Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy kell elképzelni a közös kasszát? Írnátok gyakorlati tippeket?
Nekünk van egy-egy saját számlánk, erre jönnek a fizetések, és egy közös, erre utaljuk a fizetésünk 90%át.
A közös számláról megy mjnden, ami közös, vagy minden, ami saját, nagyobb összegű, de megbeszéltük előtte. Így erről megy a rezsi, a nyaralás, a bevásárlás. A saját 10%unkkal azt csinálunk, amit akarunk, ehhez nem kell egymás beleegyezése, innen megy minden, amit csak magunkra költenénk, pl. ruha, saját hobbi.
Egyket kommentelo, nem a kozos kasszan van.
A kozos kassza:
-vagy egy bankszamla van ket kartyaval, vagy egy bobozba beteszi mindenki a megkeresett penzt es mindenki annyit vesz ki belolle amennyire szuksege van. Persze az elore megbeszelt szabalyok szerint.
Mondjuk hazzassagot, hosszabb egyuttelest elsem tudnek kepzelni kozos kassza nelkul.
"Hogy kell elképzelni a közös kasszát? Írnátok gyakorlati tippeket?"
Itt is munkamegosztás van! A férfi rárakja, a nő meg elkölti róla a pénzt. ;D
Sajnos én feleannyit keresek kb., mint a féjrem, de nekünk is közös kassza van. Immár 8 éve. Közös számla, két kártyával. Hó elején összeadom a kiadásokat, a maradékot levesszük, megy a dobozba. Onnan költünk, közösen. Általában én vásárolok be, vagy együtt megyünk. Van egy kislányunk, neki is mindent onna veszünk.
És a leglényegesebb dolog, nincs én pénzem, meg Te pénzed. Ha én kapok esetleg jutalmat, vagy valami pluszt fizun felül, az is közös pénz, ha ő ugyanez van.
Ha bemegyek egy boltba, és látok egy cipőt, ami kell, és tudom, hogy belefér, akkor megveszem, vagy ugyanígy ő is. De nagyobb úgymond hobbi vagy luxusdolgokat természetesen megbeszéljük.
Ha már itt tartunk, kezdő-feleségek, fiatalasszonyok, tanuljatok más kárán:
Esküvő után az első fizu-napon férjem lerakta az asztalra a fizetését (tudtam, hogy teljesítmény-bérben dolgoznak és nem havi fix-es), ezért elkezdtem követelni a bérjegyzéket is! Látni akartam azt is!
Erre zsebbenyúlt, elémtette a bérjegyzéket, a pénzt felmarkolta: ja, ha neked a papír kell, és nem pénz!!!
Attól kezdve sosem követeltem a bérjegyzéket!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!