Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg nincs jogom beleszólni abba, hogy férjem éjjel hány óráig nyüstöli a gépet?
A számítógépes játék egy virtuális világ, tele ingerekkel. Ugyanolyan függőséget okoz, mint a cigaretta, drog, alkohol. A leszoktatás ugyanannyi energiát, szeretetet igényel. Vannak emberek, akik alkoholba fojtják a bánatukat, és vannak akik elmenekülnek pl.: egy virtuális világba. És vagyunk mi akiknek, akiknek nincs (elég) igaz barátunk, és ebben (gyakori...) a kis virtuális világban barátkozunk ismeretlenekkel. Kívülállóként könnyű extrém tanácsokat adni. Könnyű észrevenni a másik hibáját, és mégkönnyebb ítélkezni, de igazán segíteni nagyon nehéz.
36F
Kedves Kérdező! Ezek szerint az Anyósod nem csak a már felnőtt fiának, hanem a fia feleségének is diktálni akar, ráadásul pitiáner ügyben. Téged pedig pótmamának néz.
Mi zavar jobban? A férjed gépezése vagy az anyós dirigálása? Anyóst le kell állítani.
36-os válaszoló vagyok!
Mint írtam nálunk is ez van,pedig nem lakunk egyik szülővel,se és én se vagyok "sárkány".Szóval nehogy elhidd,hogy te vagy a hibás.És látod sajnos ma az emberek 80%-a szerint ez teljesen normális,hogy valaki egész nap a számítógép előt gúvad,és tojik a párjára/családra.És mi a 20% akik szertnénk néha szexelni,beszélgetni,összebújni,uram bocsá' elmenni valahová,úgy hogy közben nem az okostelefont nyomkodja a párunk/barátunk/családtagunk,mi vagyunk a hülyék...Beteg egy világ ez,én mondom...:(
Kedves 36-os, én abszolút egyetértek Veled!!
Itt azon lovagoltak, pontozgattak lefele, hogy "JOGA van-e beleszólni?!"
Általában senki sem tartotta dicséretesnek a helyzetet, de a
JOG, mint megfogalmazás hergeli a közvéleményt.
Fordított helyzetben voltam, más volt az alvásigényünk a feleségemmel. Amikor ő elaludt, én még hajnalig számítógépeztem.
Ő SAJNOS nem érezte jogát szólni!
Inkább jelezte volna, mennyire bántja, hogy nem együtt alszunk el, csak évek múltán közölte, hogy ez elhidegülés.
De akkor már válóokként jelentette be.
36-os vagyok.
Az teljesen más az alvásigény eltérő,és amiatt van fenn+ ha ezzel engem nem zavar a pihenésben/egyéb tevékenységen.És ha akkor játszik amikor úgyse csinálnák együtt semmit,mert nekem is más dolgom van,vagy olvasnék,vagy megnézek egy filmet ami őt nem érdekli,stb,stb...A baj akkor kezdődik,ha az együt töltött idő HELYETT gépezik.
A jogot illetően,lehet tényleg rossz a megfogalmazás,de mindenki rögtön a kérdezőt támadta,hogy férj miatta menekül a virtális világba mert egy hárpia.Holott ez általában(nem mindig) fordítva van ,azért lesz az ember sárkány mert a férj/barát/"akárki" folyton gépezik.Szóval az ok-okozati viszony nem mindegy.
Amúgy ha szól az ember normálisan,akkor le se sz@rják("igen drágám,hogyne drágám,majd kevesebbet fogok gépezni,mondja miközben ott ül neked háttal"),ha meg erélyesen akkor az jön,hogy jajj én zsarnok boszorka vagyok aki elől a virtuális vilgába kell menekülni...És különben is milyen jogon szólok bele...Nálunk is rá fog menni a kapcsolat,ha így megy tovább,de ő nem mondhatja,hogy én nem szóltam,hogy nekem ez így marhára nem jó.És nem arról van szó,hogy nem gépezhet,hanem arról,hogy ne MINDIG gépezzen.
Hasonló a problémám...Csak nálunk a facebook...Chatelgetés hajanlig.De a lényeg ugyanaz.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__hazassag_..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!