Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nehéz anyagi helyzet esetén elvárható egy férjtől, hogy váljon meg az értékes tárgyai egy részétől?
Az utóbbi időben anyagi nehézségeink vannak sajnos. Ez valószínűleg átmeneti. De akkor is minimum 2-3 éves időszakról van szó. Gyakorlatilag a számlák fizetési is nehézséget jelent jelenleg. Megtakarításunk pedig már nincs.
A férjemnek viszont van 5 hobbi autója. Ezek 30-40 éves régi kocsik. Ezek a kocsik a hobbija. Nagyon fontosak neki ezek a kocsik. Én arra gondoltam, hogy legalább az egyiket vagy esetleg kettőt eladhatna közülük, hogy míg nem rendeződnek a dolgaink legyen tulajdonképpen miből megélni. Ő viszont erről hallani sem akar. Azt mondta inkább megy a híd alá, de a kocsikat soha nem adja.
Én ezt eléggé önző viselkedésnek tartom. Viszont többen is azt mondták, hogy igaza van a férjemnek. Ti, hogy látjátok valóban igaza van? Vagy elvárható lenne, hogy megváljon ilyen helyzetben néhány kocsijától?
Valóban ellentmondásosan írsz, utóbbi időt a 2 hétre érted, vagy ,ár előtte is anyagi nehézségek voltak?
Nem lehet, hogy vágysz valamire, amit a férjed gyűjteményéből kívánnál fedezni?
Nyáron elején tönkre ment a cégem. Aztán elhelyezkedtem, majd az a cég is nehéz helyzetben kerül. 5 ember leépítettek és még próba idős lévén nyilván az elsők között voltam.
Az én cégem tönkremenetelével párhuzamosan a férjem is nehézségekbe került. A cég amiben résztulajdonos elég komoly kötbért volt kénytelen fizetni, jóteljesítési garanciát tartottak vissza, hatalmas kintlévőségek keletkeztek, stb.
Közben pedig van hitelünk is.
Én készülök lélekben fél éve az egyik kb. 40 éves motorom eladására - jól jönne az a 2,6-3 misi amit kérhetnék érte és még maradna itthon régi motor pár darab. De nem egyszerű ám megválni tőle: amikor megvettem már tudtam hogy nem fogok tudni még egyet vásárolni, mert a típusból legyártott kevés (60 darab) miatt nem fogok találni, illetve ha találok, akkor valaki majd fölém fog ígérni.
De mennie kell - csak még halogatom.
Ezek közül az E9 kivételével szerintem mind mehetne - de nem az enyémek az autók, a gazdájuk biztosan máshogy kötődik hozzájuk.
Az a baj, h eladja a kocsit, oké. Pénzhez juttok belőle ez is oké. A pénzt felélitek, elfogy. És véget ért a történet.
Totál megértem a pasidat, hogy nem akar azért túladni a gyűjteményén, hogy nektek pár hónapig/évig ne kelljen odafigyelni nagybevásárlásnál....
Én sem adnám el. Ez olyan, mint családi ékszert zaciba adni, az eszmei értéke sokkal nagyobb, mint ami pénzt kapnátok érte. Főleg, ha a férjed sokat járt utánuk, vagy épp a két kezével szépítgette-javítgatta a kocsikat.
Én inkább élnék főtt krumplin és hagymán egy ideig, minthogy ilyet kérjek tőle, hiszen később ezek pótolhatatlanok számára. Tapasztalatból tudom, hogy rövidebb időszakokat simán ki lehet húzni minimális pénzből is, volt hogy 3 hónapig főtt krumplin és szalonnán éltünk kb. de kibírtuk, a számlákkal sakkoztunk, melyiket a legsürgősebb befizetni, csak egy szobát fűtöttünk stb. Azóta egyenesbe jöttünk, nyaralni is voltunk idén, de ha akkor eladom mondjuk a jegygyűrűmet csak hogy jobbakat együnk, sose bocsátottam volna meg magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!