Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Jogosan mondogatják néhányan,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan mondogatják néhányan, hogy "szegény férjed, jól leterheled és kihasználod"?

Figyelt kérdés

Van egy 3 éves lányunk, ovis.

Havi 1x mind a kettőnknek van egy szabadnapja: ilyenkor azt csinálunk, amit akarunk. A másik pedig elmegy a gyerekkel csavarogni vagy játszóházba vagy nagyszülőkhöz, ilyesmi.

Az, hogy ő ezt teszi, természetes. De hogy nekem is van egy ilyen napom, azon sokan ledöbbennek. Hogy mit csinál ő a gyerekkel, mit esznek aznap, hogy bírom nélkülük, biztos utálja ezt a férjem csak nem meri megmondani, mekkora papucs stb.

Nektek is ez a véleményetek erről a helyzetről?

2013. dec. 10. 18:43
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
20%

Sejtettem, hogy kilyukadunk az állítólagos patriarchizmushoz, mindig a jól betanított szöveg a nyerő.

Az meg, hogy az apák régen nem foglalkoztak a gyerekkel pusztán hasraütésszerű kijelentés.

2013. dec. 10. 20:41
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha az a betanított, hogy mind tanultuk még iskolában is az apajogú társadalomról, (ez a fogalom létezik, hiába nem tetszik neked :D) akkor jó, legyen betanított.

Senki nem mondta, hogy nem foglalkoztak a gyerekkel, de az anyák dolga volt az etetés, altatás, stb, amit most a kérdező megoszt a férjével.

2013. dec. 10. 20:54
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

ez volt az én kérdésem is...Privátban természetesen én is kaptam olyat, hogy biztos csak a pozitív válaszokért kérdeztem..

2013. dec. 10. 21:04
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Hűha, ha te kilógsz a sorból akkor én mit kaphatnék a fejemre. Van hogy a drága párom ha látja hogy keveset aludtam akkor elindítja a fiúnkat iskolába (hiába aludt ő csak 4 órát vagy kevesebbet)és reggelit ad a két lányunknak majd be hozza a kávét az ágyba, és ami a döbbenet hogy van amikor kettesben el tudunk menni sétálni is. Ha téged ezért megszólnak akkor engem minimum máglyán égetnének el.
2013. dec. 10. 21:13
 25/32 anonim ***** válasza:
0%

"mind tanultuk még iskolában is az apajogú társadalomról"

Persze, valami feminista szakkörön Svédországban,nem? Kíváncsi vagyok erre a tantervre.

"(ez a fogalom létezik, hiába nem tetszik neked :D)"

Persze, hogy a fogalom létezik, mert valaki megalkotta, kitalálta azt. Mint ahogy a repülő spagettiszörny is létezik, mert ez egy létező fogalom.

"Senki nem mondta, hogy nem foglalkoztak a gyerekkel,"

Ezek szerint te senki vagy, mert pont TE mondtad :)

Pontosan itt: "és szinte semmi köze nem volt az apáknak gyerekneveléshez" majd "Itt nevelésen azt értem, mikor a gyerekkel foglalkoznak"

2013. dec. 10. 21:23
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon is jó dolog ha a szülőnek jut egy kis ideje magára, azt pedig nem értem miért lenne baj ha egy apa egyedül marad a gyerekével? Ő is a szülője, ő is szereti, a gyerek is biztosan nagyon boldog, hogy külön-külön is tölthet veletek egy kis időt, és legalább nem fogtok besavanyodni, elfásulni az állandó robotolástól, szürke hétköznapoktól. Egyébként bármit is csinálsz, mindig lesz olyan ember akinek ez nem tetszik, csak az a fontos, hogy neked, a párodnak és a gyereknek mi a legjobb. :)
2013. dec. 10. 22:18
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem, erről egy Svédországnál sokkal konzervatívabb magyar kisváros egyik iskolájában tanultuk, irodalom és töriórán, Róma, jog, és középkor, ja és társadalomismeret-órán is. Az apajogú család, mikor a feleség és az utódok az apa jogi hatalma alá kerülnek, az apa felelős az anyagi élet biztosításáért. Ki döntött egyedül a családról minden kérdésben, ki döntötte el, kivel házasodjon a gyerek, mit csináljon? Irodalmi példa, ami tükröt mutatott az akkori társadalomról: Rómeó és Júlia, ami a középkori társadalmi elvárásokat állította szembe a gyerek szabad akaratával. Ennek az elemzésénél kifejezetten kiemeltük a patriarchális társadalmat mikor az apja házasította ki a gyereket, figyelembe se véve annak kívánságát. Ha már ennyire érdekelt a tantervünk :D

