Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nehéz anyagi helyzet esetén...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nehéz anyagi helyzet esetén elvárható egy férjtől, hogy váljon meg az értékes tárgyai egy részétől?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben anyagi nehézségeink vannak sajnos. Ez valószínűleg átmeneti. De akkor is minimum 2-3 éves időszakról van szó. Gyakorlatilag a számlák fizetési is nehézséget jelent jelenleg. Megtakarításunk pedig már nincs.

A férjemnek viszont van 5 hobbi autója. Ezek 30-40 éves régi kocsik. Ezek a kocsik a hobbija. Nagyon fontosak neki ezek a kocsik. Én arra gondoltam, hogy legalább az egyiket vagy esetleg kettőt eladhatna közülük, hogy míg nem rendeződnek a dolgaink legyen tulajdonképpen miből megélni. Ő viszont erről hallani sem akar. Azt mondta inkább megy a híd alá, de a kocsikat soha nem adja.

Én ezt eléggé önző viselkedésnek tartom. Viszont többen is azt mondták, hogy igaza van a férjemnek. Ti, hogy látjátok valóban igaza van? Vagy elvárható lenne, hogy megváljon ilyen helyzetben néhány kocsijától?

2013. okt. 30. 12:18
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
57%
Elad egy autót, a pénzből új életet kezd egy olyan emberrel, aki nem várja el tőle, hogy a féltett kincseitől megváljon.
2013. okt. 30. 14:00
 22/32 anonim ***** válasza:
28%
A jelenlegi helyzetben a férjed akkor járna a legjobban, ha tőled válna meg... úgyhogy szerintem vegyél vissza picit az arcodból.
2013. okt. 30. 15:14
 23/32 anonim ***** válasza:
19%
Mi lenne ha Te mennél el dolgozni???
2013. okt. 30. 15:43
 24/32 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem itt inkább az a gond, hogy éltetek egy bizonyos életszínvonalon, és most nagyot esett a bevételetek. Nem tudom, most mennyit kerestek, de valószínűleg, ha átköltöznétek egy pici házba és behúznátok a nadrágszíjat - 200eft-ból már meg tudtok élni, plusz a hitel, és a kocsik parkoltatása. 2-3 év múlva pedig, amikor rendbe jöttek az ügyeitek, vissza lehet emelni az életszínvonalat.
2013. okt. 30. 15:58
 25/32 anonim ***** válasza:
44%
Igen, elvárható. De majd ha a híd alá megy lakni a drága férjed, legalább minden nap másik autóban alhat.
2013. okt. 30. 16:31
 26/32 anonim ***** válasza:
71%
Ha arról szólt volna a kérdés, hogy a nőnek kell eladnia valamit, nem lettek volna ilyen megértő válaszok.
2013. okt. 30. 16:57
 27/32 anonim ***** válasza:

Nekem kevés az infó. Mennyire nagy a baj? Mekkora a bevétel, mekkora a kiadás? Mert pl. ha azért akarod eladni a kocsit, mert Clinique cuccokkal akarsz sminkelni, meg valami gourmet boltban kaját venni, akkor én sem adnám el, ha arról van szó, hogy vissza kell venni az életszínvonalból, és úgy élni, mint egy átlag család plusz a kocsik, akkor nem adnám el.

Ha arról van szó, hogy nem adjátok el a kocsit, viszik a házat, akkor eladnám. Más kérdés, hogy a ffiak racionálisak, és ilyen esetben eladná valamelyik kocsit, így gyanítom nem erről van szó.

2013. okt. 30. 18:11
 28/32 anonim ***** válasza:
68%

Én adtam már el pár holmimat (1-2-3 ezer ft-os dolgokról beszélünk), hogy egy csekket ki tudjunk fizetni mert arra már nem telt.

eladom a régi ruháimat, meg azt ami amúgy is porfogó. Párom az iphone-ját adta el, mert kellett a pénz.

Az eljegyzési gyűrűnket is eladtuk, hogy ne tegyenek ki az albérletből. Most rendeződött az anyagi helyzetünk, majd a gyűrűt is megvesszük újra.

2013. okt. 30. 20:55
 29/32 anonim ***** válasza:
Érdekes emberek vannak itt. Ezek szerint az, hogy a Nő is menjen el dolgozni haszontalan. A Férfi adja el mindenét.. Ahha...
2013. okt. 31. 11:58
 30/32 anonim ***** válasza:
én nem várnám el, csak mert olyan tapasztalataim lettek az életből, hogy amikor eladtuk a tv-t meg már mindent, az sem vezetett ki semmiből sehova. nagyobb megoldások kellenek. meg amúgy ez üzletpolitika is. válságban ne eladj, hanem vásárolj, ami termelni fog.
2013. nov. 2. 19:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!