Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akinek elváltak a szülei és még 18 alatti, az hogyan oldotta meg? Hol lakott? Az normális, ha hetente itt, hetente ott lakom?
Az első kettőnek nincs egészen igaza.
Ha a szülők normálisan válnak el, és megegyeznek a közös felügyeletben, akkor a Bíróság ezt jóváhagyja.
Egy rokon házaspár vált el így, amikor a kislány 11 éves volt. A gyerek kijelentette a szüleinek, hogy ő nem akar elválni egyikőjüktől sem. Közös felügyeletben egyeztek meg.
A kislány hol az anyjánál, hol az apjánál lakott .(Egy városban éltek) Ma már 19 éves, és jól működött a dolog.
Van a kizárólagos felügyeleti jog, amikor az egyik szülőnél laksz, a másikkal meg csak találkozol (héthetente egy egész hétvége és minden szünet, ünnep fele), és van a közös felügyeleti jog, amikor mindkét szülőnél van kialakított lakrészed és egyszer itt, egyszer ott laksz. A váltást ti határozzátok meg, lehet hetente, kéthetente, havonta.
14 éves kor felett a bíróság megkérdezi, hogy te mit szeretnél, és úgy fognak dönteni az elehelyezésednél, ahogy te szeretnéd. Ettől eltérni csak súlyosan kizáró esetben fognak.
Szerintem gondold át alaposan. Melyik szülő mellett találod meg a nagyobb nyugalmat, hol jobbak a tanulási, fejlődési feltételek stb.
Annak idején ha elválnak a szüleim én biztos nem tudtam volna köztük választani és nem szerettem volna csak az egyikkel élni. A közös felügyeletet választottam volna, 1-2 hétig anyuval, 1-2 hétig apuval. De mivel nem vagyunk egyformák, azt válaszd ami neked a legjobban megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!