Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjek! Van itt köztetek olyan, aki mélyen legbelül megbánta, hogy megházasodott és megbánta, hogy gyerekei lettek viszont tűr és otthon szerepet játszik?
Akkor apád miért "tűrt és játszott szerepet"?
Ha szerinte hiba volt, megbánta és visszacsinálta volna?
Milyen tervem volna?
'Tán a válás.
(ha már ezért "a gyerek is sérül")
Én is nőként válaszolok, bocsi, de ismerek ilyet egészen közelről.
Bátyám sokat panaszkodik nekem mostanában, hogy jobban meg kellett volna ismernie sógornőmet, tuti nem veszi el, és tuti nem csináltak volna gyereket sem. Most ő a tűr és szerepet játszik állapotban van, kicsi még unokaöcsém. Arra vár, hogy a felesége majd visszamegy dolgozni és reméli, hogy talál majd magának valaki mást, akit élete végéig szekálhat. Hogy bátyám miért nem indítja el a válást, az rejtély számomra is. A kimenetel ugyanaz, szoktam is neki mondani, hogy ha ennyire nem bírja, akkor lépjen, legyen bátor, vagy pedig tényleg hallgasson és tűrjön tovább. Nehéz őket megérteni :) De imádom azért, legjobb bátyus a világon, jó lenne igazán boldognak látni.
Engem is érdekel!
Férfi még nem írt...
13: Hát igen, miért is iparkodna a bátyád által álmodott irányba a sógornőd, ha nem is tud róla, hogy ez volna nekik a kívánatos?...:)
Ez sima gyávaság szerintem, hogy nem szól a feleségének arról, amit kettejükről gondol. No meg súlyos mulasztás, szemétség is. Mért kell eltitkolni valaki elől az életét alapvetően meghatározó információkat?... No meg színlelni, mintha nem is úgy volna!
Férjként válaszolok. Igen. Én pl. megbántam. De nem egészen a kérdésben feltett módon. Ha mégegyszer játszhatnám, akkor is szeretnék megnősülni és gyerekeket. Az én problémám az, hogy a kérdésben is szereplő szerepet játszottam már akkor is amikor megkértem a feleségem kezét. Túlságosan el voltam foglalva azzal, hogy külvilágnak (szülők, társadalom, stb.) megfelelő jó fiú képet fenntartsam, megfeleljek. És éppen jött valaki, akiben a papírforma szerinti tulajdonságok megvoltak, csinos, tanult, jó háttér. Hittem abban, hogy keresve sem találnék jobbat.
A tévedés felismerése nehezen jött, mivel szép kényelmesen elvoltam. Kellett hozzá egy harmadik (8 év házasság után), aki iránt olyat kezdtem érezni, amit soha a feleségem iránt. Itt döbbentem rá, hogy nagy bajban vagyok, normális esetben nem szabadna ilyet éreznem más iránt.
Vissza nem csinálnám, pont ilyen ostoba lennék újra, fontosak a tanulságok, ezt az utat végig kellett járni.
Igazából a családi lét egyáltalán nem rossz, jó a gyerekekkel és a feleségemmel lenni.
Csak a férfi-nő kapcsolat nem működik. Ezt mindketten érezzük, próbálunk konstruktívak lenni, de nem tudunk megoldást találni.
A helyzet elviselésére marad a sport, de ez ugye tudjuk, hogy pótcselekvés.
17: Váljatok el, neveljétek a gyerekeket együtt, legyen külön lakrészetek és szerelmi kapcsolatot létesítsetek avval (azokkal), akivel majd az élet hozza, és ezt vállaljátok fel. De amíg házasok vagytok, addig tudatosan kizárjátok ezt a lehetőséget.
WWHHYY??? :)
Van Köztetek a feleségeddel szerelmi kapcsolat?
Vagy csak szülőtársak vagytok?
17: Én mindig azt hittem, hogy a házasság vágya akkor születik meg, amikor olyan nagy a szerelem, hogy egy még magasabb fokra akarják emelni a szerelmesek. Ez akkor nem így van?...
Esetleg előfordulhat, hogy Te ki is kosaraztál életed során olyan lányokat, akik sokkal jobb szerelmi partnereid voltak/lehettek volna, mint a feleséged, és akik ezért a mai napig értetlenül állnak ez előtt?...
Akkor viszont a családból milyen elvárást fogalmaztak meg Feléd a párkeresésre, párkapcsolatra vonatkozóan? Nem azt, hogy szerelmi kapcsolat legyen?....
17-es vagyok.
Szerelmi kapcsolat? Pont ez hiányzik! Szex az van, néha fergeteges, néha nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy nem vagyok szerelmes belé. Néha egy ölelés elől is legszívesebben elmenekülnék, összeszorított foggal tűröm.
Némi önkritika után be kell valljam, hogy csak gyáva vagyok. Félek borítani az egészet. Tényleg mintaszerűek vagyunk így. Összességében talán megéri ezt a képet fenntartani.
Szerelmi partnerből nem egy jobb lett volna annak idején. De nem engedtem magamhoz közel őket. Az én esetemben attól tartottam, hogy nagyon fájna ha elveszíteném őket. Ezt akkor nem tudtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!