Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a házastársatok/párotok egy balesetben lebénulna és értelmileg sérülne (egy gyermek szintjén lenne, és szexuális kapcsolatra is képtelen lenne) támogatnátok, vele maradnátok?
* lehet, hogy élesben megtörne.
(#12 voltam)
Mi beszéltünk már ilyenről a férjemmel mivel sokat vezet autót és egyszer csak valahogy ez téma lett.
Azt mondta nekem ha balesetet szenved hagyjam el.Ne is agyaljak ezen.Azzal magyarázta,hogy fiatal vagyok és attól az én életem nem állhat meg mert ő így járt.Persze én ezzel nem értettem egyet és visszakérdeztem tőle,hogy ő ezt meg tudná tenni ha én járok úgy és ezt kérem tőle.Erre azt mondta hogy nem.Szóval nehéz kérdés ez és minden ember ilyenkor akiben van szeretet a másik fél felé azt mondja mellette állna.Nem akarom a választ erre megtudni inkább.
Én előre leszögezem, hogy férfi vagyok!
Amikor aláírtuk a papírt a feleségemmel az volt benne és a pap is elmondatta velünk: egészségben, boldogságban, szegénységben, gazdaságban. Amikor balesetet szenvedtem eltört a lábam és a kezem. Ő itt maradt velem, bár semmit nem tudtam csinálni. Ez a legkevesebb. A sex? Hiányozna igen, de a szerelemben nem ez a legfontosabb tényező.
Nagyon nehéz helyzet ez.
Szerintem ha testileg sérülne, bármilyen fokú is lenne, a végsőkig kitartanék mellette, és gondoznám. Ugyanaz az ember lenne, mint akibe beleszerettem, csak másképp nézne ki. A szex hiánya se befolyásolna ebbe a döntésembe. Sokféle megoldás létezik.
Az értelmi sérülés már más. Szerintem nem lehet kitartani valaki mellett, akivel nem tudsz egy jót beszélgetni, nevetni, csak a monoton feladatokat ellátni. Nem lennék rá képes, bár ez az én szegénységi bizonyítványom. Biztos vagyok benne, hogy olyan helyet keresnék neki, ahol maximálisan a gondját viselik, és nagyon gyakran látogatnám. Azonban egy életre képtelen lennék felvállalni az ápolónő szerepét, beszélgetés, nevetés és szex nélkül.
Valószínűleg valami gondozó otthonba adnám, hiszen semmi képzettségem nincs egy 24 órás ellátást igénylő ember kezeléséhez. Se fizikai (pl gyógytorna), se szellemi.
Persze látogatnám, támogatnám, de ellátni nem tudnám, abba a saját életem menne tönkre.
nemtudom mit csinálnék.
Most persze azt mondom, hogy vele maradnék, viszont ha ott lennék abban a szituációban nem tudom, hogy mit csinálnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!