Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Manapság többen válnak el,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Manapság többen válnak el, vagy csak jobban házasodnak az emberek? Nagyon sok barátom/haverom szőlei elváltak!

Figyelt kérdés

Régen is ennyire felelőtlenül hazáasodtak az emberek, vagy ma szokás megházasodni, aztán pár év múlva elválni?

Nagyon sok barátom, haverom osztálytársam szülei elváltak.

Már feltünt régóta de most megint megismertem 1-2 embert és azoknak is elváltak a szülei.

Mi a magyarázat?

2013. dec. 8. 18:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Én azt gondolom, hogy sok minden megváltozott, rossz irányban.

Két oldalát látom a dolognak, az egyik a gazdagok, akik jó módjukban azt se tudják mit kezdjenek magukkal és közben észre sem veszik, hogy csak egymás érzelmeivel nem foglalkoztak. Így megcsalás, válás stb! TISZTELET a kivételnek!

A másik oldal pedig, akiknek rosszul alakult az anyagi helyzetük vagy soha nem is alakult ki, mert ugye a jóban könnyű együtt maradni, de a rosszban nehéz nem egymást marni, esetlegesen hibáztatni. Ezért megromlik a kapcsolatuk!

Mindkét oldalon van kivétel, én csak ezeket látom általánosságban!

2014. jan. 29. 12:28
 12/12 anonim ***** válasza:
62%
Anyám 30 éve vált el az első férjétől, aki alkoholista volt akkor már 2 éve, és nem volt hajlandó ezen változtatni. A vita, és a megbeszélés abból állt, hogy a volt férje üvöltözött vele a gyerek előtt, tettlegességig épp nem fajult a dolog. Anyám ebből köszöni, de nem kért többet, a környezete mégis úgy nézett rá, mint a sátánra, hogy hogyan merészel elválni - hiába tudták, milyen a férje. Szóval még akkoriban sem volt egy elfogadott dolog. A férfi pár évvel a válás után meghalt. Anyám akkor már együtt volt apámmal, és úton voltam én is. Ők azóta is boldog házasok, mindig jól kijöttek, sose veszekedtek, nekem ők az "álompár". De én már ahhoz a generációhoz tartozok, aki nem is szívesen menne bele egy házasságba, mert ha később kiderül, hogy mégsem működik együtt, sokkal egyszerűbb szétmenni a papír nélkül. Nincs az a hercehurca körülötte. És szép és jó, hogy meg kell beszélni, és meg kell javítani a kapcsolatot. De ha ezt csak az egyik fél akarja, ott nincs miről beszélni. Vagy ha valaki félrelép, ott se nagyon. Erre pedig sosincs garancia, hogyha összejöttél valakivel, az márpedig sose csal meg téged. Mese habbal. Vagy sose lesznek vitáitok az anyagiakon, vagy nem ver meg egy veszekedés után, vagy nem lép le csak úgy hip-hop, mikor kiderül, hogy terhes vagy, és neki nincs ehhez kedve. Annyi ilyen sztori van. Nekem is volt már több komoly, több éves kapcsolatom, amik felhőtlenek voltak. Az elején. Boldog voltam, minden tökéletes, boldogság, pillangók, aztán szép lassan jöttek az olyan nézetkülönbségek, amik miatt nem tudtam volna együttmaradni egyikkel sem. És volt, ahol ez 6 év után derült ki. Sokan 1-2 év után házasodnak, hát én igencsak megszívtam volna, ha hozzámegyek bármelyikhez is. Mindből válás lett volna. Szerintem nincs konkrét magyarázat. Minden eset más és más. A válást amúgy nem tartom elítélendő dolognak, ez csak egy jogi aktus, ahogy a házasság is. Mivel ateista vagyok, így nálam nem jön szóba az, hogy isten színe előtt vétkes, stb. Ilyen nincs. A házasság egy darab papír, ami megnehezíti azt, hogy a későbbiekben (minden próbálkozás után a kapcsolat megmentésére vonatkozóan) elbúcsúzhassunk egymástól.
2014. jan. 29. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!