Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek a mai világban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Márton Nikolett kérdése:

Szerintetek a mai világban fontos a házasság, ha közös gyermeketeket így is együtt, boldogságban nevelitek, csak épp együttélés formájában?

Figyelt kérdés

2014. jan. 6. 17:46
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
64%
Igen, fontos.
2014. jan. 6. 20:29
 12/36 anonim ***** válasza:
38%
Naiv, aki azt gondolja, nem fontos! Majd akkor az lesz, ha "apu" 5 év múlva gondol egyet, kerít egy friss libust, a közös pénzt meg viszi(Amit addig keresett, amíg te gyeden voltál és a gyededből fizetted a rezsit+megélhetéseteket) A gyerekkel meg mész az anyaotthonba, és kapsz 5 e ft gyerektartást mert "apu" csinál pár új gyereket.Nem elképzelhetetlen ma!
2014. jan. 6. 20:43
 13/36 anonim ***** válasza:
42%

#12, meg kell, hogy vigasztaljalak, ebben amit írtál, a világon semmi különbség nincs a házastársii és az élettársi kapcsolat között, a kapcsolatba vitt vagyon mindkét esetben különvagyon, a kapcsolatban szerzett meg mindkét esetben közös vagyon. Átlag esetben meg nincs akkora eget verő különbség a felek között, hogy számítson, hogy a közös vagyon házasságban feleződik, élettársi kapcsolatban meg ha jelentős és igazolható a különbség akkor a szerzés arányában oszlik, egyébként meg ott is feleződik.

A gyerek kapcsán a tartásra, kapcsolattartásra vonatkozó szabályok is tök ugyanazok.

Szóval jogi szempontból biztos, hogy nem fontos, a jog valójában alig tesz különbséget a két kapcsolati forma között.

Elvi meg lelki szempontból meg kinek fontos, kinek nem fontos...

2014. jan. 6. 21:55
 14/36 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem fontos. Össze se költöztem volna pl olyannal aki nem akar elvenni.

A férjemnek is fontos volt hogy ne csak élettársam legyen, hanem a férjem.

És én amúgy is csak házasságban vállaltam volna gyereket.

Igaz nálunk ez nem téma, mivel nem lesz gyerekünk egyáltalán. De ha lehetne... házasságba születne, és nagyon várnánk:)

27/N

2014. jan. 7. 06:07
 15/36 anonim ***** válasza:
70%
Nekem szemely szerint fontos a hazassag, de van, akinek nem az. Jogi szempontbol nem tudom mennyire mas az együtteleshez kepest, de ugy tudom, van különbseg. Az erzes nekem mas, mint hazassag nelkül, függetlenül attol, hogy van-e gyerek, vagy nincs. En szivesebben szülök hazassagba.
2014. jan. 8. 12:32
 16/36 anonim ***** válasza:
48%

Az én szüleim nincsenek összeházasodva, mégis együtt vannak 31 éve. Lehet, hogy ez az oka, de én nem tartom életbevágóan fontosnak a formalitásokat. Amúgy rengeteg olyan párt ismerek, akik sebtében összeházasodtak, néhány év múlva pedig hatalmas botránnyal elváltak.

28N

2014. jan. 8. 14:22
 17/36 anonim ***** válasza:
70%

nekem több dolog miatt is fontos. mikor kicsi voltam, néztem anyuék házassági videóját és elkápráztatott anyukám boldogsága. azóta is azt mondja h élete egik legszebb napja volt. én meg alapból imádom az ünnepeket, a szülinapomon egész nap királylányként libegtem a lakásban (szalagavatós ruha, vettem üdítőt meg pár féle sajtot pedig nem szoktam, stb :D). tehát igen, szeretnék esküvőt és lakodalmat, ahol én és a párom lehetünk a világ közepe egy pár órára :)

azon túl azért is szeretném, mert ezzel a párom úgymond lerakja a végső voksát mellettem. (nagyon-nagyon fiatalon, 15 évesen jöttünk össze, és mindig is azt tukmálták belém, hogy egyszer úgyis vége lesz, szóval ez így belém ivódott. de szeretem és ő is engem, szóval nincs baj.)

meg ugye a jogi része sem mellékes.

22L

2014. jan. 8. 14:41
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

Fontos. Ha valaki engem szeret, és velem akar élni, az nem fog elzárkózni az elől sem, hogy kijelentse hivatalosan is, hogy ezt a lányt szeretem, vele akarok lenni, és közös gyermekeket nevelni.

A házasság intézményénél még nem találtak ki jobbat, az élettársi nem jobb. Nekem olyan, mint amikor a lovak egymás mellé csapódnak, oszt éldegélnek. A házasság számomra fontos és szent dolog. Idén lesz az esküvőm :)

2014. jan. 8. 15:53
 19/36 anonim ***** válasza:
100%
egyéni. nem ítélem el, ha vki másként él, de nekem fontos a házasság. "közös gyermeketeket így is együtt, boldogságban nevelitek, csak épp együttélés formájában" - és bennem ilyenkor őszintén szólva mindig fel is merül, h akkor vajon miért nem házasodnak össze mégsem? nem rosszallásból, csak azt gondolom, h biztosan oka van...
2014. jan. 8. 16:25
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva nekem meg az a fontos, hogy a párom se házasság-párti... de ettől még persze azzal sincs bajom, ha valakiknek fontos a házasság, azt gondolom, hogy éljen mindenki olyan kapcsolatban, amiben jól érzik magukat.
2014. jan. 8. 17:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!