Miért nem képesek még akkor sem lemondani a cigarettáról a szülők, ha már a gyerekek is éheznek?
Sok olyan családot láttam már TV-ben, 2-t élőben is.
Hónapok, vagy akár évek óta nem tudják se a hitelt se a számlát fizetni, panaszkodnak, hogy éheznek, semmire sincs pénz, fűteni se tudnak.
És (eddig) kivétel nélkül mindegyik kezében ott lógott a cigaretta. És sokszor láttam, h nem otthon töltik, hanem megveszik a 700-800 FT-os cigit, hetente akár többször is.
Erre akkor hogyan van pénzük?
Én eléggé békés természetű vagyok, de a kezemet törném szilánkosra, ha bagoznék miközben a gyerekem éhezik.
Mi a véleményetek?
Mert szerintem az "ennyi örömünk hadd legyen az életben" kifogás itt nem állja meg a helyét.
Miért nem képesek még ilyenkor sem arra, hogy letegyék a cigarettát?
A függőség sajnos ilyen... És minél nehezebben él valaki, annál nehezebben mond le a függősége tárgyáról. Ha rendezett körülmények között élnének, talán könnyebben menne.
Ez persze nem menti fel az egyént, hiszen a döntés az övé, de a nikotin nagyon nagyon erős függőséget okoz(hat).
Sajnos az Én férjem is dohányzik. 2 lányunk van, a nagyobbik mióta tud olvasni, mindig nézi a cigis dobozra írtakat. Mindig kérdezi, hogy apa miért szívja ha betegséget okozhat? Nem igazán tudok erre mit mondani.
Az Én férjem nem hajlandó leszokni. Akárhogyan és akármit mondok vagy csinálok, csak szívja és füstöli a havi 30000 ft-okat ki a levegőbe.
De szeretem. Ezért biztosan nem fogok elválni. Csak nagyon féltem az egészségét.
Ja és azt nem írom, hogy azért nekünk is be kell osztani a pénzünket. Mondjuk hiányt nem szenvedünk semmiben, de mennyivel többünk volna ha nem szívná...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!