Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mai világban megéri még...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mai világban megéri még gyereket vállalni? Két ember, aki tisztességesen dolgozik, de alig keres többet minimálbérnél és albérletben él, feltudna nevelni egy vagy több gyereket, minden nélkülözés nélkül?

Figyelt kérdés
Valahogy azt vettem észre, amióta a válság volt Magyarországon, az emberek, visszafogottabbak lettek, meggondolnak minden lépést, és egyrészt a házasságok száma is csökkent, és ismerőseim közül is senki sem mer gyereket vállalni, mindenki a rossz anyagi helyzetet jelöli meg okként!

2013. nov. 2. 11:00
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
100%

Itt egy érdekes párhuzam, kontraszt.....:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..

Miért pontozzák le keményen azt aki szerint jár a szülőnek viszonzás, amiért felnevelte a gyerekeit???

Ilyen síkon tutira "nem éri meg"!

2013. nov. 2. 11:51
 12/63 anonim ***** válasza:
22%

Bocs, de ne vállalj így gyereket, mert szerencsétlen egész életében boldogtalan lesz, esetleg bűnöző lesz.. Fel nem fogom, hogy aki szegény, minek vállal gyereket. Pl. panelba meg ilyen szar helyekre. Én is egy csóró kis senki vagyok, soha a büdös életbe nem lesz gyerekem, ha nem változnak a szar anyagiak. El kell fogadni, hogy a gyerekvállalást nem neked találták ki, ennyi. Ez ugyanaz minthogy pl. 7-es BMW-d se lehet. Ez a gazdagok kiváltsága, ennyi.

Gyereket vállalni az én felfogásom szerint a következők mellett szabad:

Kertes ház, vagy egy jó komoly újépítésű lakás, nem panel lakótelep meg társai. (Kb 30-40 millió forint értékben MINIMUM)

Minimum 1 autó. (Minimum 9 millió forint értékben) MINIMUM)

Körülbelül 50 millió forint a bankszámlán (MINIMUM)

MINIMUM 8-900 ezres fizetés

A boldogságnak a PÉNZ, a GAZDAGSÁG a legfontosabb tartozéka. Csak azután jön például az egészség.

Például konkrétan ba szhatom ha full egészséges vagyok, de állandóan otthon kell rohadnom, mert nincs pénzem, nemigaz?

2013. nov. 2. 12:00
 13/63 anonim ***** válasza:
58%

Anyagilag nem, de érzelmileg igen. De én albérletbe nem mernék bevállalni egy gyereket.

De szerintem manapság már nemcsak ez a fő ok, sok fiatal egyáltalán nem akar gyereket, de erre fogják.

2013. nov. 2. 12:03
 14/63 Mirk ***** válasza:
88%

Miért van lepontozva a hatodik válaszoló, aki a legszebb választ írta? Mellesleg teljesen igaza van.

Nem lehet manapság gyereket vállalni minimálbérből, ha olyan életszínvonalat akarsz fenntartani, amire nincs pénzed. Lehet vállalni öt gyereket is, ha alább adsz az - amúgy teljesen felesleges - igényeidből.

"Minden nélkülözés nélkül" Ez mit is jelent pontosan? Mert szerintem te nem arra gondolsz, amit ez a szó jelent. Hatos válaszoló családja sem nélkülözött, mert volt ételük és tető a fejük felett, volt ruhájuk és boldog gyerekkoruk. Ma már inkább azt hívják nélkülözésnek, ha valaki nem mehet minden nap boltba és a kosárba nem eshet minden nap bele pár csoki meg chips. Amire egyébként egyáltalán nincs szüksége senkinek.

Manapság az is nélkülözésnek számít, ha valaki szappannal mosakszik tusfürdő, habfürdő, fürdősó, sampon, hajbalzsam helyett. Minden csak az igényekről szól. Ha megfelelne neked a harminc évvel ezelőtti életszínvonal, nyugodtan vállalhatnátok három gyereket is.

