Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mai világban megéri még gyereket vállalni? Két ember, aki tisztességesen dolgozik, de alig keres többet minimálbérnél és albérletben él, feltudna nevelni egy vagy több gyereket, minden nélkülözés nélkül?
12! így nem lehet forintosítani. Van két gyerekünk, 4 diplomán, én 4 éve itthon vagyok a gyerekekkel. Van egy lakásunk, az átlagos m2-rel, de elférünk kényelmesen. Van két autónk, az egyik új, összesen nincs 9 millió a kettő. Nincs 50 milliónk, meg havi 800 keresetünk. De megélünk normálisan. Sokáig mi se vállaltunk gyereket, mert érzelmileg nem nőttünk még fel a 24 órás feladathoz. De ezt így nem lehet forintosítani, hogy kinek lehet meg kinek nem. Ha már gondolkodik rajta és nem szül évente, már jó.
És neked miért nincsen pénzed?
szerintem aki érzelmileg-értelmileg fel van nőve a gyerekvállaláshoz, az anyagilag is meg fogja tudni oldani. aki meg nem, az rimánkodik és tartja a kezét a segélyért.
mi úgy-ahogy tudnánk gyereket vállalni, nem halnánk éhen, igaz nem is tudnánk 100ezres dolgokat venni havonta. viszont úgy érzem, hogy érettségben még nem tartok ott, h felelősen tudjak gondoskodni egy gyerekről.
EÜ okokból örülök ha sikerül egy gyermeket kihordani és megszülni.
Gyereket tényleg nem azért kell vállalni, mert "megéri", de az is igaz, hogy csak szeretettel meg vajas kenyérrel nem lehet normálisan felnevelni senkit sem.
Minket a testvéremmel a szüleink két minimálbérre vállaltak, amit beosztani sem tudtak jól, az eredmény: sokszor a fogkrémért is napokig sírtam, hogy legyen.
Ezek után én 1000x is meggondolom, hogy tényleg akarunk-e a szerelmemmel gyermeket vállalni.
Szóval sokkal rosszabb a semmire, vagy lelkileg nem elég erősen gyereket vállalni, mint nem szülni, én biztos nem akarom senki életét tönkretenni az önzőségemmel, mert olyan jó egy pici babát babusgatni.
Az anyagi helyzet igenis nyomós indok kell(ene) hogy legyen, főleg a mai világban, ilyen árak és lehetőségek mellett.
Nem vagyok gyerekellenes, sőt, de ugye egyrészt az említett gyerekkori körülményeim erősen gátolják a fészekrakó kedvemet, másrészt rokonok között (szülők testvérei...) is hányszor hallottam azt az érvet, hogy de hát a gyerekvállalásnál nincs szebb, meg minden szenvedést megér. Nos, a szülőnek lehet, de amikor a 11 éves unokaöcsém sírt, hogy éhes, és erre csak szidást kapott, meg egy szelet üres kenyeret, akkor elgondolkodtam, hogy felnőtt korában mennyire lesz hálás a nagy "önfeláldozásért".
Na, nem okoskodni akartam, nyilván nem mindenhol ilyen rossz a helyzet, csak már mi is megkaptuk egy-két ismerőstől, hogy mire várunk, úgysem lesz tökéletes pillanat (ja, de kevésbé szar még lehet). Meg hogy majd meglátjuk, mennyi gyerekholmit kaphatunk az ismerősöktől, őket is sokan segítették... Az nem gond, hogy szülői/nagyszülői segítség nincs nálunk, és a barátaink fiatal pályakezdők, akiknek szintén nem volt még gyereke, aligha van felesleges rugdalódzójuk pl. :D
Meg egy ember nem csak MEGÉLNI akar... Megélés és élet között óriási különbség van és az ÉLNI jelenti a többet, hiába rövidebb szó. Egy ember nem csak enni akar, meg számlákat fizetni, meg dolgozni kis fizetésért....
Én azért is vagyok egy kis csóró senki mert semmi lehetőségem. Mert túl sok ember van, akik elveszik ezt tőlem. több mint 7 milliárd ember, ez rohadtul nem normális dolog...
Igen, sok mindenben egyetértünk, 53%-os :)
Bár azért nem mindenben, mi a pár százezres kis Audinkkal is boldogok voltunk (azóta elvitték :D), és szerény számításaim szerint KETTEN 300000-ból már dalolva megélünk a kertes házunkban, de hát az igényei mindenkinek mások.
De gyereket valóban nem vállalnék addig, amíg nincs tartalék, és nem állunk úgy, hogy a színházba járás/kirándulás ne luxus legyen, hanem mindennapos program. Egész nap egy panelban rohadni a rántás főzelék mellett nem élet, valóban.
12-es ha rajtad mulna minden, akkor már te sem születtél volna meg.Az, hogy milyen életed lesz,az rajtad mulik, nem a kapcsolatokon.
Nem kell mindig azt hinni, hogy a gyerek beleszületik a jólétbe,akkor már minden okés is.
Nem biztos, hogy igazi ember lesz belõle, pontosan azért, mert mindent megkap és nem kell harcolnia semmiért sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!