Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Vállalnátok így? Mi a kompromi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vállalnátok így? Mi a kompromisszum? Kérlek!

Figyelt kérdés

Van párkapcsolatom már 4 éve, és volt eljegyzés is. De a házasságot még nem merem meglépni, mivel

-a párom dohányzik, én nem

- alkalmanként (évi párszor) könnyű drogokat fogyaszt

- sokszor tiszteletlen és énközpontú

- nem akar gyereket, én pedig igen (de gondolom, változhat, volt már, hogy akart)

- ő szórja a pénzt, én spórolnék

- sokat költ a hobbijára, ami nem közös

De nagyon szeretem, felnézek a műveltségére és a problémamegoldásaira, hogy humoros és kreatív, és vonzó is.

Mit tegyek, mennyi kompromisszumot lehet megengedni egy életen át? Nagy dilemma ez nekem, és szeretném, ha segítenétek.

Köszönök és felpontozok minden választ.

2014. márc. 28. 20:09
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy így írtatok, de a válaszaitok alapján úgy látom, lefelejtettem egy fontos dolgot: én vagyok a férfi.
2014. márc. 28. 20:41
 12/27 anonim ***** válasza:

Na akkor nézzük csak.

A "párod" drogos, önző, pofátlan, szórja a pénzt, és lefossa a te igényeidet a saját szórakozása javára.

Mindemellett a hosszútávú céljaitok sem egyeznek, mert ő nem akar gyereket, te meg igen (nem, nem fog változni!)

Kompromisszum: vannak ám nem drogozó, a párjukat tisztelő és a pénzügyeikben normálisan viselkedő emberek is, akik jó humorral rendelkeznek és vonzóak. Hagyd ott ezt a barmot, és keress egy olyat.

2014. márc. 28. 20:42
 13/27 anonim ***** válasza:
minek jegyezted el?
2014. márc. 28. 20:45
 14/27 A kérdező kommentje:
Tényleg a legolvasottabb ember, akit ismerek, és ez nagy szó. A mindennapokban kreatív és jó dolgokat tudunk együtt megélni, mással még ilyen színes nem volt az életem.
2014. márc. 28. 20:45
 15/27 A kérdező kommentje:
De itt van ez a sok de, amiről úgy gondoltam, az értékrendembe soha sem fog beleférni.
2014. márc. 28. 20:46
 16/27 anonim ***** válasza:
47%
De jó, hogy itt csupa szent ember van, akik közül egy sem dohányzik, soha nem "tudatmódosít" alkohollal (az egészségügyi károkat felsoroló listán az alkohol súlyosabb rizikófaktornak számít, mint a könnyűdrog) soha nem beszéltetek flegmán a párotokkal és a végtelenségig önzetlenek vagytok mindig és mindenkor... persze, amint megyek az utcán, látom is a sok művelt, kifinomult, elegáns párt. Ja, nem is. Hol bújkáltok?
2014. márc. 28. 20:49
 17/27 anonim ***** válasza:
96%

16: azért a tiszteletlenség, önzőség hosszútávon nem egy jó kapcsolati alap, ahogy az sem, hogy a pénzügyi téren sem egyeznek

senki se szent, de ez túlzás

2014. márc. 28. 20:56
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

1. számú probléma: nem tudod vele ezeket a kételyeidet megbeszélni, ez hamarabb vezet a kapcsolat végéhez, mint a dohányzás vagy ritkán a drog.

2. számú probléma: nem egy irányba haladtok, mások a terveitek.

A többi nem akkora probléma, ha meg tudnátok beszélni, de akkor visszajutunk az 1. ponthoz.

Tényleg mi lenne, ha ezeket neki mondanád?

2014. márc. 28. 21:02
 19/27 anonim ***** válasza:
92%

Te vagy a férfi? :)

Akkor is ugyanezt mondanám, amit már írtam. Ide kevés pasi ír, és szerintem te ezt komolyabban gondolod, mint ő.

Keress másik párt, tudom, drasztikusan hangzik, de 4 év még nem olyan sok idő, főleg nem a következő 40 évvel összevetve.

2014. márc. 28. 21:02
 20/27 anonim ***** válasza:

A "sokszor tiszteletlen és énközpontú" megjegyzésedből gondolom, hogy ez a nő nincs érted annyira oda. Egy valóban szerelmes nő inkább hajlamos lábtörlővé válni. Jó ez a hasonlat erős, de érzed a lényeget.

A többi valóban nem újkeletű. Az hogy cigizik és füvezik (ki tudja mennyit) annyiban érinthet téged, hogy neked is szagolnod kell-e. Mert ha csak az erkélyen szívja, szerintem az az ő dolga.

Hogy ki mennyit költ, az is megoldható, nem kell közös kassza, így a tiedet nem költi :)

A gyerek kérdés nem fog változni. Lehet hogy csak tőled nem akar. És az is lehet hogy ezt magának se vallja be. Viszont mivel te vagy a férfi ez se gond, hiszen neked 60 évesen is lehet gyereked akár. Szóval ráérsz később dönteni, vagy megvárni amíg magátol ő szakít veled.

Szóval inkább azon gondolkozz el, hogy te mennyire kellesz neki.

35/N

2014. márc. 28. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!