2013. nov. 2. 12:05
 15/63 Mirk ***** válasza:
35%

Te látod is amit írsz? Így is gondolod?

2013. nov. 2. 12:06
 16/63 anonim ***** válasza:
57%
Még szép, hogy így gondolom.. Bár mindenkinek ilyen felfogása lenne, de sajnos sokan putriba csinálnak minimum 3 gyereket aztán éheznek. Ez nem egy autó a ku rva életbe hogy megveszed, nem tudod tankolni, fenntartani, aztán csak áll ba ssza meg...
2013. nov. 2. 12:08
 17/63 anonim ***** válasza:
77%
Albérletben én se vállalnék de ha mindenki a jólétre várna akkor kihalna Magyarország teljesen
2013. nov. 2. 12:16
 18/63 anonim ***** válasza:
90%
Mi nagyon sokáig húztuk, halasztottuk és rájöttünk, hogy nem érdemes várni. Soha nem jön el a megfelelő pillanat és a megfelelő körülmény. 15 éve együtt vagyunk, voltunk jobb anyagi helyzetben is, akkor is találtunk kifogásokat. Az ember akkor döbben rá, hogy mennyire fontos, mikor már majdnem ott tart, hogy esetleg soha nem lehet gyereke. Nem anyagi dolgok miatt éri meg, ennél sokkal többet nyújt egy gyerek. Nem mindig igaz az sem, amit az egyik válaszoló írt a férfiakról, az én férjem pl. nagyon örül és nagyon megváltoztatta a tudat, hogy mégis van esély, hogy család legyünk. Mert hogy én azt gondolom egy pár még nem család. Nem gondolkodunk rajta, hogy hogyan győzzük majd anyagilag. Lemondásokkal jár, na és? Kevesebb marha steaket eszünk majd, nem magunknak veszünk új ruhát (nem mintha eddig sokat vettünk volna) fával fűtünk, nem gázzal, a férjem is leteszi a cigit. Na ez utóbbi érdekes, mert ha megfigyeled, pont a szegényebb sorsú családokban élnek a legtöbb dohányosok. Ők mondják azt, hogy "hát még ezt is vonjam meg magamtól?" hát igen, pont azt! A szomszédaim is nagy anyagi sz.ban vannak, de mindenki bagózik a 16 éves lánytól a szoptató anyáig, mindegyik és nem kisebbségiek!!. Ha csak nem vagy milliomos, igen is le kell mondani dolgokról és ezek sokszor nem olyan dolgok, amikről lehetetlen lemondani. Ja és még nem említettem a méregdrága okos telefonokat. Azt is látom boldog boldogtalan kezében, mert ugyan lyukas a seggén a gatya, de az fontos. Nekem vállalkozóként máig hagyományos "buta" telefonom van, nem is kell több. Nem nyavalyogni kell, hanem eldönteni mi a fontos, és ha nem tudunk lemondani dolgokról, akkor legalább ne siránkozzunk. Ezeket csak azért írtam le, mert azt írod, visszafogottabban élnek. Hát bizonyos dolgokban igen, de közben mégis van pénz rengeteg haszontalan dologra. Hogy nem házasodnak? Az nem az anyagiak miatt van így. Nem bíznak az emberek, nem találják meg a párjukat, rengeteg fiatal csak lézeng. Ha össze is házasodnak, nagyon sokan elválnak, mert rájönnek, hogy mégsem jó így.
2013. nov. 2. 12:18
 19/63 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem a 12 nem gondolta komolyan, vagy nagyon beteg.
2013. nov. 2. 12:19
 20/63 anonim ***** válasza:
51%
Bccs, csak őszinte voltam... Nem vagyok beteg. Az a beteg, akinek semmi zséje, de kell a gyerek. Vagy épp tök átlagosan él és szerencsétlen gyereknek semmi élete..
2013. nov. 2. 12:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!