Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Egy házasságban hol a határ a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kindi kérdése:

Egy házasságban hol a határ a kompromisszum és az önfeláldozás között?

Figyelt kérdés

Szerintetek meddig érdemes elmenni?

Mindig is városi életre vágytam. Ehhez képest, egy hegyi kisfaluban tengetem életem, külföldön ráadásul, se család, se barátok, immár három éve. Itt él velem a férjem, aki szakács, vagyis éjjel és hétvégén is dolgozik, teljesen más beosztásban mint én, az estéket egyedül töltöm kislányukkal.

Évek óta megy a vita, hogy el szeretnék költözni, erre azt kapom mindig hogy nincs más választásunk. Mert nem talál máshol állást a szakmályában.

Három év hosszú idő, a pozitívum hogy még mindig együtt a kis család, meg jobban keresek, mintha Magyarországon dolgoznék, de a mérleg másik oldalán számos olyan érv van, ami mégis ez ellen az élet ellen szól, sokminden hiányzik. Igen, a pénz nagy úr...de nem minden.

De milyen választásom is van? Állítólag mindenkinek van választása, nekem is. Vagy maradok, vagy megszökök, férjestől vagy nélküle?

Ő 3 éve nem akart vagy éppen nem tudott innen elköltözni és 3 éve kesergek.

Odáig jutottam hogy gyűlölöm ezért amiért ide hozott, magamat is hogy miért mentem hozzá feleségül, nem ilyen életet képzeltem el magamnak.

Azt tanították a szüleim hogy jóban-rosszban ki kell tartani a másik mellett és ha már gyereke is van egy nőnek akkor az sok lemondással jár...

Hol van vajon a hatáor a kompromisszum és az önfeláldozás között?

2013. okt. 17. 23:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%

....még mindig együtt a kis család, meg jobban keresek, mintha Magyarországon dolgoznék....

Ezt vedd figyelembe, mielőtt lekezdesz keseregni! Együtt vagytok, jól éltek. Gondolom ott is élnek emberek, barátkozz velük.

Vagy gyertek haza nyomorogni, éhbérért gürizni....de tudd, a nyomor, a kilátástalanság sok családot szétvert már.

2013. okt. 18. 04:43
 12/17 anonim ***** válasza:

Szerinted MO-on jobb lenne? A férjed vagy nem kapna állást, vagy ha igen, akkor semmivel sem lenne többet veled, mint most, csak negyede ennyit keresne, amiböl nem igazán tudnátok az alapvetö dolgokat sem megvenni. Neked kisgyerekkel semmi esélyed sincs arra, hogy kapj munkát, szóval a te fizetésed meg teljesen kiesne.

Mellesleg HOL éltek, melyik országban?

2013. okt. 18. 08:22
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek, hogy magányos vagy, de szerintem se jó ötlet hazajönni. Ő lehet találna munkát, de jóval kevesebbet kapna, ugyanannyi melóval, szóval itt is egyedül lennél. Mellesleg, te lehet nem találnál munkát, kisgyerekes anyukákat nem nagyon szeretnek felvenni, mert ott mindig van valami. Ami most van, az önfeláldozás, a kompromisszuma z lenne, ha pl ugyanott, de egy városban keresnétek munkát. Vagy, ha egyszerűen megpróbálnád elfogadni és értékelni a helyzetet. Tudom, hogy nehéz, én se szeretnk ott lakni, eldugva mindenkitől, de így meg? Itthon dolgozunk, de alig kersünk, a barátaink már rég elhúztak külföldre. Ami itt tart, az főleg a munkám, ami, bár nem fizet jól, de szeretem.
2013. okt. 18. 08:41
 14/17 anonim ***** válasza:

A közeli városokban, ahol szívesen laknál, nézelődj munkalehetőség után a férjednek és magadnak is. Ha találtál párat, akkor mutasd meg neki. A férjednek csak az az érve a maradás mellett, hogy máshol nem találna munkát vagy ő kifejezetten szeret a kis faluban élni?

Ha egy kinti városban laknátok akkor szerintem megvalósulna a kompromisszum. Ő valószínűleg hasonlóan keresne, mint most és neked meg nem kellene faluban élned.

26/n

2013. okt. 18. 08:47
 15/17 anonim ***** válasza:
51%

Egyértelmű, hogy amit most csinálsz, az önfeláldozás. A férjed egy fikarcnyit sem engedett a te igényednek. Kompromisszum akkor lenne, ha nem csak neki lenne jó, hanem neked is, ha a te elképzeléseid is zöld lámpát kapnának.

Nem azt mondom, hogy hagyj ott csapot-papot és menekülj ki a házasságból, de az biztos, hogy ha maradsz és minden ugyanígy marad, akkor megutálod a férjed, az életed és ígyis-úgyis tönkremegy minden.

Keressetek közösen olyan helyet, ami mindkettőtöknek szimpatikus és keressen a férjed azon a környéken munkát. Ha meg talál, akkor lehet költözni. Ha köti az ebet a karóhoz és nem hajlandó a változtatásra még akkor sem ha láthatóan boldogtalan vagy emiatt, akkor óriási kérdőjel van a mondat végén, hogy szeret téged ez az ember, egyenrangú partnere vagy neki?

2013. okt. 18. 12:07
 16/17 anonim ***** válasza:
87%
Hol a határ? ezen én is sokat gondolkodom manapság. Nyelveket beszélő, diplomás nő vagyok. Párom érettségizett és nem beszél nyelveket. Megbeszéltük, hogy külföldre megyünk dolgozni. Segítettem neki, hogy mindketten ki tudjunk menni Angliába dolgozni, sikerült is volna... de párom kijelentette, hogy nem akar menni Angliába. Inkább Hollandiába. Amikor a holland meló is sikerült volna, kijelentette, inkább Norvégiába akar menni. Most meg Sopronba.... Nem akarom elszúrni itthon az életem munka nélkül, vagy megalázó utcaseprésre kárhoztatva... Inkább lépnék, a párom nélkül is... Szóval én is sokat gondolkodom rajta, hogy hogy a határ a kompromisszum és az önfeláldozás között...
2013. okt. 18. 13:41
 17/17 anonim ***** válasza:

Hát én vallásos vagyok, így nálam kicsit más etéren a meglátásom, mint a nagy átlagnak, akik nem vallásosak.

Nálam házasság esetén nincs határ, ezt úgy értem, h ha azzal menteném meg a férjemet pl. h meg kell halnom, akkor meghalnék érte és nem érdekelnének a kompromisszumok.

Amit a szüleid mondtak az igaz, de hogy kinek hol a határa azt igazából mindenki magának tudja eldönteni, pl. mert én így tennék ahogy nem biztos, h más képes lenne rá, elvégre mindenkinek más és más korlátai vannak. Továbbá igen, a jóban-rosszban igaz, de nem csak az egyik félre vonatkozik. a többire tanácsot nem írok, mert úgy is régi kérdés, és tán már azóta meg is oldódott.

2014. márc. 29. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!