Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Vállalnátok így? Mi a kompromi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vállalnátok így? Mi a kompromisszum? Kérlek!

Figyelt kérdés

Van párkapcsolatom már 4 éve, és volt eljegyzés is. De a házasságot még nem merem meglépni, mivel

-a párom dohányzik, én nem

- alkalmanként (évi párszor) könnyű drogokat fogyaszt

- sokszor tiszteletlen és énközpontú

- nem akar gyereket, én pedig igen (de gondolom, változhat, volt már, hogy akart)

- ő szórja a pénzt, én spórolnék

- sokat költ a hobbijára, ami nem közös

De nagyon szeretem, felnézek a műveltségére és a problémamegoldásaira, hogy humoros és kreatív, és vonzó is.

Mit tegyek, mennyi kompromisszumot lehet megengedni egy életen át? Nagy dilemma ez nekem, és szeretném, ha segítenétek.

Köszönök és felpontozok minden választ.

2014. márc. 28. 20:09
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
89%

Pfff felsoroltál olyan dolgokat, amiben nem lehet mire jutni.

pl: gyerek, akar-nem akar, fél gyereket nem lehet szülni

művelt? aki tiszteletlen, önző, drogos?

ja jóképű? az nem elég

2014. márc. 28. 20:12
 2/27 anonim ***** válasza:
98%
részemről teljességgel kizárt mindennemű további kapcsolat is!
2014. márc. 28. 20:13
 3/27 anonim ***** válasza:
98%
Én eleve nem lennék együtt ilyen emberrel, nem hogy még hozzá menjek! Nem gondolod, hogy sok az ellentét közöttetek? Hogy működhet hosszú távon ez a kapcsolat? És ne haragudj, de a leírtak alapján nem tűnik túl műveltnek... Ja, és az jó probléma megoldás, hogy dohányzik és drogozik, szórja a pénzt? Nem is értelek, mért vagy vele...
2014. márc. 28. 20:16
 4/27 anonim ***** válasza:
96%

Ez nem gyenge... már olyan messze lennék ettől a pasitól, amilyen mesze csak lehet. Drogos, tiszteletlen, szórja a pénzt? Ezek nálam pl egyenként is kizáró okok. Ha már most is zavar, akkor később csak rosszabb lesz, nincs az a kompromisszum, ami ezt áthidalja.

Hiába jóképű.

2014. márc. 28. 20:20
 5/27 anonim ***** válasza:
96%

nekem ez már kizáró ok lenne:

Ebben az emberben nincs semmi műveltség, vagy problémamegoldó készség. Ha lenne, akkor nem drogozna, és nem lenne tiszteletlen olyan emberekkel akik szeretik.

Arra meg ne építs, hogy idővel akar majd gyereket. Az én férjem 15 évvel ezelőtt is megmondta: Neki soha nem lesz gyereke. Ma sem akar gyereket (mondjuk nálunk ez nem gond, én elfogadtam ezt a döntést, mert egyezett az én döntésemmel)

2014. márc. 28. 20:24
 6/27 anonim ***** válasza:
93%

Nekem már az kizárná a dolgokat, h drogozik.

A cigi még elmenne, de a drog államilag is bűntény, amihez eszembe se lenne kezeskedni.

Viszont, h kinek hol a határ, azt igazából mindenki maga bírja eldönteni, abba is biztos vagyok, h a párod lelki segítségre szorul, erősek a jelek rá a leírtak alapján, esetleg próbáld meg vele ezt a vonalat meglépni, h kértek neki együtt segítséget, mielőtt nagyobb gondok lennének vele.

Végül a szeretet mindent elbír, elvisel, eltűr, de sajnos az ember idegzete/idegrendszere nem.

2014. márc. 28. 20:27
 7/27 anonim ***** válasza:
91%

Kíváncsi lennél egy ilyen listára az ő szemszögéből is :)

A viccet félretéve, ha ez neked probléma, akkor minek fogadtad el az eljegyzést? Gondolom, azóta ilyen, amióta megismerted.

A listából ami nekem aggályos lenne, a drogfogyasztás. De gondolom, ez fű, tehát nem olyan vészes és nem függő.

A tiszteletlenség mit jelent?

A gyerek téma is zűrös. Te akarsz, ő nem. És mi van, ha később sem akar? Vagy éppen akar, de utána mégsem foglakozik úgy vele, ahogy kellene?

Hány évesek vagytok? Mennyit keres? Ha megengedheti magának, akkor nem baj a hobbi.

A leírtak alapján akár még jó házasság is lehet, nekem fontosabb lenne, hogy hogyan viszonyul hozzám, mint a lista. Nehéz megfogalmazni. Ha úgy látod, hogy kiálltok egymás mellett, akármi is történik, akkor nem a lista számít. Ha úgy érzed, hogy nem, akkor nem kell férjhez menni csak azért, mert valaki megkért.

Tényleg nem tudom, ha ennyire mások vagyunk, akkor én eleve nem bonyolódtam volna ennyire bele.

2014. márc. 28. 20:35
 8/27 anonim ***** válasza:
91%
szerintem a mártír szerep soha nem jó, én csak olyan dolgokban kötök kompromisszumot, amik nem zavarnak, amiket nem érzek nagy áldozatnak.
2014. márc. 28. 20:40
 9/27 anonim ***** válasza:
62%

-a párom dohányzik, én nem

--> Ez nyilván nem újdonság, tehát ez nem szempont.

--> Gondolom füvet jelent, ebből az 1-2 alkalomból nem csinálnék ügyet(megjegyzem én nem élek semmi ilyesmivel).

--> Ez sem hiszem, hogy újdonság lenne.

- nem akar gyereket, én pedig igen (de gondolom, változhat, volt már, hogy akart)

--> Ez, amit tényleg tisztázni kéne minél előbb, mert ebben nincs kompromisszum. Vagy lesz gyerek vagy nem.

- ő szórja a pénzt, én spórolnék

--> Próbáltátok megbeszélni?

- sokat költ a hobbijára, ami nem közös

--> A sok relatív. Ha sokat keres, akkor had költsön már a saját szórakozására. Nyilván neki sincs haszna a te hobbidból.

2014. márc. 28. 20:40
 10/27 anonim ***** válasza:
Ha 4 eve toleralod hogy dohanyzik azzal nem tudom mi a problema. A konnyu drog gondolom a fu, de attol meg nem lesz drogos mert evete 2 fuves cigit elsziv...az hogy nem akar gyereket lehet problema.de talan az osszes itt leirt dologrol vele kene beszelned hogy mi az ami teged zavar. Mint dohanyzo ember en azt tudom mondani hogy ha engem a parom le szeretne szoktatni nem biztos hogy megtennem(kiveve persze ha valamilyen betegseg miatt kerne erre ) mivel sose titkoltam hogy dohanyzom, eddig ne volt problema... termeszetesen az o tarsasagaban nem dohanyoznek annyit.
2014. márc. 28. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!