetés nélkülin lesz.
A tartalék pont arra való, hogy ilyen helyzetben legyen mihez nyúlni.
Én támogatnám. Sokan elég leragadt szemlélettel rendelkeznek csak a jelent nézik meg a hátrányokat és képtelenek a jövőbe nézni és.
Először is: Egy 3 éves gyereknek ha egy kicsit hosszadalmasan is de el lehet mondani, hogy apuka tanulni megy egy nagyon érdekes helyre és sokat fog mesélni ha hazajön de addig egy kicsit többet kell aludni.
Jah és van skype ahol minden nap tarthatjátok a kapcsolatot tehát nem lesztek elszeparálva.
Hidd el 3-4 hónap olyan hamar elszáll, hogy na! Főleg ha nem görcsölsz rajta.
160 ezerből meg lehet élni. Én munkanélküli vagyok anyuval ketten jelenleg 100 ezerből élünk /remélem nem sokáig/. Ha most hozzányúlsz a tartalékhoz azt még vissza lehet rakni pláne ha magasabb pénzt kap a férjed.
Ha a férjed hazajön újra el kezd dolgozni megint lesz fizetés talán magasabb is, mint eddig.
Egy valamit azért megsúgnék: ha a cég önszántából küldi egy ilyen tanfolyamra, ami nem két fillér az azt jelenti, hogy tartják valamire a férjedet és szükségük van rá.
Ha nem fogadja el akkor a vezetőség fejében felmerülhet, hogy nem is olyan rugalmas, nem is olyan fejlődőképes, kifogásokat keres, nem lehet rá számítani, stb...nem érdemes vele foglalkozni.
Tehát lesheti, mikor lesz még egy ilyen alkalom! Elárulom: soha! Ott ragad azon a szinten és egy leépítésnél, átszervezésnél az elsők közt lesz, akit nem akarnak megtartani.
Én dettó ugyanígy jártam. Nekem is felajánlották, hogy recepciós létemre kiképeznek vagyon őrré de nemet mondtam mert tudtam, hogy sosem leszek biztonsági őr én erre alkalmatlan vagyok. Az elsők között tettek lapátra később.
Pedig ez csak egy semmilyen szakma akkor gondold el, mi megy felsőbb szinteken komolyabb szakmákkal, komolyabb felelősségnél.
Szóval szerintem nem fogtok belehalni abba a pár hónapba. Barátnőm terhesen volt itthon fél évet, míg a párja külföldön hajtotta a pénzt a babának és mégis kibírták.
Ha igazán szeretitek egymást és napi kapcsolatban vagytok akkor ennyi időt ki kell, hogy álljon a kapcsolat ha ez nem történik meg akkor ott már most gondok vannak.
Később még az orrod alá is dörgölhetné az egészet, úgyhogy szerintem a legjobb ha egyrészt rábízod a döntést másrészt akárhogy dönt - saját magától - támogatod őt.
"Csináljunk problémát oda, ahol nincs."
Lehet, hogy van probléma, csak nem ismerik fel.
Ez úgy működik normális helyeken, hogy egy továbbképzés után felajánlanak egy jobb pozíciót, fizetést esetleg raknak alá embereket. Itt meg olyan mintha egy rafinált húzással mellőzni akarják egy kicsit a kérdező férjét. A 480e fizetést bérköltségekkel együtt megspórolnák, ami milliós tétel, a dolgozót pedig átirányítják egy valószínűleg ingyenes gyakornokprogramba. Ez így nem oké.
Támogatnám. Nagyon örülnék, és büszke lennék rá, hogy mehet.
Ha soha, semmit nem profitálna ebből az útból, akkor is.
13:39 szerintem igazad van.
Én egy amerikai multinál dolgozom, és teljesen mindegy mennyi időre és miért küldik a dolgozókat, ha kiküldik külföldre az céges kiküldetés (akár tréning, akár másik cég meglátogatása)és a fizetés jár + nálunk a 2 hetente hazautazás is.
Eléggé "büdös" ez a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!