Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ennyire szörnyű a helyzet? Ennyire általános a megcsalás?
Sziasztok!
Olvasgatom az itteni kérdéseket, és állandóan azt látom, hogy szinte minden házasságban csal valamelyik fél. Sajnos ismerősi körben is nem egy házasság ment már tönkre emiatt.
Tudom, hogy ez egy olyan dolog, amivel csak idegesítem magam, de ilyenkor akaratlanul is felmerül bennem az, hogy mi van, ha az én házasságomra is ez vár? Szeretjük egymást a férjemmel, nem tudnám elképzelni sem magamról, sem róla, hogy félrelépünk, de gondolom sokan vannak így vele, és mégis bekövetkezett már nem egy párnál ez.
A férjemnek is felvázoltam már az aggályaimat, de szerinte azért nem ez az általános, és nem kellene ilyeneken filóznom (amiben igaza is van).
Valóban ez lenne az általános? Ennyire ritka, hogy valaki élete végéig hűséges tudjon maradni ahhoz az emberhez, akit maga mellé választott?
Kicsit elkeserítő ebbe belegondolni. Nektek is hasonló tapasztalataitok vannak? Hogy látjátok?
Környezetemben sok pár van, főleg huszonévesek, vannak akik csaltak, de nem derült ki, és akinél ki is derült, volt aki csak akarta, de a gondolttal szerintem mindenki eljátszik előbb utóbb, és valaki itt meg is áll (remélem)
Szeretném hinni, hogy van olyan kapcsolat,a jol nem történik meg a megcsalás...de az is mindenkinek mást és mást jelent
"vannak akik csaltak, de nem derült ki"
Ha Te tudsz róla, akkor az ki van derülve. Ki nem derült dologról hogyan is tudhatnál?
Szerintem is elég gyakori.
Én ifjú lánykoromban nem riszáltam magam a férfiak előtt mert volt párkapcsolatom, de az első munkahelyemen kaptam több ajánlatot a házas kollégáktól. Amikor visszakérdeztem, hogy na és az asszony, akkor jött a duma, hogy de mi már nem vagyunk ÚÚÚGY együtt, meg blabla...
A mostani munkahelyemen is tudok pár titkos kapcsolatról.
Jól írta az előző!
Mindenki tud pl. a munkahelyén egy csomó titkos, vagy éppen nem titkos viszonyról.
Minden nő kap naponta egy csomó ajánlatot a kollégáktól, viszont nagyon sok női kolléga próbál meg ugyancsak elcsábítgatni férfi kollégákat.
Azután vannak a céges továbbképzésnek, csapatépítésnek, kirándulásnak stb...-nek nevezett összejövetelek, amik a valóságban féktelen piálások és szexpartik.
Persze lehet ezt tagadni, de a tényeken nem változtat!!
Egyrészt jól figyelték meg az előző válaszolók, hogy egy olyan internetes fórumon, ahol általában válaszokat keresnek adott problémákra, ott nyilván kevesebben fognak arról írni, hogy minden rendben van és boldogan élnek, mert bár jó olvasni az ilyesmit, de ez nem segít egy olyannak, akinek problémája van - tehát a problémamentesek inkább kimaradnak ezekből és ezért tűnik úgy, hogy mindenkinek problémája van, de valójában csak egy sűrített képet kapsz.
Másrészt még ha így is állnak a dolgok sok helyen, akkor sem érdemes ilyesmin agyalni. Adott családoknál gyakoriak a megcsalások, más családoknál egyenesen tabu téma az ilyesmi, mert annyira nem merül fel senkiben sem, hogy bármelyik tag is képes volna rá.
Tipikusan olyan téma ez, amelyen felesleges rágódni és töprengeni, mert ha a bizalmatlanság megmutatkozik többször is a partner számára, akkor épp az generálhat olyan feszültséget, amely miatt valóban megtörténik a megcsalás, akár egy önbeteljesítő prófécia; ezenkívül véleményem szerint egy olyan házasság vagy akár párkapcsolat már valamilyen szinten problémás, ha az egyik fél azon találja magát, hogy a másik hűségét fontolgatja - ez már egy jel arra nézve, hogy a bizalom nem sziklaszilárd és bár a bizalom nem jelent vakságot, de mindaddig, amíg konkrét jelek vagy okok nincsenek arra, hogy a másik esetleg félreléphet, addig nem kellene felmerüljön ez a kérdés, mert az már egy megalapozatlan bizalmatlanságot jelent, amelynek semmi helye nincs egy egészséges kapcsolatban.
Az én és a férjem környezetében 1 házasságról tudunk ahol megcsalás van. Az ő testvére, meg annak férje. Bár ott mindketten csalják egymást. Most lesznek 4 éves házasok nyár végén. Eleinte csak a lány csalta a férjét. Aztán lebukott... utána már a pasi se fogta vissza magát.....ez azóta is így megy. Nemrég a csaj bukott, le. Aztán a férje megint.
Mi a férjemmel 4 éve vagyunk együtt 2,5 éves a házasságunk, tehát nem régi azért annyira. Viszont többektől megkaptam már hogy hogy tudok ennyi ideje hűséges lenni....hogy bírom ki ennyi éve 1 pasival. A férjemet is megkörnyékezte már 1-2 csaj, de nem érdekli...
Köztünk olyan kötelék van, amit még soha senkivel nem éreztem azelőtt. nekem is, és Neki is megvannak az okaink amiért a szokásosnál jobban kötődünk egymáshoz:) a teljesen alap személyiségbeli összepasszoláson kívül.
Az ilyen megnyilvánulásokra amúgy meg csak annyit szoktam mondani hogy számomra nem kihívás, és nem nehéz hűségesnek lenni. Egyszerűen azért mert igazi szerelmet érzek a férjem iránt, ahogy ő is irántam, és ha pl beszélgetek is férfival ( kolléga, barát, vagy ismerős, volt osztálytárs, akárki...) egyszerűen nem férfit látok benne hanem csak egy embert. Ugyanúgy érzek irántuk mint a női barátok iránt, női kollégák iránt. Semmivel sem több nekem egyik ember sem a másiknál. Nem tudok már más iránt vonzalmat érezni.
Egyébként ha megnézed, itt ezen az oldalon kb meglincselnek ha azt mered írni hogy ti nem csaltátok meg egymást....:D
Mert én is írtam ilyet egy adott kérdésre válaszként. Erre megkaptam hogy hazudok és orrba szájba mással dugok, mert a nők mindig megcsalják a férjüket, pasijukat, vagy hogy persze csak én nem tudom hogy a férjem megcsal... vagy hogy majd meglesz pár év múlva....
Azt is megkaptam már hogy el fogunk válni úgyis, mert pusztán másfél év után házasodtunk viszonylag fiatalon. én 25, a férjem 22 éves volt.
Ennyire általános a dolog itt. Mert itt csak az ír ki kérdést, akinek baja van. És ha neki baja van, nem boldog.És olyanok is vannak itt akik mivel nem boldogok, más boldogságát lehúzzák, hogy élvezze amíg tart, mert nem lesz hosszú életű....
"Csak azért írok, hogy legyen egy ellenpélda: 26 éve vagyonk házasok, de nem csaltuk meg egymást, és nem is jutott eszünkbe,"
Legalábbis te így tudod...
Én is ezt hittem 20 évig, de azután kiderült, hogy többször is félrelépett az asszony az évek alatt.
Erről ennyit.
"Legalábbis te így tudod... "
tipikus savanyú a szőlő mentalitás... ha neked szar másnak is az legyen. undorító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!