Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek a mai világban fontos a házasság, ha közös gyermeketeket így is együtt, boldogságban nevelitek, csak épp együttélés formájában?
#12, meg kell, hogy vigasztaljalak, ebben amit írtál, a világon semmi különbség nincs a házastársii és az élettársi kapcsolat között, a kapcsolatba vitt vagyon mindkét esetben különvagyon, a kapcsolatban szerzett meg mindkét esetben közös vagyon. Átlag esetben meg nincs akkora eget verő különbség a felek között, hogy számítson, hogy a közös vagyon házasságban feleződik, élettársi kapcsolatban meg ha jelentős és igazolható a különbség akkor a szerzés arányában oszlik, egyébként meg ott is feleződik.
A gyerek kapcsán a tartásra, kapcsolattartásra vonatkozó szabályok is tök ugyanazok.
Szóval jogi szempontból biztos, hogy nem fontos, a jog valójában alig tesz különbséget a két kapcsolati forma között.
Elvi meg lelki szempontból meg kinek fontos, kinek nem fontos...
Szerintem fontos. Össze se költöztem volna pl olyannal aki nem akar elvenni.
A férjemnek is fontos volt hogy ne csak élettársam legyen, hanem a férjem.
És én amúgy is csak házasságban vállaltam volna gyereket.
Igaz nálunk ez nem téma, mivel nem lesz gyerekünk egyáltalán. De ha lehetne... házasságba születne, és nagyon várnánk:)
27/N
Az én szüleim nincsenek összeházasodva, mégis együtt vannak 31 éve. Lehet, hogy ez az oka, de én nem tartom életbevágóan fontosnak a formalitásokat. Amúgy rengeteg olyan párt ismerek, akik sebtében összeházasodtak, néhány év múlva pedig hatalmas botránnyal elváltak.
28N
nekem több dolog miatt is fontos. mikor kicsi voltam, néztem anyuék házassági videóját és elkápráztatott anyukám boldogsága. azóta is azt mondja h élete egik legszebb napja volt. én meg alapból imádom az ünnepeket, a szülinapomon egész nap királylányként libegtem a lakásban (szalagavatós ruha, vettem üdítőt meg pár féle sajtot pedig nem szoktam, stb :D). tehát igen, szeretnék esküvőt és lakodalmat, ahol én és a párom lehetünk a világ közepe egy pár órára :)
azon túl azért is szeretném, mert ezzel a párom úgymond lerakja a végső voksát mellettem. (nagyon-nagyon fiatalon, 15 évesen jöttünk össze, és mindig is azt tukmálták belém, hogy egyszer úgyis vége lesz, szóval ez így belém ivódott. de szeretem és ő is engem, szóval nincs baj.)
meg ugye a jogi része sem mellékes.
22L
Fontos. Ha valaki engem szeret, és velem akar élni, az nem fog elzárkózni az elől sem, hogy kijelentse hivatalosan is, hogy ezt a lányt szeretem, vele akarok lenni, és közös gyermekeket nevelni.
A házasság intézményénél még nem találtak ki jobbat, az élettársi nem jobb. Nekem olyan, mint amikor a lovak egymás mellé csapódnak, oszt éldegélnek. A házasság számomra fontos és szent dolog. Idén lesz az esküvőm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!