Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Férjem és testvére kiadták...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férjem és testvére kiadták albérlőknek az örökölt házukat, a szerződés szeptember elején lejár, de mint kiderült 4 havi számlaelmaradásuk van mindenre (gáz, víz, villany), ezt elbukták a férjemék, nem lehet behajtani?

Figyelt kérdés

Úgy kezdődött ,hogy eleve kauciót sem tudtak adni,aztán hónapról hónapra elmaradoztak az albérlettel egyre jobben és a számlákkal,végül már a férjemék 7 havi albérletpénzt is elengedtek nekik,csak a számlákat rendezzék és költözzenek el !

Az albérlő azt mondta ,hogy ő nem tudja rendezni most az elmaradt számlákat sem,mert neki a következő helyre 2 havi kauciót ki kell pengetni,majd utólag ígéri visszafizeti amivel megkárosított bennünket .

A férjem volt a hibás ,mert a számlák oda mentek ,de a férjem nevére és hónapok óta nem ellenőrizte őket ,hogy elkérte volna a befizetett csekkeket .

Én mint házastárs felelek a számlaelmaradásokért ?

Elárverezhetik a házat a többszázezres elmaradásokért ?

2013. aug. 22. 14:35
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Tanulópénz....(nekünk is megvolt...)

Pár100 ezerért nem fogják elárverezni, de rendezni kell

Kérni összesítőt, részletfizetési lehetőséget, méltányosságit...stb, az segít.

Akármit ígér nem fogja fizetni a lakó...1 évig jártam a penzünk után...behajtóval (nem legálissal) lehet kezdeni valamz, a párom miattam nem men bele, mert volt rá ember, de abban a lakásban élünk, amit kiadtunk, féltett...pedig meg tartozás elismerő nyilatkozatumk is van...mégsem lehet törvényes úton kiszedni belőle...

Ha nemkeezditek el rendezni nagyon sok lezs a kamat, már átkerült behajtásra biztosan, úgyhogy bombázni fognak a levelekkel, de még hosszú idő, míg komolyra fordul, próbáljátok elkezdni rendezni... (Mi diákhitelt vettünk fel emiatt:( mert még tanultunk nappalin így legalbb erre volt ehetőség

2013. aug. 22. 14:42
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

Elég buták voltatok ha tudtátok, hogy kauciót sem tudnak fizetni és beengedtétek úgy őket.

Nem alkudozni kell velük megmondjátok hogy kéritek a nektek járó pénzt és ha nem adják oda mentek a rendőrségre feljelentést tenni.

Ide is kaukció nélkül jöttek keressenek egy másik balekot.

2013. aug. 22. 14:46
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Magyarország a "szabadon tartozhatunk bárkinek bármennyivel úgysem lehet behajtani" gúnynevet viselő ország. Azt a pénzt a büdös életbe nem látjátok többet.

De most 3 dolgot megtanultatok:

1., Kaució nélkül nem adunk ki semmit.

2., Ha 1-jéig kell fizetni a bérlőnek és nem tud akkor 2-án ki kell dobni

3., Az üresen álló lakás is jobb, mint ha valaki lakik benne, aki nem fizeti még a számlákat sem.

2013. aug. 22. 14:52
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Már elköltöztek a lakók?
2013. aug. 22. 14:53
 5/25 A kérdező kommentje:

Nem,nem költöztek még el.

Annak ellenére,hogy a másik ház címére lettek kérve a számlák,idejöttek ma a felszólítások ,gondolom nem reagáltak ők azokra ami arra a címre mentek,mivel úgyis menni fognak onnan .

A férjem külföldön dolgozik ,én néhanapján rátelefonáltam az albérlőre ,hogy miképp állnaka számlák,mindig azt mondta ,hogy most nem tudja ,mert a munkahelyének irodájában vannak a csekkek ...na ma megtudtam miképp állnak :O !!!!!!!!!!!!!

Amúgy is éppen elég bajunk van ezen kívűl is és még pofátlanul azt mondja nekem,hogy el fog menni így is és majd utólag visszafizetgeti a számlákat nekünk .

2013. aug. 22. 15:02
 6/25 Tamás 1234 válasza:
90%

Vigyázz mert én is igy jártam.

Kiadtam a lakást de kértem kauciót csak egy havit aztán ráfáztam mert amikor be akartam hajtani legálisan persze akkor mondta a behajtó cég hogy mivel nem adóztam a kiadott lakás után felejtsek el mindent mert még az albérlö fog feljelenteni engem hogy feketén adtam ki. Aztán persze fel is jelentett ez 9 napja történt és már meg is keresett az APEH. Ennyit erröl.

2013. aug. 22. 15:02
 7/25 A kérdező kommentje:
Néhány havi albérletet fizetett csupán az ott töltött másfél év alatt ,és a férjem pedig adózzon ?
2013. aug. 22. 15:03
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
A kaució arra is jó, hogy ha azt sem tudják kifizetni, láthatjátok, hogy az albérletet is fogják. Balekok voltatok, ezen nincs mit szépíteni. Másrészről a közműveket át kellett volna íratni a bérlők nevére.
2013. aug. 22. 15:05
 9/25 Tamás 1234 válasza:
88%
Igy van sajnos ez a törvény mondom engem feljelentett most én fáztam rá pedig ö nem fizetett idöben.
2013. aug. 22. 15:05
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Na akkor tessék őket szépen kipaterolni.
2013. aug. 22. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!