Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire árnyékolhatja be a házasságot egy házassági szerződés?
oké, értem, csak egy út van, az a helyes és mindenek felett álló, gyorsan el is ásom magam :D
azért arra felhívnám a figyelmet, hogy a kérdés nem az volt, hogy "írtál/írnál-e házassági szerződést?" hanem hogy beárnyékolhatja-e, márpedig az azt hiszem vitán felül áll, hogy igen, beárnyékolhatja, ha a két fél nem ért egyet a témában. itt az összes válaszoló egyetértett a párjával, így természetes, hogy nem okozott konfliktust, mivel mindkét fél elégedett volt. hiba lenne viszont azzal kecsegtetni a kérdezőt, hogy ez akkor is úgy van, ha konfrontálódnunk kell emiatt a párunkkal, ennélfogva nem is tudom kinek a válasza volt "hasznos" :D
Én is azt mondom,hogy ha ez a két fél megegyezése,akkor semennyire.
Nálunk pl. én nagyon vagyonos családból származom. Anno a férjem kérte,hogy bár soha nem tartana jogot semmire, amit a szüleim "adnak", ha gondolom írjunk mindenről papírt.
Végül nem írtunk, mert manapság elég jól bizonyítható a házasság előtt szerzett vagyon, másrészt a mai napig,ha "kapunk" valami nagyobb értékű dolgot, akkor azt vagy az én nevemre írják, vagy a gyerekére!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!