Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Te úgy élsz ahogy szeretnél?
Azért kérdezem mert a környezetemben senki nem úgy él, és nem értem miért, hiszen mindenki magának alakítja az életét, úgy élhetne mindenki ahogy ő akar, mégsem ezt teszi itt a többség.
És akkor néznek rám mint egy darab sz*rra amikor én elmesélem, hogy szinte minden nap étteremben eszünk, mert nem értem miért kéne otthon főzőcskézni, az órákat elvesz a napból, nem mosok csak heti egyszer, olyankor közbe a párom takarít. Van kert, de nem kapálgatok, inkább hívok néha kertészt, megcsinálja és kész. Munkából hazaérve pihenünk, dvd-zünk, netezünk, játszunk, sétálunk vagy épp tanulunk, olyasmit amit szeretünk. De le vagyunk szólva hogy semmi hasznosat nem csinálunk, lusta dögök vagyunk. Pedig egyszerűen csak úgy élünk ahogy szeretnénk. Azaz munka után nem fogunk még otthon is dolgozni mert annak semmi értelme.
Ti hogy éltek? Titeket is leszólnak ilyesmikért?
Nekünk is csak "átlagfizetésünk" van, semmi extra. Ha érdekel, egyszerű gyári munkások vagyunk. Egyelőre. Amíg nincs jobb. Mégis van pénz bármire amit szeretnénk, két fizetés elég rá, félre is tudunk tenni, abból nyáron elmegyünk mindig nyaralni. De ez is olyan dolog amiért leszólnak, mert nyaranta kiveszek 2 hét szabit a kötelező 1 hét mellé, így 3 hetet nyaralni vagyunk a párommal.
Amúgy csak akkor mesélek másoknak ha kérdeznek róla, nem dicsekedni szoktam fűnek-fának. És mivel munkatársakkal beszélek gyakran, akik ugyanannyit vagy épp többet keresnek nálam ezért tudom, hogy ők is élhetnének így. De helyette ilyen rabszolgaéletük van amit fel nem fogok miért jó nekik meg azt sem hogy tőlem miért várják el ugyanezt. Az megint más ha valaki szeret főzni, kertészkedni, stb, de akikkel beszéltem ezekről azoknak ez nyűg, elegük van belőle, és mégis csinálják...
Lehet, hogy amit ők ennének vagy ahova ők mennének nyaralni, az drágább, ezért nem minden évben a koszos strandon fekszenek, hanem 2-3 évente mennek valami nívósabb helyre.
Egyébként engem baromira érdekelne, hogy osztjátok be a pénzt, lehet, hogy másoknak vannak egyéb igényeik.
Magyarországon gyári munkás fizetésből minden nap étteremben ebédeltek?
Na most már engem is érdekelne egy nagyjábóli költségvetésetek! :D
Szerintem ez egy nagy kamu, hacsak nem a gyár étkezdéjét magasztalod fel étteremnek:).
Akkor viszont inkább az egészséges házikoszt válogatott alapanyagokból, mint a kifőzde;)
Én nem fogok itt dicsekedni az életkörülményeimmel, de hidd el kérdező, hogy a jólét nem ott kezdődik, hogy teletálaztok vagy kifőzdéztek és havonta adsz egy pár ezer Ft-ot valakinek, aki kigazol helyettem.
Könyvekről, koncertről, színházról, tanulásról, sportról és adományozásról/ önkéntességről szó sem esett... hogy a szellemi gazdagság messze van még, az szinte biztos.
Buta és provokatív kérdés, lenéző stílussal.
A kérdésre válaszolva: sokat teszünk azért, hogy mind anyagilag, mind szellemileg, élményekben és kapcsolatokban jó életünk legyen, lassan elégedett lehetek. Természetesen ezt nem a dvd-zésekkel meg "pihikkel" mérjük, de úgysem fogunk összefutni sem egy komolyzenei koncerten, sem egy turisták által kevéssé ismert közel-keleti kisvárosban- bár kollégák sem vagyunk a gyárban;)
Egy csipet szerénységgel és több realitásérzékkel egész szimpatikus tudnál lenni.
Jó. A Samsungba kapsz 130 ezret +karácsonyra tv-t. 2*130=260
Én és a párom havonta összesen 177ezret keresünk átlagosan. Az albérletünk 80 ezer. autóhitel (amit akkor vettünk fel amikor még máshol dolgozott a párom) 34 ezer. Tv/internet/telefon 6ezer, tankolni kell a kocsiba 20ezer, 37 ezer forint marad ruházkodásra,étkezése,"szórakozásra", ja és van két kutyánk,akiknek 2havonta a táp 7 ezer. És akkor a negyed éves súlyadóról,biztosításról,éves oltásokról nem beszéltem. Tehát nem, nem megyünk étterembe minden nap a "37ezrünkből" :) Helyette főzök és kertészkedem. Néha elmegyünk sörözni, nagyot sétálni a kutyákkal. Ha nektek is ugyan az lenne a kiadásotok,mint nekünk, nem 37 ezer maradna,hanem 120 ezer. Na, hidd el,annyiból én is mennék étterembe,minden hétvégén!
90% ban úgy élek ,igen.
Az ,hogy megszólnak e ,már rég nem érdekel.
Megszoktam. :)
Nő vagyok,nem akarok gyereket,nem vettem fel a férjem nevét,nem eszem húst,utálok főzni,nem iszom alkoholt sem én sem a férjem,nem dohányzunk,egy évben többször megyünk nyaralni kirándulni,sűrűn járunk étterembe is,és még a 40 kg kutyánk is bent alszik a házban,ja és utálok dolgozni,és lusta is vagyok. :)
Nem nem vagyunk milliomosok,csak másra költünk mint Mások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!