Miért nem képesek még akkor sem lemondani a cigarettáról a szülők, ha már a gyerekek is éheznek?
Sok olyan családot láttam már TV-ben, 2-t élőben is.
Hónapok, vagy akár évek óta nem tudják se a hitelt se a számlát fizetni, panaszkodnak, hogy éheznek, semmire sincs pénz, fűteni se tudnak.
És (eddig) kivétel nélkül mindegyik kezében ott lógott a cigaretta. És sokszor láttam, h nem otthon töltik, hanem megveszik a 700-800 FT-os cigit, hetente akár többször is.
Erre akkor hogyan van pénzük?
Én eléggé békés természetű vagyok, de a kezemet törném szilánkosra, ha bagoznék miközben a gyerekem éhezik.
Mi a véleményetek?
Mert szerintem az "ennyi örömünk hadd legyen az életben" kifogás itt nem állja meg a helyét.
Miért nem képesek még ilyenkor sem arra, hogy letegyék a cigarettát?
900 ft lett néhány napja az a cigi amit a férjem szív (szívott). Már nem vette meg, sajnálja a 30 ezret cigire. Pedig nem éhezik a gyermekünk. De ha összegyűjtjük pár havi cigi árát elmehetünk nászútra. Úgy sem voltunk még.
Ő önként lemondott a cigiről. El sem tudom képzelni más miért nem teszi.
Barátnőm anyukája özvegy. A 3 lánya árvaellátásából, és az özvegyi nyugdíjából tartotta fenn magukat. 100nmes családi ház, szén tűzeléssel télen. Néha barátnőm jött ruhát kérni tőlem, mert már mind elhordta és az anyja nem tud neki miből venni. De a cigit ő sem tette volna le. Most is szívja, a gyerekek rég felnőttek, elmentek. Dolgozni már nem tud, mert beteg lett, van egy élettársa ugyan aki keres, de épp csak kijönnek. Cigiről eszük ágába sincs lemondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!