Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elválnátok?

Figyelt kérdés
6 éve vagyunk hàzasok. Kettő gyermekünk van. A férjem szeret és mivel nagyon jó anyagiak között élünk, mindent meg is ad nekünk. De én egyre gyakrabban nem tudom elviselni. Napi szinten veszekedünk. Arra gondolok, hogy a pénz nem minden, elhagyom. Persze a vàlàssal én nem jönnék ki jól. Meddig tűr az emb er a jólétért? Nem csaljuk egymàst, csak nagyon megromlott a kapcsolatunk. Pró àltam vele többször beszélni, de nem lehet. Ég és föld vagyunk.
2014. febr. 8. 22:24
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
Sokat dolgozik a férjed amúgy?
2014. febr. 9. 13:56
 32/41 A kérdező kommentje:
Sokat van itthon, ellenőrizni megy be. Most bement, délre itthon van. Sokat vagyunk együtt, lehet, hogy ez is baj....bár a tegnapi eszmefuttatás után, már nem érzem tragikusnak a helyzetet. Butaság volt ilyen kérdést itt feltenni. A többség nehezen képzeli el a "más" világot. Holott ugyan olyan, mint bárkié, csak 100X, 1000X vagy többször több pénzzel....de érzelmek, viták ugynúgy vannak. A pénz nem old meg mindent. Olyan butaságokat írt itt valaki, hogy a pénze kellett....nem tudtam becsukni a szemem. Nem is akarta, hogy becsukjam. Azért ír sok sületlenséget sok nő/férfi, mert fogalma sincsen, hogy milyen az, amikor van...Különbözünk persze, már az anyagiakban is. Más neveltetés, más erkölcsök, más élethelyzet. Az egyszerű ember leribizliz engem, mindeközben arról álmodik, hogy olyan férje legyen (anyagilag) mind nekem, ha férfi, akkor pedig olyan nője, mint én (külsőleg), vagy csak pénze legyen és hagy cserélgesse a fiatal nőciket. A férjem is megtehetné, bármikor. /Meg is teszi? / nem tudom....ebből a szempontból olyan, mint egy átlag férfi. Lecserél? Juliskát is lecserélik, ha olyan a férje.... annyi mindenre rádöbbentettetek tegnap :) Buta, hisztis voltam, ezen azonnal változtatnom kell. Mert tényleg nem érdemlem meg a férjem, mint itt írták is!
2014. febr. 10. 09:17
 33/41 anonim ***** válasza:
Nézd, azt vettem le az egészből, hogy neked az arroganciája imponál. Az tény, hogy nem normális dolog lenézni embereket csak azért mert szegényebbek, de az is tény, hogy itt rengeteg irigy ember válaszol. Szerintem ez is imponál neked. Én mondjuk egyáltalán nem irigyellek, mert nem tudnék egy olyan embert elviselni, mint a férjed, de ha neked ez kell, akkor nincs semmi gond, igaz? Ne foglalkozz azzal, amit mások írnak.
2014. febr. 10. 10:10
 34/41 A kérdező kommentje:
Igazad van a hibáimat illetően is! Azt is elhiszem őszintén, hogy nem tudnál vele élni. Te is egy olyan ember vagy, akit nem hat meg egy egzotikus utazás. Maradsz itthon, de a te elvárásaidnak megfelelő kapcsolatban inkább. Úgy gondolom, (magam ellen szólva) ha olyan emberekből lenne több, mint te...szebb lenne a világ! Köszi mindent! Kívánok Neked hosszú, boldog életet! Szerencsés ember a párod!!!!
2014. febr. 10. 10:52
 35/41 anonim ***** válasza:

En a helyedben nem lennék egy cseppet sem nyugodt!A pénz hatalma mindenre képes!Ha 2 ember együtt nem tudja megoldani a házassági problémáit, én ugy gondolom, hogy a párterápia teljesen fölösleges.Lehet egy darabig hasznos, de nem hiszem,hogy egy életre ugy marad!

