Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjem és testvére kiadták albérlőknek az örökölt házukat, a szerződés szeptember elején lejár, de mint kiderült 4 havi számlaelmaradásuk van mindenre (gáz, víz, villany), ezt elbukták a férjemék, nem lehet behajtani?
Úgy kezdődött ,hogy eleve kauciót sem tudtak adni,aztán hónapról hónapra elmaradoztak az albérlettel egyre jobben és a számlákkal,végül már a férjemék 7 havi albérletpénzt is elengedtek nekik,csak a számlákat rendezzék és költözzenek el !
Az albérlő azt mondta ,hogy ő nem tudja rendezni most az elmaradt számlákat sem,mert neki a következő helyre 2 havi kauciót ki kell pengetni,majd utólag ígéri visszafizeti amivel megkárosított bennünket .
A férjem volt a hibás ,mert a számlák oda mentek ,de a férjem nevére és hónapok óta nem ellenőrizte őket ,hogy elkérte volna a befizetett csekkeket .
Én mint házastárs felelek a számlaelmaradásokért ?
Elárverezhetik a házat a többszázezres elmaradásokért ?
Úgy sem fognak soha fizetni, úgyhogy a lehető leggyorsabban ki kell őket rakni, mert most már csak termelik a számlákat, ilyenkor már se a víz, se az áram nem drága!
Egyik kommentelő:
Az ingatlan bérbeadást az év végi adóbevallásba kell bevallani, nem év közben! Hátha ez segít megkerülni őket!
Az első nemfizetős hónap után ki kellett volna tenni őket. Ezt már elbuktátok.
Mivel feketén adtátok ki, nem nagyon tudtok hova fordulni. Max szerezni egy-két "verőlegényt", hátha beijed és fizet.
Ismerősömnél még a bútort is benyúlták, ügy mentek el, amikor kiderült a turpisság (pedig csak 1 hóval maradtak el)
1.
"Vigyázz mert én is igy jártam.
Kiadtam a lakást de kértem kauciót csak egy havit aztán ráfáztam mert amikor be akartam hajtani legálisan persze akkor mondta a behajtó cég hogy mivel nem adóztam a kiadott lakás után felejtsek el mindent mert még az albérlö fog feljelenteni engem hogy feketén adtam ki. Aztán persze fel is jelentett ez 9 napja történt és már meg is keresett az APEH. Ennyit erröl"
Év végén is elég befizetni az adót, így senki nem mondhatja hogy nem adózott utánuk mert van még rá 4 hónapja befizetni.
minket is atvertek de mi meg nagyobb hulyek voltunk karbantartaser tes rezsiert adtuk ki.
Eredmeny lelakott haz kivagott fak es eszmeletlen rezsi lemaradas csotores fellegekbe hago szamlak.Meg a kerti budit is szetszedte eltuzelte.
aztan jott a vegrehajto hozzank mi meg fizettunk.
Tanultunk belole most inkabb kis penzert oriztetjuk a hazat +alarm uressen nem fogy se villany se gaz se viz.
A berlon behajtani nem tudtuk sajnos.
Soah tobbet inkabb egyek meg az egerek!!!
Közműveket nem szabad átiratni a bérlő nevére.
Nem tudják behajtani rajtuk, rajtatok fogják behajtani. A visszakapcsolás költsége pedig szintén brutális. Ha nem fizetitek ki az elmaradásukat, soha többet nem lesz villany vagy gáz az épületben.
Én egy bérlő vagyok, arról az oldalról tudok tanácsot adni a legközelebbi bérbeadáshoz:
1) szerződést kötni minden esetben
2) kéthavi kaukció még bele kell férjen abban az esetben, ha a kecót nem kell felújítani. Mivel nekünk van egy cicánk, mi mindig lelakott lakásba mentünk, 1 havi kaukciót fizettünk, de felújítottuk a lakást (tapétázás, festés, kisebb javítások), a felújítás költsége volt a 2. (néha 3.) havi kaukció - cserébe viszont, ha a macska pár helyen letépte a tapétát, akkor a tulaj távozáskor nem szólhatott egy szót sem, hiszen beköltözéskor rosszabb lakást adott át.
3) kp-ben kell kérni a bérleti díjat úgy, hogy minden hónapban oda mentek A LAKÁSRA (és akkor meg is nézitek, hogy rendben van-e a lakás, nincs-e kár, tisztaság van-e, stb.). A szerződésben ki kell kötni, hogy ha nem fizet időre (minden hó pl. 15-ig), akkor 8 napon belül ki kell költöznie.
4) amikor átveszed kp-ban a bérleti díjat, akkor át kell venni a befizetett számlák igazoló szelvényeit is. Ehhez kell ragaszkodni. Ha nem fizette be őket, akkor 8 napja legyen kiköltözni.
5) ha kárt tesz a lakásban, és nem tudja azt rendbe hozatni, akkor költözzön. stb .
Én sosem értettem azokat, akik bérlőként így viselkedtek, ha nekem nem lenne munkám és nem tudnám fizetni a számlákat, díjat, akkor hazaköltöznék. Viszont a bérbeadókat sem tudtam soha megérteni: az egyik túlságosan a bérlő nyakára jár, és mindenbe beleszól, a másik meg feléjük sem néz és mindent elfogad a bérlőtől. A fenti aranyközépút szerintem járható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!