Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az sok háztartásban, hogy csak az egyik fél csinálja a házimunkát, a másik meg egy szalmaszálat se tesz keresztbe? Nem szégyelli magát a másik?
Természetesen arról az esetről beszélek, ha mindketten dolgoznak. Számomra nagyon durva, hogy hány ilyen házaspár, pár van, ahol az egyik döglődik a tévé előtt, míg a másik mos, főz, takarít, pedig ő is dolgozik. Tudom, mindenki magának köszönheti ezt, mert a rabszolga fél hagyja magát, de a lusta fél nem érzi emiatt gázul magát? Nekem lesülne a képemről a bőr. Ha közös a háztartás, miért nem közös a házimunka is?
Az én szüleimnél is így volt, apám addig nem evett, amíg anyám elé nem tette a kaját. Mondjuk nem sajnáltam érte, mert ő csinált magából rabszolgát.
Ha a párom addig nem enne amíg nem teszem elé az ételt, hamar éhenhalna.
Nem szolgálnám ki. Ha nem segít a házimunkában, nem mosnék rá, nem főznék neki. Előbb utóbb észrevenné magát.
Ha meg nem tetszik, lehet egyedül élni, vagy visszamenni anyucihoz.
Az én párom sokat élt egyedül, szerencsére besegít a házimunkában. Hozzá képest én érzem magam lustának, pedig nem vagyok az.
Valamelyik nap mesélte párom egyik barátnője, hogy mennyire szégyelli magát, mert "szegény" férje szóvá tette, hogy bizony bepenészedett egy kaja a hűtőben, és "milyen már ez". Amikor barátnőm rákérdezett, hogy akkor miért nem dobta ki a férje az ételt, a lány zavartan mosolygott, "hát ő nem takarít, nem szokás". Hozzátenném a lány nagyon sokat dolgozik, és a férj még akkor sem vállalta a házimunkát, amikor munkanélküli lett...
Nekem leégne a pofámról a bőr, és még kívülállóként is dühített a sztori, de azért tényleg azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy a "cseléd" tett azért, hogy cseléd legyen.
A szokáshoz: sajnos Magyarországon sokan még mindig ott tartanak, hogy kizárólag a nő dolga a házimunka, gyereknevelés-munka mellett is. Ez egy kényelmes kifogás, ugyanúgy, mint a "férfinek jól áll a sörhas, stb."
Környezetemben azt látom, erről az édesanyák is tehetnek. Mi például be voltunk fogva házimunkára, bátyámmal együtt. Ha hazautazom, akkor is mindenben segítek szüleimnek a ház körül. Itthon is felezzük a házimunkát.
Viszont itt van unokatesóm példája: nővére szinte a cselédjeként működött, rá volt szólva mindig (anyja szekálta)-és még ma is, ha hazautazik-hogy főzzön, mosogasson öccsére, mintha a srácnak előjogai lennének, mert ő férfi...Meg is lett az eredménye: unokaöcsém 25 évesen otthon csücsül, munka nélkül, anyuka-nővér által kiszolgálva, egész nap a gépnél ül és játszik, egy köszönömöt nem bír kinyögni...Szégyen.
7., 8. válaszadónál a pont.
A hetes válaszadót hogy lepontozták, valószínűleg telibe talált a cseléd típusúaknál és a lustáknál. :)
Mi is megosztjuk a házimunkát. férjem főzni is imád, és szereti a rendet maga körül.
Ez régen nem a nemi szerepekről szól, hanem az igazságos munka elosztásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!