Te hozzámentél egy pénzes pasashoz, én hozzámentem egy pasihoz,aki szegény volt.Viszont mellettem küzdötte fel magát és megszerezte a legnagyobb diplomát.En dolgoztam és született 2 gyermekünk.Magamra nem gondoltam csak arra, hogy neki sikerüljön az álmait megvalósitania.

Kérte,hogy ne dolgozzak, ebben utólag tudom,hogy féltékenység és lehuzás is volt.Semmiben nem hagyta,hogy fejlõdjek, a gyerekeim felnõttek és most eszem a kefét, hogy hogyan tovább.Ugyanis nagyon sokszor megalázott, lenéz stb.és mindenki többet ér a szemeiben,mint én.

Legalábbis ezt érezteti velem.

Nagyon nehéz helyzetben vagy,mert nem tudsz azonosulni a férjeddel, szerintem csak megerõlteted magad.Ezt azért gondolom, mert nekem is igy van, igen ég és föld vagyunk.Ezt sokszor mondtam már neki, de azt mondja rá,hogy de legalább kiegészitjük egymást.

Viszont nagyon gondold át,hogy az áldozatot meghozod-e a gyermekeidért vagy nem.

En meghoztam és nincs és nem lenne lelkiismeretfurdalásom, ha válásra kerülne a sor, mert mindent végig vittem, ami az erõmbõl tellett!

Kitartást és sok erõt kivánok neked a továbbiakban!

2014. febr. 10. 12:13
 36/41 anonim ***** válasza:
64%

Engem nem érdekel a pénz sosem érdekelt,és én sem "adnám" el a szabadságomat a biztonságért két dolog jutott eszembe míg olvastalak...az egyik hogy,minden második szavad a pénz..tudat alatt is ekörül forogsz,és csodálkozol hogy támadnak és nincs lelki békéd...ez hangzik inkább dicsekvésnek,mint tényeknek...

A másik gondolatom ha annyira úgy érzed minden rendben,miért minket akarsz meggyőzni??..akkor menj és old meg..van egy olyan érzésem te magadat is győzködöd elakarod magadba ültetni,hogy valamit valamiért ez esetben a pénzt a tiszteletért..és hogy még így is jól jártál...minket meggyőzhetsz,sőt még az eszedet is,de a lelked nem fog békén hagyni abból látszik,hogy ide jöttél...

2014. febr. 10. 18:33
 37/41 A kérdező kommentje:

35-36-os...persze, valamiért ide jöttem. Ha normális hozzászólást láttam, megköszöntem (zöld kéz) nektek is! De az irigység "felemel". Komolyan!

