Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Egy házasságban hol a határ a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kindi kérdése:

Egy házasságban hol a határ a kompromisszum és az önfeláldozás között?

Figyelt kérdés

Szerintetek meddig érdemes elmenni?

Mindig is városi életre vágytam. Ehhez képest, egy hegyi kisfaluban tengetem életem, külföldön ráadásul, se család, se barátok, immár három éve. Itt él velem a férjem, aki szakács, vagyis éjjel és hétvégén is dolgozik, teljesen más beosztásban mint én, az estéket egyedül töltöm kislányukkal.

Évek óta megy a vita, hogy el szeretnék költözni, erre azt kapom mindig hogy nincs más választásunk. Mert nem talál máshol állást a szakmályában.

Három év hosszú idő, a pozitívum hogy még mindig együtt a kis család, meg jobban keresek, mintha Magyarországon dolgoznék, de a mérleg másik oldalán számos olyan érv van, ami mégis ez ellen az élet ellen szól, sokminden hiányzik. Igen, a pénz nagy úr...de nem minden.

De milyen választásom is van? Állítólag mindenkinek van választása, nekem is. Vagy maradok, vagy megszökök, férjestől vagy nélküle?

Ő 3 éve nem akart vagy éppen nem tudott innen elköltözni és 3 éve kesergek.

Odáig jutottam hogy gyűlölöm ezért amiért ide hozott, magamat is hogy miért mentem hozzá feleségül, nem ilyen életet képzeltem el magamnak.

Azt tanították a szüleim hogy jóban-rosszban ki kell tartani a másik mellett és ha már gyereke is van egy nőnek akkor az sok lemondással jár...

Hol van vajon a hatáor a kompromisszum és az önfeláldozás között?

2013. okt. 17. 23:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
60%
Gyakorlatilag most sem látod, ha elhagynád, talán észre sem vennéd a különbséget.
2013. okt. 17. 23:10
 2/17 anonim ***** válasza:

Hol éltek, síparadicsomban?

És ott nagyobb város nincs? Ezer meg ezer nagyváros van, aminek nagy a turisztikai forgalma!

2013. okt. 17. 23:18
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, egyszerű... a kompromisszum mindig kétoldalú, az önfeláldozás meg mindig egyoldalú. Az elsőben mindkét fél enged valamiben és kap is valamit, a másikban meg valaki csak ad, és valaki csak kap.
2013. okt. 17. 23:24
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
A kompromisszum az kölcsönösen létrehozott megegyezés.az eredeti kívánságtól ugyan eltávolodnak valamelyest,de mindkettőjük számára viselhető,élhető megoldást találnak.Esetedben nem így van.Az önfeláldozás tartalmazza a jelentését.Valaki önmagát önérdeket,ön-vágyait,ön-álmait,szóval amit ő akar azt feláldozza valamiért,valakiért.Talán egy nemes célért.Szerintem az önfeláldozás csak akkor üdvös ha abban az önfeláldozó valami örömöt lel.Szóval örömmel hozza az áldozatot.Örömmel mond le más vágyairól a magasabb cél érdekében.Esetedben ez nem így van.Ez inkább a mártír sors.Felakarja áldozni magát de nem tud lemondani a vágyairól. Önfeláldozást tettet.Ezzel nem bántani akarlak csak felvázoltam a dolgokat.Ha fontosak számodra a vágyaid,akkor vagy hozzatok valódi kompromisszumot ami mindkettőtöknek megfelel,vagy örömmel hozd meg az áldozatot.A mártiromkodás sehová nem vezet,semmi jóba.Kiüresedsz,élet untá,örömtelenné válsz és az életed is.Egy idő után másokat vádolsz a boldogtalanságodért.
2013. okt. 17. 23:30
 5/17 anonim ***** válasza:
42%

"se család, se barátok, immár három éve."

Van családod, ezt ne felejtsd el.

Mit szeretnél csinálni, mi az ami hiányzik? Barátnő?Szórakozás? Vásárlások?

Keress ott barátokat, vannak biztos anyukák, velük valami közös program, stb. Sokan cserélnének veled, hidd el.

2013. okt. 17. 23:44
 6/17 anonim ***** válasza:
11%
Gyertek haza és mentsétek meg a házasságotokat.
2013. okt. 17. 23:54
 7/17 anonim ***** válasza:
75%
Nehéz kérdés, mert ha maradtok, te mondasz le a boldogságodról, ha költöztök, akkor a férjed az övéről. Nem tudom, hogy lehetne itt kompromisszumot kötni.
2013. okt. 18. 00:00
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem a magány érzése a legrosszabb egy házasságban. Azt pedig nem hiszem, hogy minimum 3 év külföldi tapasztalattal sehol nem találna munkát a férjed, ez valószínűleg abban az országban is jó pont ahol most éltek.Ha eljutottál arra a pontra hogy ezt így nem bírod, akkor ezt mondd el a férjednek is, ha fontos a házassága, akkor szerintem beleegyezik, hogy legalább más lehetőségeknek is utána nézzetek. És ha látja, hogy más helyeken is kap munkát, akkor talán ő is szívesebben vált.
2013. okt. 18. 00:02
 9/17 anonim ***** válasza:

Imádnám a hegyi falut a helyedben, de hát nem vagyunk egyformák. Nos, az a férjed indoka, hogy nem talál máshol állást?

Hát keress neki te! És ha megvan, akkor költözzetek! Na jó interjúra nemmehetsz helyette, de hirdetéseket böngészhetsz, jelentkezést elküldhetsz helyette is. Ő meg elmegy interjúra, ennyit csak alkalmazkodik ő is...

2013. okt. 18. 00:25
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Az teljesen ki van zárva, hogy nem találna máshol munkát szakácsként.
2013. okt. 18. 01:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!