Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem képesek még akkor...

Miért nem képesek még akkor sem lemondani a cigarettáról a szülők, ha már a gyerekek is éheznek?

Figyelt kérdés

Sok olyan családot láttam már TV-ben, 2-t élőben is.

Hónapok, vagy akár évek óta nem tudják se a hitelt se a számlát fizetni, panaszkodnak, hogy éheznek, semmire sincs pénz, fűteni se tudnak.

És (eddig) kivétel nélkül mindegyik kezében ott lógott a cigaretta. És sokszor láttam, h nem otthon töltik, hanem megveszik a 700-800 FT-os cigit, hetente akár többször is.

Erre akkor hogyan van pénzük?

Én eléggé békés természetű vagyok, de a kezemet törném szilánkosra, ha bagoznék miközben a gyerekem éhezik.

Mi a véleményetek?

Mert szerintem az "ennyi örömünk hadd legyen az életben" kifogás itt nem állja meg a helyét.

Miért nem képesek még ilyenkor sem arra, hogy letegyék a cigarettát?

2013. szept. 6. 22:37
1 2
 11/17 zabmester ***** válasza:
90%

A függőség sajnos ilyen... És minél nehezebben él valaki, annál nehezebben mond le a függősége tárgyáról. Ha rendezett körülmények között élnének, talán könnyebben menne.

Ez persze nem menti fel az egyént, hiszen a döntés az övé, de a nikotin nagyon nagyon erős függőséget okoz(hat).

2013. szept. 7. 00:13
 12/17 anonim ***** válasza:
79%
Én is több olyan embert ismerek, hogy folyton sírnak, hogy nincs pénz, közben napi 700 ft-ot elfüstölnek. Én úgy vagyok vele, amíg valakinek erre telik, ne panaszkodjon!
2013. szept. 7. 05:48
 13/17 Kócos boszorkány ***** válasza:
52%
Valami láncdohányosnak nem tetszenek a válaszok, mert mindenki nagyon le lett pontozva. Füstike, mi a baj drágám?
2013. szept. 7. 08:56
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is cigiztem régen, de Istennek hála leraktam és nem is hiányzik, pedig húsz évig szívtam. Akkor nem láttam milyen vagyok, most visszagondolva viszont tiszta szégyen voltam, mert volt, hogy kaja helyett cigit vettem, pedig nem volt több pénz és nagyon szégyellem. Soha többé nem akarok olyan önző lenni. De mondom, akkor a függőség miatt egész más volt a gondolkodásom.
2013. szept. 7. 11:08
 15/17 KnightBalazs ***** válasza:
100%
Az ilyen emberek gyengék talán nem tudjátok de az életben vannak erös emberek akiknek kifogyhatatlan hit és akarat van a szivükben csak az a baj hogy nagyon kevés erös ember van az életben. Én is csodálkozva nézem a környékünkön azokat akik haljáktalanok és nincs pénzük ételre és kéregetnek de brenadexre meg italra és cigizésre van láttam egyszer egy öreg hajléktalant aki arra panaszkodott hogy nincs ereje dolgozni de azért mindig csikkezni látom...
2013. szept. 7. 12:46
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Volt hogy nálunk anno üres volt a hűtő, szó szerint. Hazaértem a suliból és ott álltam előtte éhesen, de anyám azóta is cigizik. Klasszikus eset: tele van hitellel, jelzálog van a lakáson, de a cigi és az új ruhák azok mindig megvannak.
2013. szept. 7. 15:27
 17/17 anonim válasza:

Sajnos az Én férjem is dohányzik. 2 lányunk van, a nagyobbik mióta tud olvasni, mindig nézi a cigis dobozra írtakat. Mindig kérdezi, hogy apa miért szívja ha betegséget okozhat? Nem igazán tudok erre mit mondani.

Az Én férjem nem hajlandó leszokni. Akárhogyan és akármit mondok vagy csinálok, csak szívja és füstöli a havi 30000 ft-okat ki a levegőbe.

De szeretem. Ezért biztosan nem fogok elválni. Csak nagyon féltem az egészségét.

Ja és azt nem írom, hogy azért nekünk is be kell osztani a pénzünket. Mondjuk hiányt nem szenvedünk semmiben, de mennyivel többünk volna ha nem szívná...

2013. okt. 9. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!