Az a kérdésem, hogy miért baj, ha valaki nem dolgozik? Van diplomám, osztályvezető voltam közalkalmazottként egy hivatalban 6 évvel ezelőttig. Most be vagyok jelentve a céghez, tehát lesz nyugdíjam :) de most gyesen vagyok. Mi lesz, ha oviba megy a pici? Konkrétan nem tudom. Én mehetnék dolgozni, volt is próbálkozásom, de az életvitelemmel összeegyeztethetetlen. Magyarul: Kiröhögtek a szomszédok. Az kellemetlenebb volt, mint az itteni beszólások. Azért, hogy napi 8 órát ne legyek itthon (+utazás), utána gyermekeimmel tanulni, játszani és legyek fitt a férjemnek.... miért? Teljesen értelmetlen. Nem vagyok boldog, vagy valami hasonlót ír a 36-os. Szerintem érzelmileg kb ott vagyok, mint bármelyik háziasszony. A gondjaim mások. Nem fáj a fejem a gyermekeim jövője miatt, mert mindkettőnek van már ingatlana. Nem nézem a boltban az árakat. A többi gondom, hogy mit főzzek, vagy mit rendeljek holnap ebédet, ugyanolyan, mint nektek. Megbántott a férjem? Igen! Nagyon elvoltam keseredve? Igen! Sokszor leszek is még....mint te, meg te, meg te....csak engem nem egy szál virággal lep meg. Ennyi a különbség. És a legfontosabb, amiért még meg is alázkodnék, hogy jó orvosokra van pénzem. De erre is a minap jöttem rá. Folyamatosan agyalok a kérdés feltevése óta. Akkor éjjel legalább 10x kelltem a kicsikémhez (jön a foga), hulla voltam másnap és a férjem konkrétan elfelejtette felhívni a festőt. Kibuktam, hogy megint mindent én tartsak fejben. Ráripakodtam, hogy intézze el, amire 2 hete kérem....de ő csak a nagylánnyal bírkózott és nem foglalkozott a munkával. Közölte lenézően, hogy a semmirekellő munkás tudja a dolgát, vagy nem fizeti ki. Szóval "istent" játszott, és lenézett egy embert. Ezt rühellem!!! Nem tudom megszokni deeeeeeeeeee meg kell. Vele élek. Nem iszik, nem ver, imádja a gyerekeket, szeret engem, nagykanállal eszi az életet, még semmiért nem könyörögtem, ami pénzbe kerül, a legjobb orvosok kezelnek, világot láthatok és minőségi ételt eszünk. Mi a fra..ot akarok még???? Betudom annak, hogy fáradt, nyűgös voltam. A volt munkahelyemen megpofozta a férje a kolléganőmet. A másik kollégám nem tudta fizetni a főiskolát a gyermekének, a harmadik akkor vett lakást (mára elárverezték). Nem érdemlem meg a férjem! Valaki ezt írta itt. Ha ilyen kérdést még egyszer felteszek ide....és megfordul a válás gondolata a fejemben, akkor NEM IS! Az, hogy ki, mit gondol rólam bizonyos keretek között érdekel...de itt fent?! Hát lássuk be, nemigen. Köszönöm nektek is az észrevételt. A 35-ös érdekes. Érdekelne az életed, mit miért bántál meg. Elolvasva a hozzászólásaimat, nem gondolod, hogy mégis jobb így, ahogyan van?

2014. febr. 10. 22:16
 38/41 anonim ***** válasza:
Azért vagy robbanékony, mert a kisgyerekes/babás időszak a legmehezebb. Gondolj arra, hogy nemsokára vége, addig kitartás!
2014. febr. 11. 07:51
 39/41 anonim ***** válasza:
Huhh.... nagyjából végigolvasva a válaszokat meg a kommentjeidet kedves kérdező... Igen, kiirva magadból a rosszat és visszaolvasva, gondolom elgondolkodtatott mi is az ami miatt panaszkodsz és milyen élethelyzetben vannak más nők akik nem tudnak a gyk-n panaszkodni, mert épphogy áram van a házban. Szóval kezded érteni és értékelni amid van. A gyermekágyas időszak illetve a kicsi kb. 1 éves koráig amúgy tapasztalataim szerint a párok legnehezebb időszaka. Ezen túlteszitek magatokat naposabb lesz az élet. Viszont a párterápia nem arról szól, hogy ti szellemileg alkalmatlanok vagytok a megbeszélésre, csak néha, egy bozonyos pont után jól jön egy harmadik, egy külső szemlélő aki közvetít. Mert a párok a sok sérelem miatt meg se hallják amit a másik mond zsigerből elutasítják, mert "engem ne idegesítsen tovább a hülyeségeivel" Nem utolsó sorban a terapeuta egyikőtöket sem ismer korábbról, teljesen pártatlanul hallgat meg és józanul mérlegel így tőle a negatívat is könnyebb mindekettőtöknek elfogadni (mi az amit rosszul csinálsz te is és ő is). Talán pár ilyen beszélgetés után a férjed is rájön, hogy a szociális érzéketlenség a kiskeresetűekkel szemben egy szörnyen visszataszító tulajdonság és akár Aa házassága is rámehet. mert ahogy kivettem a szavaidból ez az egyetlen nagy bajod vele.
2014. febr. 11. 09:47
 40/41 A kérdező kommentje:
Bocs, net elött sem voltam. Nagyon nyügi volt a picim. 2 napja alig alszom, de nem hisztiztem. Próbàlok odafigyelni a mondataimra, így nem is volt most vita. Pàr nap és elöhozom a teràpiàt. Köszi emberek!
2014. febr. 12. 21:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!