Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek a mai világban fontos a házasság, ha közös gyermeketeket így is együtt, boldogságban nevelitek, csak épp együttélés formájában?
Én nem szeretnék megházasodni. Ezt már nagyon régóta tudom, sosem voltam az esküvőjét hercegnőruhában váró kislány :)
Úgy gondolom "egy papírtól" nem lesz hűségesebb az ember. Egyetlen okot tudnék a házasságra, ha nem lehet gyerekünk, akkor (ha jól tudom) házasként könnyebb az örökbefogadás. (De ez az egyetlen eset, amikor megházasodnék...)
Egyébként persze, okom van arra, hogy így gondolom. A családomban egyetlen működő házasságot sem láttam. A szüleim elváltak, az összes nagyszülőm elvált, még a nagynénémék is elváltak. Ezek után köszönöm nem, én inkább egy másik utat választok. (Valahol nagyon mélyen ivódott belém, hogy a házasságból jó nem sülhet ki...)
Szerencsére párom (élettársam) is hasonlóan gondolkodik, így ez nem probléma :)
23/L
Kérdező (#23), ezt mi itt nem fogjuk tudni megmondani, a párod viszont simán, ha megkérded tőle.
Legalábbis én pl. férfiként úgy működök, hogy ha valaki megkérdi tőlem, hogy mit gondolok a házasságról, akkor elmondom neki... tudod, hozzánk ritkán kell dekóder:)))
Szerintem fontosabb, hogy a Gyerekem a szeretetet es torodest lassa! Mindegy milyen formaban vagyok az Apjaval egyutt!
Megkerte a kezem, igent mondtam, de eskuvot es hazassagkotest nem akarok :)
Nekem jo igy, az arabol meg inkabb nyaralok egy jot!
De van aki meg igy erzi a kapcsolatat teljesnek, ha kimondhatja az igent...
En ezt annyira nem ertem, hogy miert jo, mint az aki az elettarsi kapcsolatot nem erti...
21.
Én nem ítélem el azt aki nem akar házasodni, tehát nem erről van szó. De sose értettem miért takaróznak az ilyen emberek azzal hogy a házasság csak papír,mert nem az...és egy kapcsolatot nem a házasság fog tönkretenni...ott már alapból baj van.
Illetve még egy dolog. Miért kell mások tönkrement kapcsolata miatt ilyen döntéseket hozni? Ez kb azt jelenti, hogy mivel szerinted mások elváltak, majd te is el fogsz. És akkor ilyen alapon miért alakítasz ki párkapcsolatot, hiszen biztos vannak a környezetedben olyan párkapcsolatok amik szintén tönkrementek. Akkor majd a tied is tönkre fog menni? Akkor miért vagy a pároddal? Ha ezt az elméletet követed nem csak házasság, hanem párkapcsolat esetén is...
Nem értem ezt a logikát és tényleg nem bántásképp, csak érdekel a gondolkodásmódod.
28as, 21-es vagyok és nem veszem bántásnak, szívesen leírom az én gondolatmenetemet erről.
Én őszintén szólva azt nem értem, hogy mi a vonzó a házasságban. (Félre ne érts, nem kötekedni akarok, csak én nem látom a pozitívumokat.) Persze megértem, a legtöbb ember gyerekkorától azt látja, hogy "anyuék/mamáék milyen boldogok együtt így ennyi év után is, milyen jó a házasság" persze ezt nem tudatosan, tudat alatt. Ettől nekik a házasság egy pozitív és követendő példa.
Én ilyet nem láttam, én nem látom a házasság pozitív oldalait. Innentől pedig lecsupaszítva, nekem egy drága hacacáré marad, ahol a pár sok ember előtt bizonygatja, hogy ők mennyire szeretik egymást. Abszolút nem értem ezáltal, hogy a lakodalom mint nagy ünnepség miért jó. Nem szeretek a középpontban lenni, a víz kiver attól a gondolattól is, hogy 30-40-100 ember elé kiálljak, és mind rám figyeljen.
Persze erre lehet válasz a kis esküvő 2 tanuval. Megjegyzem ha mégis megházasodnék (bármilyen ok miatt is) csak ilyen esküvő jöhetne szóba. De ennek pedig egyszerűen nem látom értelmét. Én tudom, hogy szeretem a páromat, és azt is, hogy ő is engem. Nem vágyom arra, hogy világgá kürtöljem.
A házasságot magát így ezek után csak egy irracionális társadalmi elvárásnak érzem, hiszen ettől se jobb se rosszabb nem lesz egy kapcsolat (szerintem). Akkor pedig nem látom az okát? A külvilág ettől azt hiheti hogy nem olyan stabil a kapcsolatunk? Őszintén szólva nem érdekel, és szerintem nem is áll napi 24 órában senki a hátunk mögött, hogy ezt megítélhesse.
És tényleg, senkit sem akarok ezzel megbántani, megértem, hogy sokaknak a házasság fontos, hogy úgy érzik ettől lesz teljes a kapcsolatuk, csak én ennek nem látom a racionális okát. De úgy gondolom mindenki éljen úgy és olyan formában ahogy szeretne. Tényleg nem szeretnék senkit megbántani. :)
Én is azt gondoltam korábban, hogy olyan sokat nem ad hozzá a házasság a kapcsolathoz, egészen addig, ameddig a párom meg nem kérte a kezemet. Nehéz elmondani, és racionális okokkal nem tudom neked megmagyarázni (pedig szeretek érvelni:)), de valahogy ő is, meg én is úgy érezzük, hogy ez még közelebb hozott minket, pedig nagyon bensőséges volt előtte is a kapcsolatunk.
Szóval nekem nem a kívül állók miatt fontos, nem nagyon izgat, hogy milyenek a társadalmi elvárások, meg hogy ki mit gondol. Hiába csak egy papír, valahogy mégis több. Olyasmihez hasonlít nekem, mint amikor kimondja valaki, hogy szeret. Éreztem addig is, de valahogy mégis jól esik hallani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!