Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek ez nem esne rosszúl? A gyerekem apja nem akar elvenni.
Párommal másfél éve vagyunk együtt, nem terveztük a gyereket, de amikor megtudta, hogy terhes vagyok megkérte a kezem.
Úgy alakult, hogy csak most márciusra kaptunk időpontot az esküvőre. Ma közli velem, hogy meggondolta magát és mégsem akar elvenni, de éljünk továbbra is együtt. Mivel az anyjánál lakunk fogtam a cuccomat és eljöttem.
Ti hogyan reagáltatok volna?
# 49/50
Mert a "véletlen" gyerekek jelentős része az apának véletlen az anyának meg tervezett.
49: igen, két ember kell a megcsinálásához, de általában csak az egyik fél védekezik, vagy felejt el védekezni ebben az esetben. Na most a férfi maximum akkor felelős a nem kívánt terhességért, ha a)kotont használtak, kilyukadt, és nem vették észre/nem nézték meg/nem foglalkoztak vele vagy b) szánt szándékkal nem védekezett (magyarán "megszakítással" vagy sehogy sem) c) elköttette magát de ennek ellenére mégis besikerült.
Minden egyéb esetben a nő feladata a védekezés (most hogy az injekcióval, tablettával az mindegy), aki a nem kívánt terhességek 99%-ánál ezt elmulasztja, vagy szándékosan, vagy tudatlanságából fakadóan, vagy nemtörődömségből (pl. hasmenés után nem pótolja a tablettát) vagy a másik fennálló lehetőség az, hogy szánt szándékkal egyéb megbízhatatlan módszerrel "védekezik" (kúp, naptár, minden egyéb).
A kapcsolatok döntő hányadában manapság már a nő felelős a védekezésért, hacsak nem óvszert használnak. Erre fel érkeznek a potyogtatós kommentek, hiszen itt általában arról van szó, hogy a kislánynak babázhatnékja van, ezért "elfelejt" 1-2 tablettát, és így lesz a "véletlen" gyerek, amit "ha már így alakult, megtartanak".
Mondjuk normálisan védekezni kellett volna.
Akkor nem szültél volna gyereket egy olyan férfinak aki nem szereti annyira a társát hogy el is vegye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!