Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet hatni egy ilyen emberre, már nem bírom?
Menyasszonyom 28 éves, 2 éve élünk együtt.
Azóta próbálom elfogadni, beszélni vele ezen tulajdonságairól, de hiába.
Arról lenne szó, hogy iszonyat felületes. Az elején még nem zavart annyira, meg azt hittem megváltozik, de semmi. Emiatt már a házasságban is kételkedem, hogy bírnám-e vele.
Elsőre bagatell dolgoknak tűnhet, de iszonyat bosszantó, hogy mindent elfelejt, rosszul csinál meg.
Nem tud normálisan elmosogatni, az edények felét kb. újra kell mosnom utána, mert tiszta zsír. Nem tud megnézni neten egy buszjáratot, olyat mond, ami nem is létezik. Égve hagyja a villanyt, ha elmegy otthonról, bedugva marad a vasaló. Képes elindítani a mosógépet, hogy nincs benne ruha.
Tudom, hogy türelem meg minden, de már nem bírom. Ezek miatt sok teendő rámhárul, meg már azon kattogok, mikor gyújtja fel a házat figyelmetlenségből és a nemtörődéséből.
Sokszor beszéltem vele ezekről, de mindig neki állt feljebb, hogy ő ilyen, meg nem olyan nagy dolgok ezek.
Meg a tetéjébe igénytelen is nő létére, állandóan leszórja a ruháit ahova épp gondolja, a taknyos zsepiket otthagyja a kanapén, ágyon, ilyenek.
Mit lehet vele kezdeni?
Azt ne írjátok, hogy beszéljek vele, nem használ.
Tudom, hogy türelmesnek kéne vele lennem, meg elsőre ezek nem nagy dolgok, de mikor minden nap van valami hülyesége, már összegyűlik bennem, már nem tudok türelmes lenni vele.
Ha ennyire zavar, minek veszed el?
Ő ilyen, nem fog változni, eddig sem változott, inkább haygd ott.
Feminista és te még vele vagy? Legyen már gerinced és dobd ki de azonnal.
Inkább halnék meg egyedül és magányosan mint feministák társaságában.
Most őszintén, neked tudnod kell, hogy ez a szétszórtság beteges nála, avagy csak szimplán lusta és ennyi. Ha beteges, orvoshoz kell menni, ha beteg, eldönteni, hogy fogod-e ezt bírni, akarod-e egyáltalán és eszerint cselekedni.
Ha nem beteges mértékű, akkor más a felállás.
Mondjuk nekem az az érzésem - ezt nem tudom máshogy megfogalmazni, csak így, hogy meg van bolondulva önmaga bámulatában, hogy ő mekkora feminista és neki pasi ne szóljon be, belőle pasi ne akarjon cselédet csinálni, az ilyeneknek a normáis háztartás vitele egyenértékű a cselédséggel, pedig a háztartást egy pár esetében a nő viszi. Vallom mindezt úgy, hogy az én párom is megfogja a porszívót, kiviszi a szemetet stb., el is várom, hogy azért segítsen, de vannak dolgok, amihez nem nyúl és nem is erőltetem rá.
Márcsak azért is biztos vagyok mindebben, mert magad mondod, hogy vannak dolgok, amikre meg nagyon is odafigyel - hogy van ez, olyankor nem működik a híres szétszórtsága meg a szórakozottsága? Ugyanmár .....:-).
Nem kárhoztatlak azért, mert hogy miért kezdtél vele, meg nem láttad időben, meg meg akartad változtani.... vannak dolgok, amik idővel derülnek csak ki, mostanra kristályosodott ki, hogy képtelenek vagytok az együttélésre. Ő valamiért nagyon magabiztos veled kapcsolatban, erre utal az is, hogy akkor sem hajlandó egy picit sem tenni a kapcsolatért, mondjuk szerintem épp, hogy ő nevel téged, értem ezalatt,, hogy majdcsak megváltozol és teszed a dolgod, őt meg nem piszkálod tovább :-).
Aztán lehet, nem is tehet róla, nem egyforma az emberek rendképlete, pl. anyám és én, és elég pedáns vagyok, nekem mást jelent a takarítás és mást anyámnak, sokszor nem érti, mi a bajom, ha ő csinál valamit és meg utána, mert nekem az nem rend. De nyilván ez más dolog, és más természetű kapcsolat, ha férfi lennék, nem tudnék egy ilyen rendetlen nővel együttélni, a vasalóról meg satöbbiről nem is beszélve.
Kár ölnötök egymást, ideje elengedni a másikat, mindenki találja meg a párját, ő is, te is, mert ő nem fog megváltozni, te meg nem tudod így elviselni - akkor szerintem nyilvánvaló a dolog.
Mondjuk a következő kapcsolatodban vegyél már egy mosogatógépet, az én párom is olyan, hogy ha egy szösz van a 20 tiszta tányér egyikén, ő biztosan megtalálja, pedig és alapban elég mániás vagyok (megtaláltuk egymást), de a gép megoldotta, most már nem kell ujjlenyomatokra vadásznia az üvegpoharakon :-).
Szangvinikus nő
Melankolikus férfi.
Olvassátok el mindketten Florence Littauer "Személyiségünk rejtett tartalékai" című könyvét. Aztán röhögjetek egy jót közösen, mert rólatok szól.
Rá fogtok jönni, hogy a másik is normális.
Nem most kellene ezért panaszkodni, hanem már rég szakítanod kellett volna. Fogadd el, hogy utána kell pakolnod, vagy keress mást. Nem kellett volna ennyi ideig vele maradnod ha neked ő nem felel meg úgy ahogy van.
Ha ő nem képes legalább a vasalót kihúzni, akkor majd máskor kinyír téged, meg a házat. Abból talán tanul.
Te te ezt tényleg meg akarod várni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!