Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire elvárható egy fiatal feleségtől, hogy napi 8-9 óra munka után minden este főzzön a férjének?
"nem minden fontos tapanyag alkalmas a nyers fogyasztasra"
Ezt fejtsd ki. Valószínűleg egyetértek veled, de annyira együgyűen hangzik, hogy szerintem nem tudod, miről beszélsz.
"Rengeteg olyan étel van, ami mosogatással együtt fél óra alatt elkészül, nálunk ilyenek vannak hétköznap."
EZ igaz, pl. egy instant levesnek nem kell 10 perc, de szerintem annál még a hideg kaja is jobb. A másik a különféle mártások. Csak a csirkehúst kell megpirítani, ráönteni a szószt és kész. Vagy kifőzni a bolognai alap mellé a spagettit. Gyors, de ennek meg a költségvonzata magas, mert sem a csirkemell, sem a szósz nem valami olcsó.
Nem értem mi a baj az előző napi maradékkal. Ha épp nem fogy el aznap, akkor borítsa ki az ember? Tényleg nehéz mindig pontosan akkora adagot főzni (főleg 2 emberre), ami pont elfogy, pont jóllakik vele mindenki.
Pl hús
"Nem értem mi a baj az előző napi maradékkal."
Az hogy a fiatal asszonyka előző nap sem főzött. De amúgy semmi. ;-)
Uhh, de utálom az ilyen anyósokat! Miért kell mindenbe beleszólni?
Munka mellett én például egyáltalán nem főzök. Anyósom nagyon jófej nő, de amikor ezt meghallotta, rögtön elkezdte mondani, milyen ételeket lehet könnyen elkészíteni. Amikor mondtam, hogy nem azzal van baj, hogy nem tudok, hanem azzal, hogy nem akarok főzni, láthatóan nem tudta hova tenni a dolgot.
Munka után az embernek kb. 2 hasznosan eltölthető órája marad. Nem gondolom, hogy attól, hogy valaki nőnek született, ezt az időt minden nap a főzésre kell fordítania. A férfi pont ugyanúgy odaállhat főzni (nálunk például tipikusan ez a jellemző), de két dolgozó ember esetén az ételrendelés is abszolút járható út.
Persze aki szeret főzni, annál mások a szempontok. De aki elvesztegetett időnek tartja, az hadd ne főzzön már minden áldott nap!
"Pl hús"
Én is tisztában vagyok ezzel, de egyrészt vannak olyan húsok, amiket nyersen is lehet fogyasztani, másrészt még mindig nem tudom, mik ezek a tápanyagok.
Egyébként most kezdtem el tanulni igazából főzni, a húszas éveim közepén, jobb később, mint soha alapon. Alapból nem akartam megtanulni főzni, hogy fel se merülhessen, hogy főznöm kell valakire.
Veszek egy recept magazin, amit most végiglapoztam: ami 30 perc alatt kész van, az desszert vagy saláta. Persze lehet dolgokat összedobni 30 perc alatt, de az ember nem mindig ehet bolti mártásokat, mert az lesz vele, mint velem, a sok-sok hozzáadott cukortól elkezd hízni, mint a disznó.
Csak hogy 1-2 peldat irjak a nyersen szamomra "nehezen" fogyasztahato termeszetes vitamin es asvanyi anyag forrasokbol:
Bab,lencse,cekla: vas
Hal:B6 vitamin
Spenot: A,K,C,B2,E,B6 vitaminok,mangan,folsav, magnezium,vas,kalcium,kalium
Persze ha valakinek jobban esik ezeket tabletta formajaban potolni,szive joga.En jobban szeretem az etelek izet erezni:)
"Masik amin elakadtam,hogy miert a ferjednek kellene fozni? Te nem eszel belole? "
A másik amin elakadok, hogy miért a feleségnek kellene főzni? A férj nem eszik belőle?
Érteném az eszmefuttatást, ha a feleség otthon ülne és semmire nem lenne gondja, mint a háztartás és ura és parancsolójának kiszolgálása. De ha a Kérdező nő is dolgozik (nem 4 órában), akkor milyen alapon kellene CSAK neki főzni?
Vagy a többi megjegyzés,hogy ha majd meglesznek a gyerekek, munka után, akkor is neki kell csinálni főzést, gyerekekkel tanulást, stb..
Ha NEM KÖZÖSEK a gyerekek, akkor érthető. De ha igen, akkor?
Nem tudom ezt a hozzáállást sose megérteni.
Ha a férj ledolgozta a maga 8-9 óráját, akkor hátba veregetjük, jól van, leülhet pihenni, a nő húzzon le még egy műszakot mondván, ő a nő.
Ezt tetézi az "én párom SEGÍT" a KÖZÖS háztartásban. Ami közös, az miért segítség?
És a legrosszabb: de elvégzi a férfimunkákat.... sok esetben panelban ez évi egy polc felfúrást jelent, a többi dologra jön szakember. Ezzel szemben a nő MUNKA MELLETT is főzzön, mosson, takarítson, neveljen gyereket mindennap. Ha ő is egy évbe egyszer végzi ezeket, a többi alkalomra meg szakembert (szakácsot, bejárónőt, bébiszittert) fogad, akkor mindenki ki van akadva.
Én nem csináltam magamból mártírt és cselédet. És mielőtt azt mondanátok, hogy nem is kellek senkinek, megnyugtatásul közlöm, hogy van férjem 8 éve. De még egyszer sem hivatkozott arra, hogy őt a nemi szerve gátolná bármi otthoni munka elvégzésében, és mindent megosztottunk. Igen, még a WC kitakarítását is, lévén nem egyedül használom.
És a Kérdezőben is azt látom, hogy nem arra hajlik, hogy szolgát alakítson otthon pusztán a neme miatt.
Ideje az embernek arra van, amire akarja, hogy legyen. Amit fontosnak tart.
Én írtam, hogy nem főzök munka után.
De azt nem írtam, hogy ilyenkor ugye általában a párom főz. Ő ugyanis szeret főzni. Innentől még akkor is logikusabb, hogy ő csinálja, ha én vagyok a nő.
De például amikor munkanélküli voltam, akkor értelemszerűen én főztem, hiszen nekem volt rá időm. És nehogy már én itthon meresszem a fenekem, őt meg hagyjam, hogy munka után még itthon is dolgozzon.
És ha a gyerekünkkel én maradok itthon, akkor is természetes, hogy én csinálom meg a házimunkát és a főzést is. De ha úgy alakul, hogy ő, akkor értelemszerűen ő. Ez egy elég soktényezős móka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!