Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogyan lehet hatni egy ilyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet hatni egy ilyen emberre, már nem bírom?

Figyelt kérdés

Menyasszonyom 28 éves, 2 éve élünk együtt.

Azóta próbálom elfogadni, beszélni vele ezen tulajdonságairól, de hiába.

Arról lenne szó, hogy iszonyat felületes. Az elején még nem zavart annyira, meg azt hittem megváltozik, de semmi. Emiatt már a házasságban is kételkedem, hogy bírnám-e vele.

Elsőre bagatell dolgoknak tűnhet, de iszonyat bosszantó, hogy mindent elfelejt, rosszul csinál meg.

Nem tud normálisan elmosogatni, az edények felét kb. újra kell mosnom utána, mert tiszta zsír. Nem tud megnézni neten egy buszjáratot, olyat mond, ami nem is létezik. Égve hagyja a villanyt, ha elmegy otthonról, bedugva marad a vasaló. Képes elindítani a mosógépet, hogy nincs benne ruha.

Tudom, hogy türelem meg minden, de már nem bírom. Ezek miatt sok teendő rámhárul, meg már azon kattogok, mikor gyújtja fel a házat figyelmetlenségből és a nemtörődéséből.

Sokszor beszéltem vele ezekről, de mindig neki állt feljebb, hogy ő ilyen, meg nem olyan nagy dolgok ezek.

Meg a tetéjébe igénytelen is nő létére, állandóan leszórja a ruháit ahova épp gondolja, a taknyos zsepiket otthagyja a kanapén, ágyon, ilyenek.

Mit lehet vele kezdeni?

Azt ne írjátok, hogy beszéljek vele, nem használ.

Tudom, hogy türelmesnek kéne vele lennem, meg elsőre ezek nem nagy dolgok, de mikor minden nap van valami hülyesége, már összegyűlik bennem, már nem tudok türelmes lenni vele.

2014. jan. 29. 12:37
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
63%

Neki van igaza, ő ilyen! Ezt tudtak első perctől kezdve, valószínűleg már az ismerkedésetek alatt.

Sok ember ilyen felületes és el van a saját kis világában.

Ezzel önmagában nincs gond, kivéve ha olyan párja van - jelen esetben te - , aki ezt nem tudja elviselni.

Veled sincs gond emiatt, azon kívül, hogy már rég le kellett volna zárni a kapcsolatot és őszintén megmondani neki, hogy te nem ilyen embert képzelsz magad mellé!

2014. jan. 29. 12:40
 2/37 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy minden második ember ilyen lenne, mint a párom.

Nyilván kezdetben nem annyira zavart, meg azért azt hittem, képes megváltozni, mert azt mindenki beláthatja, hogy ezek nem normális dolgok.

2014. jan. 29. 12:43
 3/37 anonim ***** válasza:
54%
Én is ilyen voltam, de némileg változtam már, igyekszem nem magam után hagyni.. Amig azt látja, hogy te elnézed neki, addig azthiszi, hogy jó az amit csinál. Lépj fel harsányabban, közöld vele, hogy 28éves, mikor akarja elkezdeni jól megcsinálni? És mondd, hogy szégyen ez nő létére. Szerintem hatni fogsz rá. Meg megijesztgetheted a kapcsolatotok megszakitásával is, ha arra nem kapja össze magát, akkor nincs is amit nyúzzátok. Remélem segithettem
2014. jan. 29. 12:45
 4/37 anonim ***** válasza:
88%

Ezek igenis nagy dolgok! Pl. vasaló, felgyulladhat az egész lakás.

Gondolj bele, ha gyereketek lesz. Otthon mernéd vele hagyni kettesben nyugodt szívvel?

Ez nekem nem egyszerű figyelmetlenség, ez túl sok ahhoz. Nincs valami betegsége?

Én nem tudnék ilyen emberrel együtt élni. Egyrészt idegesítene, hogy mindent nekem kell megcsinálni, mert ő semmire sem képes normálisan, másrészt félteném és állandóan attól félnék, hogy mi történik vele. Egyiket sem lehet hosszú távon elviselni.

Figyeljen oda! Ha nem megy, orvos, hogy kiderüljön, hogy miért nem képes figyelni! Ha nem hajlandó változtatni, nem lesz hosszú a kapcsolatotok, hiába házasodtok össze.

2014. jan. 29. 12:46
 5/37 A kérdező kommentje:

Keményebb nem tudok vele lenni, már így is voltak nagy veszekedések ezek miatt.

Azt hiába hozom fel, hogy nő létére, már próbáltam. Nagy feminista, azt vallja, hogy a férfi és a nő egyforma, nincs olyan, hogy nő létére.

2014. jan. 29. 12:47
 6/37 anonim ***** válasza:
66%

Sokkterápia.

Hívd fel valamikor amikor a vasalót bedugva felejtette, és mond meg neki, hogy leégett a ház vagy lakás. Szerintem legközelebb 5x fogja megnézni a vasalót.

A tűzveszély a jövőben kizárva. Mondjuk ez tényleg durva.

A rendetlenségről meg annyit, hogy én nem tartom magam igénytelennek, viszont a zsepi előfordul, hogy ott marad ahol ülök, vagy az olyan otthoni ruhámat amit a szekrénybe főzés után nem teszek vissza viszont másnap főzni még jó lesz mert tiszta, azt én is csak leszórom oda ahová gondolom.

Van igazad neked is, meg neki is.

Amúgy valahol olvastam, hogy az együttélés titka,

- ha leesik vedd föl,

- ha ott marad tedd el,

- ha kiömlik töröld fel, stb.

Szóval a kis dolgokat hagyd rá, elég ha a veszélyes mutatványain változtat.

Egy nőt se fogsz találni, akinek nincsenek ilyen baklövései.

2014. jan. 29. 12:48
 7/37 anonim ***** válasza:
80%

addig lépj olajra pajtás, amíg be nem csúszik a baba

nem értem az embereket, hogy miért akarnak valakit megváltoztatni, akit az adott "formájában" megszerettek ... ott a hiba, hogy idealizálják a párjukat az elején, elnyomják magukban a hiányérzetet, vagy ellenérzést egy-egy dolgával kapcsolatban ... legyintenek, hogy: ehhh, nem számít, én sem vagyok hibátlan, vagy úgy gondolják, mint te, hogy meg fog változni

azon el nem gondolkodnak, hogy ha valaki valóban megváltozna, az már nem ugyanaz a személy lenne mint akibe beleszerettek

2014. jan. 29. 12:49
 8/37 A kérdező kommentje:

Kérdeztem tőle, hogy van valami betegsége, azt mondta, enyhe koncentrációs zavara van. Persze orvoshoz nem menne.

Mondjuk azt megfigyeltem, ha valami olyan történik vele, ami elvonja a figyelmét, akkor se kép se hang.

Például a tévében megy egy műsor és érdekli, teljesen rá koncentrál.

Ebben csak az zavar, hogy ha én bambulok így el, akkor cseszeget, hogy miért nem foglalkozok vele.

2014. jan. 29. 12:50
 9/37 anonim ***** válasza:
94%

Abban igazadvan, hogy ez már olyan mertékü, hogy nem normális.

ENNEK ELLENÉRE megváltoztatni NEM tudod soha.

2014. jan. 29. 12:51
 10/37 anonim ***** válasza:
79%

Én nem is írtam azt, hogy minden második ember ilyen egy szóval sem!

Viszont továbbra is azt gondolom, hogy nem fogsz tudni változtatni rajta, ha a beszélgetések, a viták és semmi sem segített eddig!

2014. jan. 29. 12:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!