Régen így ment, és lehet, hogy szerinted ez egy semmi, és nem is létezik, de attól még patriarchális családnak hívják, és létezett. Az apa neve is "családfő", ezen alapult még a szüleink, nagyszüleink családja is. (Ezért nem minősül a családon belüli erőszak máig se bűncselekménynek, ami ennek a rendszernek tudható be. Ez tény, nem a feminista szakkörön szavaztuk meg :D )

Abban a kontextusban a gyereknevelést az említett "női munkákra" szűkítettem, elnézést hogy nem szóltam róla :)

2013. dec. 10. 22:32
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Két megfejtést tudok elképzelni.

A, A kritizáló egy őskövület, aki szerint az anya nevelje e gyerekeket, apa meg poshad a kis foteljában a sörrel a kezében.

B, Anyatigris, aki még gyorsan megszoptatja a kis trónörököst reggel mielőtt a gyermek elindul iskolába. Itt az oldalon rengeteg ilyen anyabanya van, aki még a férje kezébe sem akarja adni a gyereküket és szerintük a gombát olyan 6-7 év körül kell bevezetni a gyerek étrendjébe. (Nem vicc, itt a gyakorin olvastam :D)

2013. dec. 10. 23:00
 29/32 anonim ***** válasza:
Havi 1 szabadnap, ne viccelj, ez tökjó dolog!!! Be kéne vezetni kötelezően az anyáknak, nem lenne ennyi idegbeteg. Az anyaság 24 órás szolgálat, ennyi igazán jár az anyukáknak hogy kicsit kikapcsolódjanak!!!És aki ezt nem látja be, az egy hülye.
2013. dec. 11. 09:55
 30/32 anonim ***** válasza:
0%

"Róma, jog, és középkor, ja és társadalomismeret-órán is. Az apajogú család, mikor a feleség és az utódok az apa jogi hatalma alá kerülnek, az apa felelős az anyagi élet biztosításáért. Ki döntött egyedül a családról minden kérdésben, ki döntötte el, kivel házasodjon a gyerek, mit csináljon?"

Ja, vagy úgy a patria postestas római jogi jellemzőiről tudnék én is mesélni,nem jártak ám annyira rosszul a nők na meg a középkori nők külön jogairól is, hitbizomány, hozomány, leánynegyed stb ami férfiaknak nem volt.

Társadalomismeret óra.., hány éves is vagy?

"Irodalmi példa, ami tükröt mutatott az akkori társadalomról"

Hát az irodalmi példák bizony komoly érvek, rendszeresen hivatkoznak rájuk pl a jogtörténészek. (sarcams)

"(Ezért nem minősül a családon belüli erőszak máig se bűncselekménynek, ami ennek a rendszernek tudható be. Ez tény, nem a feminista szakkörön szavaztuk meg :D ) "

Ezzel is, mint minden mással csúnyán ráhibáztál. Nem elég, hogy folyamatosan logikai bukfenceket vétesz, nem ismered a jogrendszerünket, hazugságokat állítasz. Csoda, hogy lemerted ezt írni. Ugyanis a családon belüli erőszakot eddig is büntették, most pedig még jobban. Még a feministák is elismerik, hogy a csbe jogilag büntetendő volt eddig is, sőt elárulom neked, hogy a közpkorban is büntette a szörnyű patriarcha rendszer, ami ugye elnyomta a nőket...tudom, mert tanultam magyar jogtörténetet és ha te azt mondod, hogy a Béli Gábor által megírt Jogtörténeti könyv (amiben megjelöli a törvényi forrásokat is) hazugságokon alapszik, akkor tényleg menthetetlen vagy.

Visszatérve a mostani szabályozásra, 20 éve is büntették és mai is, csak te vagy a tájékozatlan. Tessék Btk-t olvasni.

2013. dec. 11. 13:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!