Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mi volt a titkuk a "régi asszonyoknak" akiket nem hagyott el a férjük egy másik nőért?
Manapság a házasságok többsége még a tizedik évfordulót sem éri meg. Az ok: elhidegülés, megcsalás stb.
Vannak olyan ismerőseim akik 35-40 éve házasok és eszükbe sem jutott soha a megcsalás sőt még ennyi év után is szeretik, tisztelik a párjukat.
Mi a véleményetek, miért van ennyi tönkrement házasság?
Régen hogyha valaki elvált, arra rossz szemmel néztek, társadalmilag kirekesztették, és ha nem akarták ilyennek mutatni magukat, inkább szenvedtek a rossz házasságban.
Ma már nincs ilyen hót leszarják,hogy hány feleséged, vagy férjed volt, nem fognak ezért másképp kezelni. Akkor talán erkölcsösebb volt a világ. Persze nem biztos, csak nekem ez jutott eszembe. Bár nekem nagymamámat is otthagyta a férje és a 3 gyerekét ő egyedül nevelte fel, viszont nem lett neki utána másik férje. Csak egy volt.
Azelőtt a feleség társaságban úrinő volt,
a konyhában szakácsnő volt,
az ágyban pedig ku rva volt.
Manapság pedig a társaságban ku rválkodik,
viszont a konyhában meg játssza az úrinőt...
A titkuk az volt,hogy oket is csaltak,csak nem vertek nagy dobra,nekik ez termeszetes volt.
Regen nagyon ritka volt az ugymond boldog csalad.A noket tobbnyire leneztek,nem mertek valni,nem is volt ra lehetoseguk.
Sokszor a csalad nyomasara hazasodtak,akar teljesen ismeretlenul is.A jo modu ferfiak a szemelyzettel csaltak a feleseguket,a szegenyek meg a szomszed Juliskaval,csak epp a nok elneztek,nem volt mas valasztasuk.
A minap hallottam pl egy most 60 eves norol,akit szinten ismeretlenul hazasitottak azert,mert a ferj csaladjanak allataik voltak.Szolgakent megturtek,nemreg vegre meghalt a zsarnok aposa akivel egyutt kellett elnie.A gyerekei nem tisztelik,hiszen a csalad ferfi tagjaitol azt tanultak,hogy a no nem ember.
Tehat errol annyit,hogy az ingyen cseledet regen sem tettek ki,de a huseg sem volt jellemzo.
Annyi valtozott,hogy a nok szabadabbak lettek,egyenjogusagot koveteltunk magunknak,aminek a hatasa mostanaban valt erezhetove.A nagyszuleink koraban meg keves olyan no volt,aki alkalmasnak erezte magat, hogy egyedul is felnevelje a gyermekeit es kilepjen egy egyebkent rossz hazassagbol.Ma viszont mar egyre tobb no valasztja a rogos utat az allando megalaztatas helyett.Szerintem ez nagyon is helyen van,bar sajnos meg mindig sokan valljak a regi nezeteket.
"Regen, ha valami elromlott, nem dobdat ki, hanem megjavitottak..."
De utálom ezt a mondatot...
Azért voltak együtt életük végéig, mert szégyen volt a válás. Ennyi. Én ismerek olyan öreg mamát és papát, ahol a papa végig rugdosta terhesen az udvaron a feleségét. Persze kifelé minden rózsaszínnek látszik. És sajnos nem kevés ilyen házaspár van. De együtt vannak 75 évesen is. Hurrá. És? Nem a mennyiség számít, hanem a minőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!