Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek ez nem esne rosszúl? A gyerekem apja nem akar elvenni.
Párommal másfél éve vagyunk együtt, nem terveztük a gyereket, de amikor megtudta, hogy terhes vagyok megkérte a kezem.
Úgy alakult, hogy csak most márciusra kaptunk időpontot az esküvőre. Ma közli velem, hogy meggondolta magát és mégsem akar elvenni, de éljünk továbbra is együtt. Mivel az anyjánál lakunk fogtam a cuccomat és eljöttem.
Ti hogyan reagáltatok volna?
Igazából nem értem ezt a szörnyű felháborodást, ami itt van.... Mindenki tökéletes bizonyára....
No mindegy.
Kérdező. Itt igazából mindketten hibáztatok. A párod úgy vélem meggondolatlanul ígért meg valamit (talán örömében) amikor kiderült a gyerek érkezése. Aztán elgondolkodott és rájött, hogy ő nem akar nősülni semmi áron (ennek oka bármi lehet, akár rossz példa, akár fél a "papucsságtól", bármi...). Ráadásul már ki is van tűzve az esküvő időpontja, ami dupla gáz. Ezt rosszul adta elő neked, te meg megsértődtél. Neked nem kellett volna azonnal pakolni és szaladni el onnan, hanem lehiggadni és két komoly ember módjára megbeszélni. De még mindig nem késő, tedd félre a büszkeségedet és kérd meg, hogy beszéljétek ezt át komolyan, felelősségteljesen, hiszen most már nincs visszaút, a gyerekkel egy család lettetek. Neked miért ennyire fontos a papír? Nem biztos, hogy azért nem akar a párod elvenni, mert már nem szeret vagy bármi hasonló, hanem lehet, hogy ez egy "rossz beidegződés". Ha így van, akkor lehet, hogy meg kell barátkoznod azzal, hogy nem lesz esküvő.
Itt azzal van a probléma, hogy a férfi kérte meg a kezét és utána visszalépett. Megváltoztatta a döntését, ami ebben az esetben nem túl szimpatikus. Először örömet okozott a kedvesének, majd várandós állapotban elvette, visszavette.
Szerintem kifejezetten aljas dolog volt.
Mivel indokolta?
1. A házasság nem "egy papír" az egy kimondott fogadalom.
2. A baj nem ez, a baj az, hogy mond valamit, majd egy hónap múlva az ellenkezőjét. Hát ezt nehéz elfogadni, bármiről is volna szó.
De hát itt nem is "bármiről" van szó.
Én is azt gondolom, hogy 40 év körül anyukával lakni: kicsit alulfejlett maradt érzelmileg.
De azért jobb volna együtt, erre, hogy eljöttél reagált valamit?
Hány évesek vagytok, mert nekem is az a tippem, amit már valaki írt, hogy 18-20 évesen felcsináltattad magad egy 40+ -os faszival, és most behisztiztél.
6. éve élek a párommal, van két közös gyerekünk, és nem vagyunk házasok, de szeretjük egymást.
Itt több probléma is van:
Ahogyan írta a Kérdező egy ilyen megállapodás ennél a férfinél már 20 éve is felmerült, de akkor sem házasodott és akkor is azt mondta, hogy nem házasság párti.
Ez a pasi most 40-40 fölött van már biztos és még az anyjával én, na ez is érdekes... Szerintem az eljegyzést meg abszolút nem gondolta komolyan, különben nem lépett volna vissza és nem lenne most lemondva az esküvő.
Nem akarja elvenni a Kérdezőt, mert rájött, hogy még itt van a gyerek is meg a házasság és egy élettársi kapcsolatból még mindig hamarabb ki tud szállni, mint egy házasságból. Ha igazán szeretné a Kérdezőt, akkor nem hitegette volna az esküvővel és most nem ültette volna fel. Én is eljöttem volna. Biztos nem hagytam volna, hogy szórakozzon velem. Ha meg fontos neki a Kérdező, akkor úgyis utána fog menni.
Csak az első 2-3 választ olvastam el.
Itt nem arról van szó szerintem, hogy papír vagy nem papír, hanem arról, hogy már régóta tervezték az esküvőt, a pasas hosszú ideig áltatta a nőt, hogy majd el fogja venni, majd gyakorlatilag az utolsó pillanatban közölte, hogy mégsem. Ez nagyon durva következetlenség, és gyerekes, felelőtlen, meggondolatlan dolog, semmiképp sem egy érett, felnőtt ember gondolkodására. Én is ugyanígy reagáltam volna, mint a kérdező.
Szóval van egy pasi, akit ismersz 1,5 éve, terehes lettél, anyjánál laksz...
aha. amúgy is csak a gyerek miatt kérte meg a kezed, uge tudod?
nem gonoszkodásból írom, de ha elvesz, akkor az ő nevére kerül a gyerek
ha nem vesz el, és apasági nyilatkozatot sem tesz, akkor pedig nem
a többit gondold végig Te
"Ma közli velem, hogy meggondolta magát és mégsem akar elvenni"
Kérdező!
Valamit nem mondasz el!!
Valamit csinálhattál, hogy meggondolta magát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!