Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mennyire árnyékolhatja be a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire árnyékolhatja be a házasságot egy házassági szerződés?

Figyelt kérdés
Kérem, azok írjanak, akik ennek részesei.
2014. jan. 14. 21:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Semennyire, a biztonsági öv bekapcsolása sem árnyékolja be a kocsival valóhaladást.
2014. jan. 14. 21:49
 2/12 anonim ***** válasza:
82%
Semennyire. Alap, ha az egyiknek kategóriákkal többje van mint a másiknak. Attól függetlenül, hogy házasságkötés után közösen élvezik a javaikat.Mindaddig míg az adott házasság fenn áll.Biztositéknak tökéletes.
2014. jan. 14. 21:49
 3/12 anonim ***** válasza:
73%

Ha mindkét felnek megfelel és nem megalkuvás maitt egyezik bele egyik fél sem, plusz nem a szülők erőtetik, akkor semennyire.

Nekünk végül nem lett, de én akartam, vagyis felvetettem...de utánanéztünk es a mi esetünkben minden tiszta (azért akartam, mert a férjemnek saját lakása van és nem tudtam, hogy ez tisztázott-e jogilag.. Igen..mindig a különvagyona marad..

2014. jan. 14. 21:50
 4/12 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem korrekt megoldás válás esetére.
2014. jan. 14. 21:51
 5/12 anonim ***** válasza:
81%
Semmi gond nem volt ebből. Felelősségteljes döntés volt mindkettőnk részéről.
2014. jan. 14. 21:54
 6/12 anonim ***** válasza:
73%
Semennyire. De nem csak válás esetén hasznos. Ha meghal a vagyonosabb házastárs, akkor sincs vita az örökség miatt a rokonokkal.
2014. jan. 14. 21:58
 7/12 anonim ***** válasza:
55%
Semennyire. Két értelmes, előretekintő ember házasságának alapvető része ez. A férjem és én is úgy gondoljuk, hogy ez manapság már muszáj.
2014. jan. 14. 22:09
 8/12 anonim ***** válasza:
57%

Nálunk nincs akkora jelentőse, mert a házasság alatt szerzett vagyon lesz csak közös, mindenki magánvagyonnal érkezik a házasságba.

Persze, az eltérő keresetek válás esetén adhatnak okot a konfliktusra, ezeket lehet tisztázni.

2014. jan. 14. 23:31
 9/12 anonim ***** válasza:
30%

az én házasságomat beárnyékolta volna, így nem is írtunk (mellesleg, kérdező, ha csak azok írnak, akik ennek részesei - tehát írtak szerződést, akkor csalóka eredményt fogsz kapni, hiszen aki végül írt, az következésképpen egyet is ért vele)

szerintem ha az egyik félnek nem olyan "modern" a gondolkodása, akkor benne mindenképpen tüskét ejt a dolog. kérdés hogy a másik félnek ez számít-e, vagy a saját félelmei inkább... én inkább NEM lépnék házasságra olyan emberrel, akivel félek mindenemet, az életemet megosztani, semmint hogy házassági szerződést tukmáljak rá. és fordított esetben ugyanígy elgondolkodnék, hogy mégis miért érzi ennek szükségét. vagy kössünk házasságot, vagy ne, ez az "elköteleződünk egymás felé de mégse" módi nekem nem jön be. és ezzel mindaddig nincs is gond amíg a pár egyetért, ha nem, akkor bármelyik fél is enged, megjelenik a kapcsolatban a bizalmatlanság (ha a szerződéspárti enged: "vajon csak a pénzem kell neki?" ha a régimódi: "vajon nem szeret igazán, nem tervez velem?" holott egyik sem valós, csak képtelenek a másik gondolkodására - és itt jön be a képbe az, hogy nem kéne inkább olyan emberrel házasodni, akivel egy az észjárásunk??)

ui.: és csak hogy egy előző hozzászólóra reflektáljak: értelmes, tanult (:D) ember felfogja, hogy bárkinek szíve joga így van úgy gondolkodni, érezni.

2014. jan. 15. 06:39
 10/12 anonim ***** válasza:
nálunk nem árnyékolta be, igy volt a legtisztább. mindketten szerettük volna, h legyen szerzödés.
2014. jan. 15. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!